تخصيص اعتبارات مرمتي به برخي از آثار تاريخي آذربايجان غربي

مدير كل دفتر حفظ و احياء بناها، محوطه ها و بافت هاي تاريخي كشور گفت: : بازار تاريخي اروميه و خوي، مساجد جامع استان و  كاخ موزه باغچه جوق از جمله پروژ ه هايي است كه تخصيص اعتبارات حفاظتي و مرمتي به آنها  قطعي است.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي، سياوش صابري كاخكي مدير كل دفتر حفظ و احياء بناها، محوطه ها و بافت هاي تاريخي كشور، كه به منظور بررسي وضعيت حفاظتي و مرمتي آثار تاريخي استان به اين منطقه سفر كرده، با اعلام اين مطلب اظهار داشت: اعتبارات تخصيص يافته به آثار تاريخي استان ظرف هفته هاي آتي اعلام شده و تلاش مي شود تا بخش عمده اي از اين اعتبارات به زودي اعطا شود تا مشكلاتي كه آثار تاريخي استان  به واسطه اقليم و سرماي منطقه با آن مواجهند، هر چه سريعتر برطرف شود.

او با تاَكيد بر اينكه وضعيت حفظ آثار تاريخي در كل كشور مطلوب نيست، گفت:  نتيجه اين فرآيند، توسعه نامتوازن  شهري است كه به ارزش ها و دارائي هاي فرهنگي و طبيعي آسيب وارد كرده كه البته اين نكته در همه جاي دنيا صدق مي كند.

صابري كاخكي با بيان اين مطلب كه  برخي نقدها به حوزه كيفيت مرمت آثار تاريخي  وارد است، افزود:  البته تخريبي كه به واسطه توسعه و عمران  نامتوازن شهري رخ داده بسيار بالاتر از اين موضوع بوده، به طوري كه حجم عمده توان مديريتي ما مصروف به جلوگيري از تخريب در اثر توسعه نامتوازن مي شود تا ارتقاء كيفيت مرمت در آثار.

وي هدف از سفر  خود به استان آذربايجان غربي را بازديد و  بررسي وضعيت و مشكلات مربوط به حفظ و احياي آثار تاريخي استان توصيف كرد و اذعان داشت: ضمن ارائه مسائل و مشكلات فوق به مسئولين سازمان مركزي ، سعي بر آن است تا در گفتگو با مسئولين ميراث فرهنگي استاني نسبت به بررسي و رفع مشكلاتي  كه بخشي از آن مربوط به تحليل فني و مهندسي بوده و بخش ديگر نيز به رابطه بين سازمان با ساير دستگاه هاي دولتي برمي گردد؛ اقدام شود.

او با اشاره به مشكل افزايش فاضلاب هاي زيرزميني در بازار تاريخي اروميه و خوي گفت: در راستاي تفاهم نامه اي كه ما بين معاون سازمان ميراث فرهنگي و شرکت مادرتخصصي عمران و بهسازی وزارت راه و شهرسازی كشور، دررابطه با حفاظت و صيانت از ميراث فرهنگي در هفته دولت صورت پذيرفت، جلسه اي با مدير عامل شركت عمران و بهسازي آذربايجان غربي برگزار شد و مقرر شد تا تفاهم نامه اي با مديركل ميراث فرهنگي استان در خصوص حل اين مشكل منعقد شود.

مدير كل دفتر حفظ و احياء بناها، محوطه ها و بافت هاي تاريخي كشور گفت:  آموزش ارزش هاي ميراث فرهنگي استان از مسائل مهمي است كه بايد تمام دست اندركاران ميراث فرهنگي، از مردم تا مسئولين و كساني كه در حمايت و حفاظت از ميراث نقش دارند مثل نيروي انتظامي و قوه قضائيه، ارزشهاي تاريخي منطقه خود را شناخته ودرحفظ آن مشاركت كنند.

وي با تاَكيد بر فرهنگ سازي در خصوص حفظ و رسيدگي به آثار تاريخي تصريح كرد : بايستي به فرزندان اين مملكت متذكرشد، آثاري كه از بين مي رود ثروت خود شماست، و براي حفظ آن بايد همه رسيدگي كنند.

صابري كاخكي در خصوص مشاركت بخش خصوصي در حافظت از آثار تاريخي اظهار داشت: هدف از احيا يك اثر تاريخي تبديل آن به كاربري مناسب  با رعايت شان فرهنگي آن اثراست كه اگر ورود بخش خصوصي درراستاي ارتقاي شان فرهنگي آثار تاريخي باشد لازم و بديهي است.

انتهای پیام/

کد خبر 1393061820