یکی از سرمایه های بزرگ ایران که نقش مهمی در اقتدار امروز ما دارد سرمایه میراث کهن است که متاسفانه چندان مورد توجه نیست و آن گونه شایسته است ملت ایران این سرمایه را نمیشناسند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش نماز در آیینه میراث فرهنگی با بیان این موضوع گفت: در هیچ برگی از برگهای تاریخ درخشان ایران نیست که ملت ایران از حقیقت توحید فاصله گرفته باشد و اگر دین نبود میراث فرهنگی ما فرا روی جامعه بشری قرار نداشت.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ماه، در همایش نماز در آیینه میراث فرهنگی ایران با اشاره به اینکه ایران اسلامی از سرمایههای نائب و گرانبها برخوردار است گفت: ما به پشتوانه این سرمایهها هست که برای امروز و فردای ایران در جهان جایگاه فاخری را میبینیم.
وی ادامه داد: سرمایه مردم سالاری دینی یکی از این سرمایهها است شاید بتوان این سرمایه را به عنوان مادر اقتدار ایران و تکیه گاه حرکت پرتوان ایران ارزیابی کرد.
حجتالاسلام ابوترابی فرد در ادامه گفت: در کنار این سرمایه معنوی و پشتوانه سیاسی سرمایه نیروی انسانی، اجتماعی، مادی، موقعیت استراتژیک ایران و غیره راه را برای اقتدار هموار کرده است؛ اما شاید بتوان گفت یک سرمایه بزرگ که نقش مهمی در اقتدار امروز ما دارد سرمایه میراث کهن است که متاسفانه چندان مورد توجه نیست و آن گونه شایسته است ملت ایران این سرمایه را نمیشناسند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه جایگاه میراث کهن ایران را در اقتدار ملی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی واقف نیستیم. ما ایران را در آئینه میراث فرهنگی کشور میشناسیم و اندیشه وران ایرانی را در میراث کهن آنها میبینیم. آن روز که بشر دانش را نمیشناخت ملت ایران بودند که اندیشههای ارزشمند دانش را به منظر بشری نشان دادند.
وی تصریح کرد: ما راهی نداریم جز شناخت دقیق خویشتن در آیینه میراث فرهنگی کشور و با شناخت خود میتوانیم به تجدید حیات خویش همت بگماریم. ملتی که تاریخ خود را فراموش کند خود را از یاد برده است و بیگانه خوب این مسئله را درک کردهاند وقتی به اسم مدرنیته تیشه به ریشه به اندیشه و تاریخ ملتهای منطقه میزند این واقعیت مشهود است.
حجتالاسلام ابوترابی فرد کشور همسایه غربی را مثال زد و گفت: غرب این کشور را از ادبیات، فرهنگ و تاریخش جدا کرده است و واژههای آنها را تغییر دادند تا این کشور از تاریخش جدا شود.
وی ادامه داد: اگر تاریخمان را بشناسیم زندگی ما دانش بنیان شده با هنر به معنای واقعی گره میخورد از میان 33 هزار اثر ثبت شده در کشور 1263 اثر مسجد هستند که اوج ایمان، تعهد و ظرفیت هنری ایران را به نمایش میگذارند. از وجود این آثار میتوان به این واقعیت دست یافت که اگر دین نبود میراث فرهنگی ما فرا روی جامعه بشری قرار نداشت. هیچ برگی از برگهای تاریخ درخشان ایران از حقیقت توحید فاصله نگرفته است.
وی تصریح کرد: اگر بذر اسلام در سرزمین حجاب نهاد شد ثمرات ارزشمند این شجره طیبه در ایران به بار نشست و آثار ارزشمند تاریخی ما بیان کننده حضور دین در همه عرصههای زندگی است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بدون استثناء آثار باستانی ایران ریشه در وقف، نماز، سوگواری برای امام حسین(ع)، ایثار، انفاق، و خدمت هم نوعان دارد.
وی با تقدیر از گام ارزشمند سازمان میراث فرهنگی برای برجسته کردن نماز در میراث فرهنگی کشور پرداخت و افزود: اگر میخواهیم دین در کشور، منطقه و جهان حضور پیدا کند باید نظام اسلامی را به اوج کارآیی و توان برسانیم.
وی در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد: شاهد تجدید نگاه مردم و مسئولان به میراث فرهنگی و تاریخی کشور باشیم.
انتهای پیام/