سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری با بازگرداندن اشیای چغامیش و الواح هخامنشی در آینده نزدیک به کشور ،پس از پرونده خوروین؛ دو پرونده پر کشمکشی خواهد بود که به نتیجه رسانده است.
به گزارش میراث آریا(chtn)؛مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری، رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری آخر سال که روز سه شنبه 26 اسفند با حضور محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی و خبرنگاران رسانه ها برگزارشد،اعلام کرد:رسیدگی به این پرونده ها زمانگیر و پر هزینه است؛خوشبختانه مراحل حقوقی و قضایی این پرونده ها به نفع ایران بوده است ،و به زودی خبر خوبی برای مردم ایران خواهیم داشت.
او افزود:تا پایان سال 94 اشیای چغامیش را به ایران باز می گردانیم ،در پرونده الواح هخامنشی نیز حکم خوبی گرفتیم اما مدعیان در دادگاه در حال اقداماتی هستند،با این حال به روند پرونده امیدوار هستیم .
رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری به استرداد 349 شی تاریخی خوروین ،که 50 سال پیش غیرقانونی از کشور خارج شده بود، اشاره کرد و گفت:پس از منازعه 35 ساله و گرفتن حکم نهایی ،مدعیان این پرونده در صدد طرح مجدد ادعای خود بودند،و اگر48 ساعت تاخیر می کردیم امکان داشت این اشیا دهها سال دیگر در بلژیک باقی بماند.
ثبت جهانی شهر سوخته در سیوهشتمین اجلاس یونسکو در شهر دوحه قطر از دیگر مواردی بود که سلطانی فر به آن اشاره کرد و گفت:این پرونده نیز پس از تلاش های مکرر و شبانه روزی به عنوان هفدهمین اثر جهانی به ثبت رسید.
رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در ادامه این نشست درباره پرونده نوروز گفت:این هم از دیگر اقدامات مهمی بود که انجام گرفت،این پرونده با عضویت 7 کشور به ثبت رسیده بود که با ابراز علاقمندی 5 کشور دیگر این پرونده با عضویت 12 کشور با محوریت ایران ،برای ثبت مجدد به مرکز میراث ناملموس جهانی ارسال می شود.
او دیگر اقدام سازمان را در بخش میراث فرهنگی اداره تعدادی از پایگاهها و مجموعه های تاریخی به شیوه هیات امنایی اعلام کرد و گفت: هیات امنای 7 پایگاه میراثجهانی، تخت جمشید، ارگ بم، تخت سلیمان، کاخ گلستان، بازار تبریز، سازههای آبی شوشتر، میدان نقش جهان و مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد، متشکل از افراد حقیقی و حقوقی تعیین شد.
سلطانی فر افزود:با حضور مسوولین سیاسی،اقتصادی، و افراد ذی نفوذ و مطلع هر منطقه هیات امنای این مجموعه ها تشکیل شد،با این اقدام، توانستیم از توان و انرژی این مناطق بهره مند شویم.
او اظهار امیدواری کرد برای سال 94 تعداد بیشتری از مجموعه های تاریخی و پایگاهها به شیوه هیات امنایی اداره شود .
احداث موزه بزرگ خراسان دستاورد دیگر معاونت میراث فرهنگی بود که سلطانی فر به آن اشاره کرد و اظهار داشت:قرار بود این موزه تا سال 95 به بهره برداری برسد،خوشبختانه بعد از سالها کش و قوش موفق شدیم یکسال زودتر از موعد،در ایام دهه فجر سال 93این پروژه را به بهره برداری برسانیم.
او در خصوص آثار ملموس و ناملموسی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است نیز گفت:286اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است،از این تعداد 152 اثر غیرمنقول،40 اثر منقول ،54 اثر طبیعی و 40 اثر نیز میراث معنوی است.
سلطانی فر در ادامه از راه اندازی طبقه دوم موزه ملی در ایام نوروزخبر داد و اعلام کرد:موزه ملی از سرمایه های ارزشمند ایران محسوب می شود ،متاسفانه تمامی بخش های این موزه قابل استفاده نبود ،طبقه دوم این مجموعه 18 سال متروکه بود،که با تلاش تمامی همکاران به مرحله بهره برداری رسیده و گردشگران داخلی و خارجی علاوه بر آثار طبقه همکف ، از آثار طبقه دوم در ایام نوروز بازدید نمایند.
سلطانی فرهمچنین گفت: بخش دوران اسلامی پس از 11 سال،همزمان با هفته میراث فرهنگی 28 اردیبهشت ماه افتتاح خواهد شد،زیرزمین موزه نیز که به شکل انباری درآمده بود تا پایان سال 94 مورد بازسازی و استفاده قرا می گیرد.
به گفته رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگر با فعال شدن بخش های مختلف موزه ملی ظرفیت حضور گردشگران،پژوهشگران و باستان شناسان 4 برابر افزایش خواهد یافت.
سلطانی فر در ادامه تاکید کرد که تلاش سازمان میراث فرهنگی گسترش فعالیت ها در حوزه ثبت جهانی آثار و راه اندازی موزه،برپایی کارگاههای آموزشی و تعامل با کشورهای مختلف است.
او در همین زمینه به راه اندازی موزه های شیراز،کرمانشاه،اهواز و یزداشاره کرد و گفت:طی دو سال آینده این موزه ها به مرحله بهره برداری خواهند رسید.
سلطانی فر در بخش ثبت جهانی آثار به ارسال پرونده بیابان لوت،پرونده زنجیره ای 11 قنات و مجموعه بادگیرها اشاره کرد و گفت: این پرونده ها به یونسکو ارسال شده که با ثبت آنها آثار ثبت جهانی شده ایران افزایش یافته و عقب ماندگی سالها پیش جبران خواهد شد.
او سپس به همکاری ایران با سایر کشورها اشاره کرد و اظهار داشت:در این راستا تفاهم نامه ای با کشور ایتالیا منعقد کردیم که بر اساس آن تندیس پنه لوپه برای نمایش در موزه های ایتالیا به این کشور فرستاده می شود و پس از 5 ماه برای نمایش در موزه ملی به ایران باز می گردد.
رییس سازمان میراث فرهنگی همچنین از افزایش نیروهای یگان حفاظت به منظور پاسداری از اماکن فرهنگی و تاریخی خبر داد و به خبرنگاران گفت :600 نفرسهمیه به حفاظت سازمان اختصاص یافت،که از این سهمیه 350 نفر به این بخش اضافه شدند.
او حفاظت از اماکن تاریخی و فرهنگی را اقدامی مردمی دانست که با حضور نیروهای مردمی محقق خواهد شد.
سلطانی فر در همین ارتباط به شکل گیری انجمن حفاظت از میراث فرهنگی در سطح شهرستان،روستا و بخش اشاره و اظهار امیدواری کرد تا پایان سال 94 در هر استان این انجمن ها فعال شوند تا درصد حفاظت از بنا ها ،محوطه ها و.. افزایش پیدا کند.
فعال شدن شوراهای فنی در بخش میراث فرهنگی خبر دیگری بود که رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری به آن اشاره کرد.
سلطانی فر درباره فعالیت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز گفت:بعد از کشمکش های فراوان و نوسان ها ،پژوهشگاه مجددا فعال شد و با مدیریت جدید مرحله جدیدی از حیات را تجربه کرد،هیات امنای پژوهشگاه پس از 7 سال تکمیل شد.
او برگزاری 13 همایش بین المللی 15 کارگاه آموزشی،35 مورد کاوش با هیات های داخلی و چندین کاوش با هیات های بین المللی را دستاورد فعالیت های پژوهشگاه اعلام کرد.
سلطانی فر سپس به فعالیت موزه ها و مجموعه های تاریخی در ایام نوروز اشاره کرد و گفت:ساعت کاری این مجموعه ها افزایش پیدا کرده و همکاران ما در این بخش ها از 9 تا 19 پذیرای گردشگران هستند و با بهره گیری از نیروهای متعدد محلی سعی می کنند خدمات بهتری به بازدید کنند گان ارایه دهند.
فعال شدن شوراهای فنی در بخش میراث فرهنگی و افزایش امکانات رفاهی در پایگاههای میراث فرهنگی مواردی بود که رییس سازمان میراث فرهنگی به آنها اشاره کرد.
انتهای پیام/