محمود طالقانی عصر شنبه در آیین اختتامیه این همایش در رشت افزود: مردمان مناطق روستایی بعضا با سابقه زیستگاهی چند هزار ساله در تاریخ طولانی خود به تجربه آموخته اند چگونه از امکانات و استعدادهای طبیعی و زیست محیطی پیرامون خویش به درستی بهره برداری کنند.
وی اظهار کرد: ایجاد طولانی ترین قنات همراه با نظام مدیریتی کارآمد و پیچیده شبکه آبیاری در ایران نمونه هایی از این آموخته ها و داشته های فرهنگی است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در چند دهه اخیر به بهانه مدرنیته و توسعه پایدار عمده این داشته های فرهنگی ناکارآمد شده و رو به زوال نهاده اند.
طالقانی بیان کرد: این همایش بمنظور شناسایی و یادآوری میراث طبیعی - فرهنگی و همچنین معرفی الگوی جدیدی از توسعه پایدار در مناطق روستایی با حضور استادان داخلی و خارجی برگزار شد.
حفاظت از میراث فرهنگی و معماری از طریق ابزارهای نوین مجازی توسط ماری فرانسواز کورل ،حافظه بومی به عنوان عنصری از توسعه پایدار توسط ژانین لورن ،گردشگری فرهنگی و توسعه پایدار توسط مجید یاسوری و الگوی ایرانی مشارکت و توانمند سازی جوامع محلی با رویکرد اجتماعی توسط مهدی قربانی مقالات ارایه شده در آخرین روز از سومین همایش موزه میراث روستایی گیلان بود.
همایش بین المللی میراث طبیعی - فرهنگی و توسعه پایدار در مناطق روستایی، سومین همایش بین المللی موزه میراث روستایی گیلان است که با همکاری دانشگاه تهران، پژوهشکده تحقیقات کاربردی فرهنگ ایرانی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پژوهشگاه و دانشگاه گیلان و دانشگاه های سوربن (EPHE) و INALCO در تهران و رشت برگزار شد.
25 مقاله ایرانی و هشت مقاله خارجی برای ارایه در همایش یادشده انتخاب شده بودند.
مراسم گشایش سومین همایش بین المللی موزه میراث روستایی گیلان ششم خردادماه جاری در سالن اجتماعات موزه ایران باستان پایتخت آغاز و ادامه آن تا امروز نهم خردادماه در رشت ادامه یافت.
موزه میراث روستایی گیلان بعنوان اولین و بزرگترین اکوموزه خاورمیانه، در پارک جنگلی سراوان در کیلومتر 18 جاده رشت - تهران واقع است.
\n
انتهای پیام/