به گزارش اداره روابط عمومی استان اصفهان\" آیت الله طباطبایی\" در دیدار با مدیرکل و معاونین اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: باید با اهتمام به این حوزه هر چه سریعتر یک موزه بزرگ برای به نمایش گذاردن آثار میراث فرهنگی ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت : میراث فرهنگی مقوله ای است که باید به آن عمقی نگریست ، به نظر من کارشناسان میراث فرهنگی نباید هیچگاه بازنشسته شوند بلکه تا زنده اند در زمینه های مختلف باید فعالیت کنند.
وی خاطر نشان کرد: در صنایع دستی باید به احیاء هنرهای سنتی و معیشت هنرمندان توجه ویژه ای صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی از هنرمندان زمانی که پا به سن می گذارند دچار فقر و تنگدستی می شوند افزود : باید در حوزه صنایع دستی هنر و هنرمند تشویق شود و در عنفوان جوانی به یک طریق و هنگامی که پا به سن می گذارند به گونه ای دیگر مورد حمایت قرار گیرند.
امام جمعه اصفهان تصریح کرد: یکی از مهمترین راه کارهای حمایت از هنرمندان جوان توسعه بازارچه های فروش صنایع دستی و دیگری جلوگیری از فروش کالاهای خارجی بی کیفیت در قالب صنایع دستی است.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان در ادامه افزود : باید به آموزش نسل جدید ایرانی در زمینه صنایع دستی اهتمام ورزیم و به نظر من این کار باید از آموزش و پرورش شروع شود.
وی به توسعه مسیرهای گردشکری در استان اصفهان اشاره کرد وافزود : نباید از مسیرهای جدید گردشگری غفلت کنیم ، احیاء زاینده رود و توسعه محور گردشگری زاینده رود از سد زاینده رودتا اصفهان یکی از مناسب ترین محورهای توسعه گردشگری است .
آیت الله طباطبایی به حفظ سنتها و آداب و رسوم مردم محلی در مناطق مختلف استان تاکید نمود و افزود : برگزاری تورهای شتر سواری و مواردی از این دست با رعایت شئونات دینی و فرهنگی و آداب و رسوم مردم محلی می تواند به توسعه گردشگری کمک کنند.
وی برای مدیریت میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان آرزوی موفقیت کرده و از مسوولین این اداره کل درخواست کرد تا برای بهبود وضعیت مالکین خانه های تاریخی تدابیر مناسبی اندیشیده شود.
\"فریدون الهیاری\" مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز در این دیدار گفت: بدون شک میراث فرهنگی استان اصفهان در هرسه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جزء سه استان برتر کشور است.
وی اظهار داشت : استان اصفهان دارای 20 هزار اثر تاریخی شناخته شده می باشد که در طی نیم قرن گذشته موفق به ثبت ملی هزار و 705 اثر و ثبت جهانی چهار اثر میراث ملموس شده است.
الهیاری افزود: اگر چه در شرایط کنونی ، دولت از نظر اقتصادی در تلاش برای بهبود وضعیت معیشتی مردم است ولی به اتفاق همکاران تلاش داریم تاعملیات مرمتی برخی آثار شاخص استان اصفهان همچون مسجد امام (ره)، کاخ عالیقاپو ،کاخ چهلستون را به سرعت به سرانجام برسانیم.
وی با اشاره به اینکه اولویت اول کاری ما مرمت بناهای شاخص استان اصفهان است، تصریح کرد: عموم هموطنان فرهیخته باید استحضار داشته باشندکه ظرافتهای کارهای مرمتی میراث جدای از مباحث بودجه های مرمتی، ما را ناگزیر خواهد ساخت تا در مرمت این آثار تامل بیشتری داشته باشیم ، با این وجود تمام تلاش ما این است که پهنه فرهنگی اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی حفظ شود.
وی همچنین توسعه صنایع دستی را از دیگر اولویتهای کاری خود ذکر کرد و افزود : توسعه صنایع دستی در مناطق محروم از یکسو و مبارزه با صنایع دستی قاچاق و بی کیفیت سایر کشورها از سوی دیگر در اماکن گردشگری از برنامه های کاری من خواهد بود.
وی میدان امام(ره) اصفهان را یک فضای فرهنگی و مذهبی دانست و افزود : در تلاش هستیم تا هرگونه آلودگی بصری و مشاغل زائد را به تدریج از این فضای فرهنگی جمع آوری کنیم .
وی تصریح کرد: در زمینه توسعه گردشگری معتقدیم باید شرایطی فراهم نمود تا گردشگران خارجی بعنوان سفیران فرهنگی کشور و نظام ، پیام صلح جوئی این ملت بزرگ را به دیگران انتقال دهند.
وی در پایان تصریح کرد: نمی توان به سازمان میراث فرهنگی نگاهی اداری داشت زیرا کارکنان این سازمان نگاهبانان هویت این ملت بزرگ هستند.
انتهای پیام/