به گزارش میراث آریا(chtn)، سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور که در مراسم گرامیداشت ثبت چهار میراث مستند ایران در فهرست منطقه آسیا واقیانوسیه حافظه جهانی یونسکو سخن می گفت،عنوان کرد: مقدمه نادانی ،فراموشی است،درد بزرگی که پیامبران برای مقابله با آن آمدند.این بزرگ مردان آمدند تا، آن چه را که فراموش کرده بودیم، به یاد آوریم .
به گفته رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی فراموشی، روشنایی اطرافمان را از میان می بردو ما را در تاریکی و ظلمت قرار می دهد.
وی عوارض فراموشی بشر امروز را اضطراب و سردرگمی اعلام کرد و گفت: باید کاری کرد که این فراموشی از میان برود و توجه و تذکر بشر به پیرامونش جلب شود،کارهای با اهمیتی که به یادمان آورد کجا هستیم،چه کسی هستیم و نسبت ما با دنیای اطرافمان چگونه است.
بهشتی در ادامه به میراث شنیداری و دیداری اشاره کرد و اظهارداشت: هر فعالیتی که برای ثبت آثارملموس و غیر ملموس انجام می گیرد درواقع نوعی قیام برعلیه فراموشی هست، که بشرش دچارش شده است.
وی افزود:توجه به حفظ و نگهداری آثار مملموس و غیرملموس در سال های اخیر شرایط بهتری پیدا کرده است،باید بدانیم که اسناد و آثارتاریخی و فرهنگی در معرض کهولت و فساد قرار دارند،این سنت عالم است که هرچیزی دچار فرسودگی شده و بعد از میان برود،ما تنها می توانیم این روند را به تعویق بیاندازیم.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی تاکید کرد: تمامی کسانی که با آثار تاریخی ،هنری و فرهنگی در ارتباط هستند،باید تلاش کنند این آثار در اختیار محققین و پژوهشگران قرار گیرد ،به گونه ای که با بهرمندی از آن ها بتوانند اطلاعات مناسبی پیش روی گذشتگان قرار دهند.
وی سپس به ایام محرم اشاره کرد و گفت:یکی از میراث های غیرملموس کشور ما حماسه حسین است ،واقعه ای که باید برای نسل امروز و آینده ثبت شود.
انتهای پیام/