برای رشد صنعت گردشگری در کشور بیشتر برنامه ریزی شود

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور خواستار تقویت سرمایه های اجتماعی و جذب گردشگر در لرستان شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان؛ سعید شیرکوند معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان در کنفرانس بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری لرستان ‌گفت: امروز گردشگری در دنیا به عنوان یک صنعت شناخته می‌شود.
وی با بیان اینکه در زندگی روزمره فعالیت‌های دسته جمعی از جمله انتفاعی و عمومی اگر جنبه اقتصادی پیدا کند منجر به ایجاد صنعت می‌شود افزود: صنعت؛ مجموعه‌ای از سخت افزارها و نرم‌افزارها بوده و البته صنعت گردشگری به عنوان صنعتی نوپا با سایر صنایع نیز متفاوت است.

 معاون برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان گفت: هر صنعتی در دنیا نرخ رشدی دارد که میانگین نرخ رشد همه صنایع پنج تا شش درصد است.
 شیرکوند اضافه کرد: این در حالیست که نرخ رشد صنعت گردشگری طی ۵۰ سال گذشته بالای ۲۰ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری رابطه مستقیمی با رشد تکنولوِژی دارد، تصریح کرد: برای کسب درآمد از این صنعت در 50 سال گذشته فرد می‌بایست 10 ساعت کار کند؛ اما اکنون با پنج ساعت کار می‌تواند هم معاش خود را تأمین کند و هم مازاد درآمد داشته باشد.
 معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور، درآمد حاصل از صنعت گردشگری طی 50 سال گذشته را یکصد میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این میزان در سال 2004 به هزار و 200 میلیارد دلار رسیده است که جهش بزرگی در این صنعت به شمار می‌آید.
شیرکوند، صنعت گردشگری در ایران را مغفول و رها شده توصیف کرد و گفت: این غفلت به دلیل این است که کشور ما همواره متکی به درآمدهای نفتی بوده است.
 وی تأکید کرد: باید کشور را از متکی بودن به اقتصاد نفتی برهانیم؛ چرا که این اقتصاد برخی را به افراط کشانده است به طوری که وقتی دولتی خزانه خود را از محل فروش نفت پر می‌کند دیگر به فعالیت‌های دیگر توجه نمی‌کند.

وی گفت: سهم مالیات در درآمدهای ملی ضعیف است. طی سال‌های گذشته به گردشگری به عنوان صنعتی درآمدزا کمتر توجه شده است.

 شیرکوند اضافه کرد: صنعت گردشگری، درآمدزا و اشتغال‌زا است. اگر گردشگری به صنعت تبدیل شود می‌تواند زیربخش‌های خود را راه‌اندازی و فعال کند.
وی تأکید کرد: برای رشد و توسعه‌ی اقتصاد پایدار در کشور باید سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف از جمله گردشگری صورت گیرد.
 معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور بر سرمایه‌ اجتماعی تأکید و تصریح کرد: اگر کشوری سرمایه‌ اجتماعی نداشته باشد نمی‌تواند از بقیه سرمایه‌ها بهره‌ ببرد.
 شیرکوند افزود: منظور از سرمایه اجتماعی این است که در فضای عمومی اقتصاد کشور شرایطی ایجاد شود که تمام فعالان اقتصادی نسبت به فعالیتی که می‌خواهند انجام دهند اعتماد و اطمینان لازم را پیدا کنند.
 وی گفت: استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی لرستان باید سرمایه اجتماعی را در استان تقویت کنند و موانع جذب سرمایه گذار را مرتفع نمایند تا از خیل عظیم بیکاری کاسته شود.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139402286