صنعت گردشگری می‌تواند ناجی کشور باشد

نشست خبری غلامحسین حسینی، مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران، عصر روز دوشنبه ۲۴ فروردین ماه ۹۴، با حضور جمعی از اصحاب رسانه، در هتل بین المللی لاله تهران برگزار شد.

به گزارش «روابط عمومی شرکت توسعه گردشگری ایران»، مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران با بیان اینکه صنعت گردشگری به تبع مسائل سیاسی و اجتماعی در حال گذار از دورانی به دوران دیگر است، اظهار داشت: این صنعت می‌تواند ناجی اقتصاد کشور باشد و توانسته است در یکی دو سال اخیر به یکی از صنایع با ارزش افزوده‌ نسبتاً خوب تبدیل شود.

غلامحسین حسینی افزود: به همین دلیل نیاز است که در کشور فضاهای کسب و کار متناسب با این تغییرات نیز تغییر کند و با افزایش تقاضاها متناسب باشد.

وی با بیان اینکه گردشگری صنعتی بدون دود (سبز) و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است و فضاهای کسب و کار در کشور باید متناسب با تغییرات و افزایش تقاضا باشد و امیدواریم اقتصاد مبتنی بر گردشگری نیز با تکیه بر پتانسیل های فراوان کشورمان رونق بیشتری بگیرد، تصریح کرد: در حال حاضر 15 شرکت استانی داریم که مشغول فعالیت های مختلف هستند.
به گفته وی : تحقق بخش هایی از اقتصاد مقاومتی در حوزه گردشگری امکانپذیر می باشد و حوزه گردشگری می تواند اقتصاد نفت محور کشور مارا تبدیل به اقتصاد گردشگر محور بنماید.


مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران با بیان اینکه چند سال پیش تصمیم گرفته شده 60 هتل ساخته شود اما متأسفانه این پروژه‌ها هیچگاه به انجام نرسید، یادآور شد: در سال های گذشته دو هتل لاله کیش و یزد متعلق به این شرکت نیز، به بخش خصوصی فروخته شده است و در حال حاضر تمام پروژه‌های استانی بصورت نیمه تمام در شرکت وجود دارد و برخی از آنها منتج به ایجاد پرونده‌های حقوقی نیز شده است که در صدد رفع مشکلات پروژه ها هستیم.

وی اضافه کرد: در مورد پروژه ‌هایی که بدون طرح توجیه اقتصادی شروع شده بودند ما تصمیمی بر انجامشان نداریم ولی در مورد طرح ‌های دارای توجیه اقتصادی به دنبال تکمیل آنها هستیم. پروژه‌های ما حدود 7 سال از عمرشان می‌گذرد اما حداکثر پیشرفت فیزیکی‌شان 7 تا 10 درصد است.


حسینی با بیان اینکه در حال حاضر بر روی سه پروژه از قبل بازمانده به طور ویژه در حال فعالیت و رفع مشکل هستیم، گفت: این پروژه ها دارای مزیت های خوبی می باشند و امیدواریم با رفع مشکلات آنها، شاهد عملیاتی شدن مجدد پروژه ها پس از یک وقفه 6 ساله باشیم. 

وی افزود : شرکت ما به دنبال اقدامات سال 90 و مزایده‌ای که توسط سازمان خصوصی سازی انجام شد مقداری در لاک خود فرو رفت که خوشبختانه در نیمه دوم سال 93 پرونده واگذاری شرکت به بخش خصوصی، ابطال شد.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران با بیان اینکه کسی مخالف واگذاری به بخش خصوصی نیست، گفت: اما ارزشگذاری شرکت بسیار ناصحیح بود و ما مصّر بودیم تدبیر اساسی در این زمینه بشود که با حمایت ویژه ریاست محترم سازمان و همچنین دقت نظر مسئولین مربوطه در قوه قضائیه و هیأت داوری تلاش لازم و اقدامات موثری صورت گرفت و نتیجه مطلوب نیز حاصل شد.

غلامحسین حسینی گفت: یکی از برنامه‌های  در دست اقدام ما ثبت گروه‌ هتل های بین المللی لاله است که در حال انجام می باشد و در این راستا نیز تلاش کردیم با وجود تمامی محدودیت‌ها، نگاه توسعه خدمات و توسعه مشارکت بخش خصوصی را داشته باشیم؛ که بهره برداری از هتل تاریخی بیستون کرمانشاه بعنوان ششمین عضو گروه هتل های بین المللی لاله، بر همین اساس می باشد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از پرونده های حقوقی که شرکت با آن مواجه است و بسیار مشکوک عمل شده است، پرونده ای بوده که یک شرکت، 3 قطعه زمین متعلق به شرکت ما را گودبرداری کرده بود و برای این کار حدوداً 300 میلیون تومان هزینه کرده بود اما متاسفانه به دلیل قرارداد ضعیفی که در سنوات قبل تنظیم شده بود، شرکت ما با رأی قطعی دادگاه، محکوم به پرداخت مبلغ 178 میلیارد تومان به آن شرکت شده بود که خوشبختانه در اسفندماه 93 با پیگیری های نفس گیر و متعددی که صورت گرفت و حمایت های ویژه ریاست محترم سازمان، این حکم نیز به دستور رئیس محترم قوه قضاییه ابطال شد و این پروژه که پرونده خاص و مشکل داری بود و براساس بنیه ضعیف قراردادش نوشته شده بود و اساس شرکت را با یک تهدید جدی روبرو می‌کرد، ابطال گردید.


حسینی یادآور شد: یکی از برنامه های ما در شرکت توسعه گردشگری ایران، بهره برداری از اماکن گردشگری است که  امکان بهره برداری آنها به هر دلیل توسط مالکان و بهره برداران آنها میسر نیست. البته اگر این اماکن و بعضاً هتل ‌ها، با استانداردهای ما تطبیق داشته باشد امکان الحاق آنها به گروه هتل‌های لاله را نیز داریم.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران با بیان اینکه اولین اصل ما در همه کارها،  برنامه ریزی و ارتقای کیفیت خدمات است، گفت:  در همین زمینه جایزه ملی کیفیت در بخش غذا، به خدمات غذایی هتل  بین المللی لاله تهران اهدا شده است. 
وی خاطرنشان کرد: هتل بین المللی لاله تهران شاهد وقایع متعدد تاریخی در طول عمر خود بوده که بعضاً بسیار مهم و قابل توجه است. از آن جمله، پیش نویس قرارداد الجزایر است که توسط صدام ملعون و شاه خائن در این هتل انجام شده و یا حضور گاندی و دبیرکل وقت سازمان ملل و بسیاری از شخصیت های مطرح داخلی و خارجی دیگر که در نظر داریم برهمین اساس کتاب موزه ‌ای را ایجاد کنیم.

وی افزود: در ترکیه هتلی است که رضا شاه دو شب را برای ملاقات با آتاتورک در یکی از اتاق های آنجا ساکن بوده و در حال حاضر شاهد این هستیم که از آن اتاق به عنوان موزه استفاده می‌شود و این در حالی است که ما از این موارد نه تنها در هتل لاله تهران، بلکه در اقصی نقاط کشورمان در حد فراوان در اختیار داریم ولی تا کنون به نحو شایسته از آنها بهره برداری نشده است.

حسینی ادامه داد: کمتر از پنج درصد میهمانان این هتل پنج ستاره دولتی هستند و به رغم قدیمی بودن، همچنان مورد استقبال و پذیرای شمار زیادی از مشتریان وفادار داخلی و خارجی است.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری با اشاره به تلاش این شرکت برای ثبت برند گروه هتل های لاله گفت: اکنون هتل پنج ستاره بین المللی لاله تهران، هتل صخره ای بین المللی لاله کندوان، هتل چهار ستاره بین المللی سرعین، هتل چهار ستاره چابهار و مجتمع آب درمانی سبلان زیر نظر شرکت توسعه گردشگری و تحت عنوان این برند فعالیت می کنند
حسینی با بیان این توضیح که اوایل تابستان سالجاری نیز هتل تاریخی بیستون کرمانشاه به عنوان ششمین عضو گروه هتل های بین المللی لاله به بهره برداری می رسد، خاطر نشان کرد: تا چند ماه آینده آغاز مجدد عملیات عمرانی و تکمیل دو هتل چهار ستاره که متاسفانه عملیات آن از حدود 7 سال پیش متوقف مانده بود، از سر گرفته خواهد شد.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران به برون سپاری بخشی از فعالیت های معاونت گردشگری استان ها به این شرکت اشاره کرد و گفت: برخی از این شرکت‌ها از ردیف تملک‌های بودجه استانی استفاده می کنند و عمده شرکت‌های استانی در حوزه های سرمایه گذاری و مشارکتی فعالیت دارند. این شرکتها در استان مربوطه خود فرصت های سرمایه گذاری در بخش گردشگری را شناسایی کرده، مجوزهای لازم را اخذ و به صورت بسته‌های سرمایه‌گذاری به بخش خصوصی ارائه می‌دهند.

حسینی درباره ساخت بال غربی هتل نیز گفت: از اسفند ماه 93 پیگیر این قضیه شده‌ایم ولی مقررات حاکم  در خصوص تراکم زمین در این محدوده اجازه لازم را به ما نمی‌دهد و باید مجوز کمیسیون ماده ۵ را اخذ نماییم. این کار از دهم اسفند ماه با تاکید ریاست محترم سازمان میراث فرهنگی در دستور کار قرار گرفته است و پس از احداث این بخش از هتل، ۳۷۰ واحد جدید به مجموعه هتل بین المللی لاله تهران افزوده خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر 139401298