نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری چهار اثر ملی فرهنگی شهر دامغان شامل محدوده حریم آثار \"مدرسه موسویه\"، \"عمارت لطفی\"، \"عمارت صدیق\" و \"عمارت میررحیمی\" توسط معاون میراث فرهنگی کشور ابلاغ شد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان، محمدحسين بحرالعلومي مدير كل ميراثفرهنگي استان با بيان اينكه اين چهار اثر در بافت تاریخی شهر دامغان قرار دارند، گفت: با وضع قوانین و مقررات بازدارنده، شرايط حفظ و بقای شاخصههای تاریخی و هنری این بافت ارزشمند فراهم ميشود.
وی هدف از تعيين حريم را جلوگيري از دخل و تصرف و ساخت و سازهای غیر مجاز در محدوده این آثار با ارزش تاريخي عنوان كرد.
مدير كل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان سمنان افزود: تعیین حریم و تصویب ضوابط ساخت و ساز برای آثار تاریخی کشور نه تنها محدودیتی براي ساخت و ساز و احداث بنای جدید برای مالکانی که اراضی آنها در حریم قرار گرفته ایجاد نميكند، بلکه موجب بهرهمندی از حمایتهای کارشناسی سازمان میراث فرهنگی بهمنظور زیبا سازی و استفاده بهینه از حداکثر زمین خواهد شد.
شهر دامغان یا هکاتوم پولیس (صد دروازه) دارای قدمتی 7000 ساله است و تمدنی بزرگ در آن استقرار داشته است. این شهر در گذشته پایتخت دولت اشکانی بوده و آثار مشهور و ارزشمندی همچون مسجد تاریخانه، تپه حصار و چشمه علی در آن واقع شدهاند.
مدرسه موسویه دامغان با شماره ثبت 2749 از جمله آثار با کاربری مدرسه (حوزه علمیه) است که پلان آن از طراحی مدارس تاریخی ایران پیروی میکند. این اثر ارزشمند که در دوره قاجاریه احداث شده، حدود 150 سال است که بهعنوان حوزه علمیه شهر دامغان مورد بهرهبرداری قرار ميگيرد.
عمارت صدیق به شماره ثبت 22753نیز در حال حاضر به عنوان اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دامغان مورد استفاده قرار میگیرد و دارای معماری منحصر به فرد دوره قاجار است که به ندرت در سایر آثار تاریخی این شهر دیده میشود.
عمارت لطفی نیز به شماره ثبت 20240در مجاورت اثر تاریخی عمارت صدیق واقع شده و بهعنوان موزه شهر دامغان مورد استفاده قرار میگیرد.
عمارت میر رحیمی به شماره ثبت 17587 نيز از دیگر بناهای دوره قاجار، در نزدیکی سایر آثار تعیین حریم شده قرار گرفته است که پیش از این منزلگاه خوانین عهد قاجار بوده و دارای عرصه وسیع و ویژگیهای معماری خاص عمارتهای بزرگان آن دوره است.
هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر برابر مواد 558 تا 569قانون مجازات اسلامی جرم محسوب می شود.
انتهای پیام/