به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان، «حميدرضا حسني» اظهار داشت: اين جشنواره در بخش بیارجمند شهرستان شاهرود و با شركت بيش از 400 گردشگر از استانهاي تهران، گلستان و... و اهالي روستا برگزار شد.
وي افزود: اين جشنواره برای پنجمین سال پیاپی هفدهم و هجدهم مهر ماه و به مناسبت \"روز ملی پرنده نگری و استقبال از پرندگان مهاجر\" با هدف آشنایی گردشگران با قابليتهاي گردشگري منطقه از جمله \"پرنده نگري\" در شهرستان شاهرود، برگزار شد.
حسني،تماشاي از نزديك زاغ بور، گورخر، اجراي سافاري، بازديد از بناهای تاریخی اداره دخانیات و یخدان بیارجمند و نیز مناظر دیدنی روستاهای قلعه بالا و گیور و نیز موزه محلی و نمایشگاه صنایع دستی را از جمله برنامه هاي اين جشنواره عنوان كرد .
وي گفت: اجرای موسیقی محلی، چوب بازی، آواهای سرکویری، عرضه سوغات، آش و نان محلی، تولید زنده صنایع دستی و اقامت در خانههای روستایی از ديگر برنامههای این جشنواره بود که مورد استقبال دوستداران طبیعت قرار گرفت.
جشنواره سفر به زيستگاه زاغ بور با همکاری بخشداری و شهرداری بیارجمند، اداره پارک ملی توران، شورای اسلامی و دهیاری روستاهای قلعه بالا و گیور برگزار شد.
زاغ بور كه به نام' زاغي كويري' و 'بور مرغ 'نيز شهرت دارد 24 سانتيمتر طول دارد و شبيه هدهد بدون تاج سر است.
زاغ ايراني از خانواده كلاغ هاست كه رنگ نخودي، نارنجي اش سبب شده با ساير اعضاي اين خانواده تفاوتي چشمگير داشته باشد.
رفتار زاغ بور به راستي غريب،بيشتر وقت ها در حال دويدن است ، بعضي از آنها با ديدن انسان يا خودرو ، فرار مي كنند و در صورت احساس خطر بيشتر ممكن است پروازي كوتاه و سريع را نيز دستمايه قرار دهند. برخي ديگر ترس چنداني از انسان ندارند،البته اين گروه فاصله ايمني را رعايت مي كنند و به فعاليت هاي روزمره خود مي پردازند، اما زيرچشمي مراقب تمام رفتارهاي انسان هاي پيرامون خود هستند.
زاغ بور جانوري قلمروطلب است، وقتي در محدوده اي يك جفت از اين پرندگان مشاهده شد بايد مطمئن بود كه به شعاع 500متري نمي توان زاغ سومي را ديد.
وجه تمايز اين پرنده با اعضاي ديگر خانواده اش، برخورداري از صدايي دلنشين است،زاغ بور صدايي دلنشين و آهنگين دارد كه اين ويژگي بر جذابيتش افزوده است.
زاغ بورگونه اندميك يا بومي انحصاري پرندگان ايران است،گونه اي كه در هيچ كشور ديگري مشاهده نمي شود و بيشتر در منطقه 'خوارتوران' شاهرود زيست مي كند.
پارك ملي و منطقه حفاظت شده توران در 140 كيلومتري جنوب شرقي شاهرود و در نزديكي شهر زيباي بيارجمند قرار دارد و با يك ميليون و 465 هزار هكتار وسعت، بزرگترين پارك ملي كشور از لحاظ تنوع جانوري و پوشش گياهي محسوب ميشود.
انتهای پیام/