خلیج فارس در اسناد و نقشه های بین المللی ثبت شده است

همزمان با روز ملی خلیج فارس مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس با حضور اصحاب فرهنگ و هنر و جمعی از مسئولان سیاسی و فرهنگی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار و همچنین از تندیس خلیج فارس در مقابل کاخ ملت این مجموعه نیز رونمایی شد.

به گزارش میداث آریا، یوسف منصور زاده، سرپرست مجموعه سعدآباد  درباره برگزاری این مراسم به نام خلیج فارس گفت: خلیج فارس خطه پهناور کشور و گنجینه‌ای ارزشمند از اسطوره های ماندگار است و ارزش های مادی و معنوی را در خود جای داده است و مظهر صلح و برادری است.

وی با بیان اینکه امروزه بیش از هر زمانی نام خلیج فارس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: در گذشته های دور و از سه هزار سال پیش از میلاد، تمدن ایلام باستان در جنوب ایران تمدن کشورهای هند، مصر، بین‌النهرین و تمدن مهنجودارو را به هم مرتبط می کرد.

سرپرست مجموعه سعد آباد با اشاره به تاریخچه تمدن ایران اسلامی گفت: خلیج فارس به عنوان نماد و شکوه تمدن ایران در اسناد و نقشه های بین المللی ثبت شده است.

منصورزاده با بیان اینکه امروز خلیج را به خاطر بستر نفت می‌شناسند، اظهار داشت: بیش از 30 درصد نفت جهان از خلیج فارس و از طریق تنگه هرمز به کشورهای دیگر صادر می شود.

وی با اشاره به اهمیت بندر عباس، بوشهر، خرمشهر و ماهشهر گفت: خلیج فارس از پناهگاه های موجودات دریایی و ثروت بیکران خدادای بهره مند است.

سرپرست مجموعه سعدآباد با توجه به چرایی نام‌گذاری این نام در این روز، افزود: روز دهم اردیبهشت ماه یادآور شکست پرتقالی‌ها بعد از 160 سال اشغال درجزیره هرمز است و در این روز حاکمیت ایران بر خلیج فارس تصویب شد.

وی با بیان اینکه اگر چه اتحادیه عرب سال ها قبل نیز استفاده از نام خلیج فارس را برای عرب زبان ها ممنوع کرده بود، افزود: چاپ کتابی که نام خلیج فارس را به عربی تغییر داده بود، مورد اعتراض ایرانیان قرار گرفت و نهایت ما موفق به ثبت خلیج فارس در اسناد بین المللی شدیم.

منصورزاده در پایان صحبت های خود با اشاره به فعالیت شورای فرهنگی انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کرد: از سوی این شورا در روز دهم اردیبهشت ماه روز خلیج فارس در تقویم ملی ایران ثبت شد و در این روز همه کسانی که از خلیج فارس دفاع کردند و شهید شدند تجلیل می‌کنیم.

خلیج فارس صرفاً نام نیست

میرمحمد صادقی رییس مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی ایران، گفت: هویت ملی یک کشور در تمامی ساختارهای اجتماعی تأثیر گذار است.

وی افزود: در دفاع از هویت ملی باید با هم افزایی از دیگر توانمندیها و امکانات از جمله همیاری صاحبان صنعت و تجارت استفاده شود.

وی به بیانات روز گذشته مقام معظم رهبری در جمع کارگران اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در این جمع کارگری، سرمایه گذاری در تولید را عبادت اعلام کرد؛ در صورتی که در قیاس با تفکرات بعد از انقلاب، هر تلاش در صحنه تولید و ثروت افزایی را با دید منفی در رسانه های ملی و گروهی مطرح می کردند.

صادقی افزود: سال ها تبلیغات مختلف علیه قشر سرمایه گذار و ثروت آفرین تأثیرات منفی خود را در اقتصاد کشور نشان داده که قابل کتمان نیست.

وی ادامه داد: این حضور مقام معظم رهبری در جمع کارگران نشان از این دارد که باید دیدگاه ثروت آفرینی در کشور حاکم شود؛ در واقع باید نهادها و دولت از صاحبان برند در صنعت و تجارت حمایت کنند تا زمینه موفقیت و پیشرفت را فراهم آورند.

رییس مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی، اظهار کرد: امروز در بخش ناملموس میراث فرهنگی یعنی آداب، سنن و زبان، کنوانسیون بین الملل حمایت حقوقی دارد که باید از آن استفاده کرد.

صادقی افزود: مسأله خلیج فارس صرفاً نام نیست؛ در مقابل تغییر نام خلیج فارس برخی در اوایل انقلاب نام خلیج اسلامی را مطرح می کردند که مورد قبول واقع نشد؛ زیرا دلیلی وجود ندارد که نام تاریخی پذیرفته شده در اسناد عوض شود.

وی اضافه کرد: با توجه به این که نام خلیج فارس، تاریخی و شناخته شده است، لذا باید حفظ شود؛ در طول تاریخ نیز متفکران، اندیشمندان و ادیبان در راستای حفظ این هویت ملی کوشیده اند؛ آنچه امروز مردم را در کنار ارزش های دینی پیوند می دهد، هویت ملی است.

رییس مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی، افزود: مسأله هویت ملی می تواند آحاد مردم جامعه را به هم پیوند دهد؛ اگر این هویت از بین برود دیگر هویتی باقی نمی ماند؛ افرادی چون فردوسی که شاهنامه را سرودند تلاش در حفظ هویت ملی داشتند.

خلیج فارس کریدور انرژی جهان

عبدالرضا مصری نماینده سابق مجلس شورای اسلامی به اهمیت خلیج فارس به عنوان کریدور انرژی جهان اشاره کرد و گفت: این منطقه بیش از 230 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و انتقال خواسته ها، کشتی ها و انسان ها را به اقیانوس هند و آب های آزاد انجام می دهد؛ سه هزار کیلومتر مرز آبی خلیج فارس است که بیش از نیمی از آن متعلق به کشور ایران است.

 این مراسم همزمان با روز ملی خلیج فارس در سالن سینمای موزه ملت واقع در کاخ سعدآباد اجرا و در ادامه با افتتاح سه نمایشگاه از نقشه های تاریخی خلیج فارس در موزه هنر و ملل، خوشنویسی مضامین ادبی با محتوای خلیج فارس در موزه خط و کتابت میرعماد و بازدید از نقاشی های استاد حسین بهزاد با مضامین و چهره های ماندگار فرهنگی و تاریخی ایران در موزه بهزاد برگزار شد و مراسم کتیبه سنگی بخط خوشنویسی استاد اخوین از پیروان شیوه میرعماد الحسنی با محتوای موضوع خلیج همیشگی فارس، رونمایی و در کاخ سعدآباد نصب و ماندگار شد.

بنا به این گزارش، این مراسم با همکاری سازمان میراث فرهنگی صنایع و گردشگری، کمیسیون فراکسیون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مجلس شورای اسلامی، مجمع متخصصان ایران، مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی ایران، مرکز مطالعات خلیج فارس، وزارت صنعت و معدن و تجارت، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و سازمان ملی استاندارد برگزار شد.

انتهای پیام/

کد خبر 139402113