نخستین همایش ملی املش شناسی برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گیلان از برگزاری همایش  ملی املش شناسی  به منظور ارج نهادن به تمدن باشکوه املش خبرداد.

به گزارش امور فرهنگی و ارتباطات این اداره کل ، مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: تمدن املش به لحاظ داده های باستان شناسی، یکی ازشاخص ترین مراکزمیراث فرهنگی ایران است. تمدن املش یک حوزه ی فرهنگی و باستانشناسی  است که محدوده‌های دیلمان، رانکوه، اشکورعلیا، اشکورشوبیل و بخشی از نواحی غرب مازندران را دربر می‌گرفت.

 رضا علیزاده گفت: شهرستان املش،با این که سوابق بسیار درخشانی از قدیمی ترین دوران تاریخی، در زمینه های مختلف هنری، فرهنگی و مذهبی دارا بوده و به اقتضای هر عصر ودوره ،عالی ترین مدارج ترقی واهمیت را طی کرده، لیکن آثار، ابنیه و اطلاعات تاریخی آن به صورت پراکنده و درکتب مختلف منتشر شده و فهرست جامعی از آن ها تهیه نشده است.
وی گفت:  به لحاظ جغرافیایی – تاریخی، املش ناحیه‌ای مستعد است که کشف آثاری از سده‌های پیشین، حکایت از پیشینه کهن تاریخی پیش از اسلام آن دارد. در املش آثار باستانی مهمی همچون کوزه‌های زرین و گلی از اشکال حیوانات، مجسمه و سلاح‌های انسانی به دست آمده است، که از جنس برنز، نقره و طلا ساخته شده‌اند. قدمت برخی از این اثار به اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره قبل از میلاد مسیح برمی گردد.
وی بابیان برگزاری نخستین همایش ملی املش شناسی تصریح کرد: همایش املش شناسی  با هدف ارج نهادن به تمدن باشکوه دوره اسلامی املش و معرفی آثار آن دوره در این مناطق برگزار می شود. 
وی اظهار داشت : محورهای همایش در ارتباط با املش و میراث جهانی ،منظرفرهنگی و طبیعی املش،هنروصنایع دستی،موانع و راهکارهای توسعه گردشگری ،بازشناسی بقاع متبرکه و ابنیه مذهبی املش ،آیین ها و باورها ،جشن ها و میراث معنوی،بررسی و کاوش های باستان شناسی حوزه فرهنگی ،روشها وتدابیر حفاظت فیزیکی درآثار تاریخی منطقه املش برگزار خواهد شد و مقالات علمی  متعددی که به دبیرخانه همایش ارسال شده است  توسط اساتید برجسته استان و کشور مورد ارزیابی علمی قرار خواهد گرفت و خروجی نتایج علمی این همایش منتشر خواهد شد.
شایان ذکر است همایش ملی املش شناسی در شهرستان املش در ساختمان کانون فرهنگی و تربیتی معصومیه به مدت دوروز در 30مهر و 1 آبان سال 1393 برگزار می شود.

انتهای پیام/

کد خبر 139307287