حمام های قدیمی روستای شهراسر و حمام روستای امیرنان در فهرست پیشنهادی آثار ثبتی استان البرز قرارگرفت وبه تصویب اعضاء شورای ثبت و تعیین حریم استان رسید.
به گزارش روابط عمومـی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستـی و گردشگری اسـتان البرز؛ مریم عامری سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان افزود: مصالح به کار رفته در حمام ها از سنگ، ملات و ساروج و برای نازک کاری داخلی حمام از نوعی ملات مخصوص که در محل به صورت کاملا سنتی و از معادن اطراف روستا تهیه شده استفاده می کنند.
وی ادامه داد: ساختاراینگونه حمام ها به گونه ای است که از نظر ارتفاعی در پایین ترین سطح اراضی اطراف روستا قرار دارند.
گفتنی است؛کاربری قبلی بنا در گذشته بصورت حمام عمومی بوده، اما بعد از ساخت و ساز اماکن مسکونی وضرورت احداث حمام شخصی جدید بهره برداری از این حمام ها بدست فراموشی سپرده شده است .
در نتیجه، در گذر زمان آسیبهایی جدی نیز چه بصورت طبیعی وچه از طرف افراد سودجو و به دلیل یافتن گنج وارد شده است که نیازمند مرمت و بهسازی ودر نهایت احیا واعطای کاربری نوین به آن ها است .
در گذشته این گونه حمام ها را معمولا آدم های متمکن و خیر می ساختند و وقف عموم می کردند . اهمیت حمام های عمومی درروستاها و شهرها ناشی از لزوم رعایت بهداشت و درراستای رعایت شرع اسلام بوده است . اما حمام در گذشته فقط محل استحمام نبود ، بلکه مکانی برای گذراندن اوقات فراغت ، گفتگو و تبادل نظر ، رفع خستگی و حتی عبادت ،گرد آمدن دوستان و حل و فصل مسائل زندگی بود .
بخش های مختلف حمام شامل قسمت هایی همچون جلو خان، سردر ورودی، هشتی، راهروهای ارتباطی، سربینه، غرفه کفش کن , میان در، گرم خانه، خزینه، صفه شاه نشین، اتاق نظافت،سرویس بهداشتی , تون، گربه رو ( چپیله )، دستک، برف انداز، جام خانه و چاه خانه است. البته دو فضای اصلی در حمام های قدیمی به ترتیب , سربینه و گرم خانه هستند.
انتهای پیام/