مجموعه بیدهای کهنسال خوگ واقع در دهستان دهشک، بخش نیمبلوک شهرستان قاین، 20 کیلومتری جنوب شهر خضری و در انتهای دره خوگ، در فهرست میراث طبیعی ملی ثبت شدند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ زهرا رضایی ملکوتی کارشناس ثبت میراث طبیعی این اداره کل گفت: سرسبزی و طراوت خیره کننده ی این درختان از فاصله دور، به چشم می خورد و به لحاظ شکل ظاهری بسیار شاداب و سرسبز هستند.
وی افزود: ارتفاع این مجموعه حدود 9 متر بوده و تاج پوشش آنها فضایی حدود 1256 متر مربع را اشغال کرده است. شاخه ها زیاد برافراشته نبوده و ارتفاع پیدا نکرده اند اما هنگامی که به درختان نزدیک می شویم مجموعه ای از شاخه های درهم و انبوه دیده می شوند، از تنه اصلی درخت، ده ها شاخه فرعی منشعب شده اند که در میان آنها شاخه هایی به طول 9/19 و 5/19 متر هم دیده می شوند. این شاخه ها به صورت تاب خورده روی زمین قرار گرفته اند، گویا رشد رویشی آنها بیشتر از توان نگهداری وزن دیگر شاخه ها بوده است. تنه اصلی به صورت خوابیده بر زمین قرار دارد.
وی ادامه داد: بزرگترین تنه، محیطی برابر 6 متر و قطر سینه ای معادل 91/1 متر دارد. در هم رفتن شاخه های درخت، حرکت و رشد طولی آنها و شبکه ای از شاخه ها و ساقه های درخت منظره ای بدیع ایجاد کرده که توجه هر بیننده ای را به خود جذب می نماید.
کارشناس ثبت میراث طبیعی استان اضافه کرد: با توجه به قرارگیری این درختان کهنسال در مجاورت قدمگاه روستا، اهالی این منطقه بسیار به آنها اعتقاد دارند. وجود تعداد بی شماری تسبیح رنگارنگ بر شاخه های آن، تعداد زیادی پارچه های گره زده به عنوان دخیل، وجود عَلَمی با پارچه های رنگی و نشانی برنجی و وجود صندوقچه ای برای نگهداری کتب دعا، خود گویای ارزش معنوی این درختان است.

انتهای پیام/

کد خبر 139403207