به گزارش روابط عمومی استان اصفهان \"فریدون اله یاری\" در همایش احیاء راه ابریشم جیونگ جو (کره جنوبی و اصفهان ) افزود: راه تاریخی ابریشم یکی از کهن ترین ابزار ارتباط بشر یت از چهار هزار سال پیش تاکنون است.
وی افزود: آنچه مسلم است جاده ابریشم از شرقی ترین نقطه آسیا در چین آغاز و تا دروازه های اروپا امتداد داشته است.
وی اظهار داشت: تحقیقات تاریخی نشان می دهد که ایران نقش مهمی در ترانزیت کالا و ارتباطات فرهنگی میان ملتها داشته و همواره در تلاش بوده است تا این جاده را کنترل کنند.
اله یاری در ادامه افزود : اگر نگاهی به تاریخ ایران داشته باشیم در می یابیم ایرانیان از دوره مادها امنیت این جاده را تامین میکردند.
وی با اشاره به اینکه ایرانیان از دوره مادها و هخامنشیان (از عصر باستان ) تاعصر حاضر تلاش داشتند با اقتدار امنیت این جاده را تامین نمایند، افزود: حتی در دوران اسلامی هم ایرانیان خصوصا در دوران سلاجقه ، ایلخانیان مغول و صفویه تلاش داشتند تا تسلط خود را برا ین جاده حفظ کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در ادامه تصریح کرد: بدون شک اقتدار حکومتهای ایرانی و توسعه راه ابریشم با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند.
اله یاری افزود: تجارت در ورای آن و ارتباطات فرهنگی جهان شرق و غرب در طول تاریخ از طریق این جاده انجام می شده و نقش کشورهایی همچون چین و کره جنوبی همانند ایران در توسعه تجارت و ارتباطات فرهنگی جهان غیر قابل انکار است .
وی با اشاره به اینکه اصفهان به عنوان قلب مرکز جغرافیایی ایران در محور اتصال راههای ایران قرار داشته افزود : بنابراین پیوستگی اصفهان و جاده ابریشم گریز ناپذیر است.
وی نقش اصفهان را به عنوان محور ارتباطات تجاری در دوران اسلامی و در دوران آل بویه ، سلاجقه و سپس صفویه که اصفهان به مرکزیت این حکومتها انتخاب شده بود را بیشتر دانست.
وی اظهار داشت: به هر حال جاده ابریشم تاثیرات خود را در ابعاد مختلف اقتصادی ، صنعتی و ارتباطات فرهنگی میان جوامع ایفا نموده ا ست ، که به عنوان نمونه می توان به حکومت اشکانیان که از صفحات شمال شرقی (آسیای میانه ) حکومت خود را آغاز نموده اندو نقش مهمی در انتقال آیین بودا به شرق آسیا و خصوصا چین ایفاد کردهاند اشاره کرد.
وی گفت: این درحال است که حتی آیین اسلام ازطریق جاده ابریشم به شرق آسیا انتقال پیدا کرد، به گونه ای که در کشورهایی همانند اندونزی ، چین و مالزی دین مبین اسلامی از طریق این جاده انتشار یافت.
اله یاری افزود: به هر ترتیب امروزه با توجه به اهمیت این جاده سازمانهای بین المللی همچون سازمان یونسکو با جدیدیت در راستای احیای فعالیتهای فرهنگی مرتبط با این محور پیگیر است و با توجه به ظرفیتهای که به واسطه این جاده ایجاده شده این محور می تواند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری ایفا نماید و این نکته می تواند موجبات تعمیق محبت و مهربانی میان ملتها را فراهم آورد.
انتهای پیام/