تعرضی به چغامیش صورت نگرفته است

تپه چغامیش و تپه‌های اقماری آن در حفاظت و سلامت کامل قرار دارد و هیچ گونه تعدی و تعرضی به آن صورت نگرفته است. 
  

باغبان، رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول و عضو هیئت علمی پژو هشکده باستان شناسی در گفتگو با میراث آریا(chtn) در زمینه خبر تعرض کشاورز دزفولی به یکی از تپه های منطقه چغامیش با عنوان خبر\" تپه چغامیش را شخم زدند\" با بیان این مطلب افزود: در اطراف تپه اصلی چغامیش تپه های اقماری در اندازه ها و ارتفاعات متفاوت وجود دارد که تپه فضیلی یکی از این تپه ها با ارتفاع بسیار کم در اندازه نیم متر از سطح زمین است، البته میراث فرهنگی به دلیل اهمیت تپه چغامیش وبرای حفاظت از آن تپه های اقماری را نیز مورد توجه و حفاظت قرار می دهد.

وی ادامه داد: متاسفانه کشاورزی که این تپه در زمین وی قرار گرفته بدون استعلام از میراث فرهنگی شهرستان و استان و بدون اطلاع رسانی اقدام به تسطیح این تپه کرده که میراث فرهنگی دزفول به محض اطلاع از این موضوع از ادامه کار این کشاورز جلوگیری کرده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول همچنین تاکید کرد: پس از ممانعت از کار وی کارشناسان میراث فرهنگی به محل اعزام شده و از محل تپه بازدید کردند ، پس از بررسی، کارشناسان، تپه را فاقد ارزش فرهنگی تاریخی اعلام کردند. اما میراث فرهنگی به دلیل اقدام خودسرانه و عدم استعلام از میراث فرهنگی به منظور تسطیح منطقه، کار کشاورز را متوقف و موضوع را از لحاظ قانونی پیگیری می کند.

باغبان در ادامه تصریح کرد: با توجه به سابقه تعرض های گذشته، اداره میراث فرهنگی برای جلوگیری از تعدی کشاورزان به تپه فضیلی با نظارت کارشناسان استان به صورت کاملا محدود و کنترل شده اجازه کشت دیم بدون هیچ گونه دخل وتصرف در محدوده این تپه را داده است.

وی با اشاره بر لزوم وجود نشانه‌گان تاریخی و باستان شناسی در محوطه های تاریخی افزود: از نظر باستان شناسی محوطه های تاریخی و باستانی دارای پراکنش سفال هستند و پیدا شدن هرگونه سفال در این مناطق طبیعی است، اما لزوما تمامی سفال های یافت شده ارزش تاریخی فرهنگی ندارند و تنها به این دلیل که منطقه دارای اهمیت تاریخی است، هرآنچه سفال در این منطقه یافت می شود تاریخی نیست.

باغبان ادامه داد: زمانی که یک اثر دارای لایه های باستان شناختی باشد و نشانه گان تاریخی معتبر داشته باشد می توان از آن به عنوان اثر باستانی یاد کرد اما هیچ یک از آثاری که در محوطه تسطیح شده یافت شده دارای ارزش باستانی نیست. این تپه بیشتر به منطقه جندی شاپور نزدیک است تا به محوطه تاریخی چغامیش و تا کنون بخاطر اهمیت تپه چغامیش و لزوم حفاظت مناسب از آن مورد توجه و پیگیری مداوم میراث فرهنگی بوده تا هیچ گونه تعدی به این محوطه تاریخی و حریم آن صورت نگیرد.

باغبان گفت: این ادعا که این کشاورز از مسئولین میراث فرهنگی دارای مجوز بوده، کذب محض است و در این رابطه هیچ گونه مجوزی به این فرد و افراد دیگر داده نشده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول تاکید کرد: در حال حاظر تپه چغامیش و تپه های اقماری آن در حفاظت و سلامت کامل قرار دارند و هیچ گونه تعرضی به آنها صورت نگرفته است. 

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139402234