میراث فرهنگی خراسان شمالی به یک جهش بزرگ نیاز دارد

نیازمند یک جهش و تصمیم بزرگ در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خراسان شمالی هستیم.

به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛ مدیرکل میراث فرهنگی استان در جلسه کارگروه گردشگری ضمن اشاره به  بازگرداندن اشیای تاریخی خورین از بلژیک گفت:این موضوع نشان دهنده  تدبیر، منطق و عقلانیت دولت تدبیر و امید بود که پس از 33 سال کشمکش حقوقی به کشور بازگردانده شد.

وی از اعضای کارگروه گردشگری خواست که با شرکت فعال در هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری در 26 بهمن ماه شرکت کنند چراکه فرصت خوبی برای معرفی استان است.

سویدانلویی همچنین به برگزاری جشن سمنو در پنجم اسفندماه در شهر درق اشاره کرد و از اعضاء خواست که در این جشنواره  شرکت نمایند.

وی مصوبات کارگروه گردشگری را تصویب 263میلیون هزینه های اجرایی ستاد خدمات سفر استان دانست که بعد از تصویب در شورای برنامه ریزی استان نهایی می شود.

سویدانلویی در خصوص امکان سنجی برای پارک موزه دفاع مقدس گفت:باتوجه به اینکه خراسان شمالی باتوجه به قابلیت های وجاذبه های فراوانی که دارد می توان پارک موزه دفاع مقدس را راه اندازی کرد به مقبره شهدا برای ایجاد این پارک اشاره کردکه پس از بررسی مقرر شد درکمیته طرح ها وپروژه ها که در ذیل کارگروه تشکیل شده است ارائه وبررسی شود.

وحدتي معاون ميراث فرهنگي خراسان شمالي نیز درخصوص رفع مشکلات مالکین در محدوه عرصه وحریم مجموعه فرهنگی تاریخی عمارت مخفم گفت: عرصه و حريم عمارت مفخم شاخص ترين اثر استان است که در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است،

وی اظهارداشت: قوانين حاکم بر عرصه و حريم محدوديت هايي را براي مالکان ايجاد کرده است و از آن جايي که آزادسازي حريم ها به دليل کمبود اعتبارات تا 6،5 سال آينده امکان پذير نيست، قصد داريم تا امکان تعمير بناهاي ساکنان اين منطقه را با رعايت ضوابط فراهم کنيم.

وحدتي با اشاره به اين که طرح آزادسازي حريم ها براي اين مجموعه از سال 89 آماده و در چشم انداز 10 ساله ديده شده است، تصريح کرد: تا آزادسازي 1.5 هکتاري حريم مي توانيم ساکنان اين منطقه را راضي نگه داريم.

وي همچنين به مجموعه يادماني باغ شهدا در امتداد بولوار شهدا و تبديل آن به پارک موزه دفاع مقدس از سوي ميراث فرهنگي با توجه به بند «ب» ماده 11 قانون برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: ايجاد پارک موزه دفاع مقدس در راستاي حفظ و يادآوري ارزش ها و پاسداشت فرهنگ دفاع مقدس است که با توجه به بناي تاريخي موجود در اين مجموعه و قبور 5 تن از شهدا در آن، مي توان از اين فرصت براي تبديل آن به پارک موزه استفاده کرد.

در این جلسه همچنین کلیات اجرایی مکان یابی چندین نقطه در محور مواصلاتی به منظور ایجاد کمپینگ، اردوگاه، زائرسرا، تأسیسات گردشگری ارزان قیمت و زودبازده به منظور افزایش ماندگاری مسافر در استان به کمیته طرح و پروژه های ذیل کارگروه جهت کار کارشناسی بیشتر ارجاع داده شد.

علی نیا معاون عمرانی استاندار نیز در بیاناتی اهمیت طرح و پروژه های زیرساختی گردشگری استان را عنوان کردند

انتهای پیام/

کد خبر 1393102315