معاون میراث فرهنگی مرکزی گفت: از 800 اثر دارای ثبت ملی در این استان، 95 درصد قابل واگذاری به بخش خصوصی است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی مرکزی؛ علیرضا عزیزی معاون میراث فرهنگی این اداره کل افزود : آثار تاریخی و مذهبی مانند امامزاده ها، حسینه و تکایا قابل واگذاری نیست اما بقیه آثار تملیکی شامل کاروانسرا، ابنیه تاریخی، حمام، آب انبار با تغییر کاربری می تواند به بخش خصوصی واگذار شود.
عزیزی گفت: این مکان ها مستعد برگزاری طیف وسیعی از فعالیت های فرهنگی و هنری و فضاهای شاد و اثرگذار در انتقال باورهای اصیل فرهنگی و بومی است.
معاون میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: برای نمونه در کرمان فضای یک یخچال تاریخی با تغییر کاربری به زورخانه برای ورزشکاران تبدیل شده و مورد استقبال مردم قرار گرفته است و علاوه بر حفظ آرایه های فرهنگی و تاریخی فضای مناسب برای نشاط و ارتقای سلامت مردم ایجاد شده است.
عزیزی کمبود اعتبارات بخش مرمت آثار تاریخی استان را یادآور شد و توضیح داد: سال گذشته حدود 25 میلیارد ریال اعتبار برای مرمت ابنیه تاریخی استان مرکزی در نظر گرفته شد و درحالی که برای مرمت و بازسازی مجموعه ارزشمند و تاریخی بازار اراک 50 میلیارد ریال اعتباردرخواست شد تنها حدود شش میلیارد ریال اختصاص یافت.
وی بیان کرد: کاهش تصدی گری دولت، کم شدن هزینه های نگهداری میراث فرهنگی، نگهداری از آثار مهجور مانده، فرهنگ سازی احیا بناهای تاریخی و اشتغالزایی از مزایای واگذاری آثار تاریخی به بخش خصوصی است.
عزیزی توضیح داد: رویکرد دولت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حفاظت از آثار تاریخی و بها دادن به نقش و سهم تشکل های مردمی است چرا که با محدودیت اعتبارات دولتی سرعت تخریب و فرسایش در این ابنیه خسارت های جبران ناپذیر در پی دارد.
از مجموع دو هزار اثر تاریخی، طبیعی و باستانی 12 شهرستان استان مرکزی 810 اثر که واجد شرایط بودند ثبت ملی شده است.
\n
انتهای پیام/