نشست تخصصی فرصت ها وتوانمندی های صنایع دستی گلستان با حضوراساتید دانشگاهی،هنرمندان وصاحب نظران حوزه صنایع دستی، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وامورفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان؛ سارا اخوت معاون صنایع دستی گلستان در این نشست ضمن تاکید برایجاد تعامل بیشترهنرمندان استان با این اداره کل، برتغییر رویکردها دراین دستگاه اجرایی اشاره داشت وگفت: در سالجاری نظارت بر عملکرد هنرمندان جدی تر می شود.
وی درادامه از فعالیت ۱۶هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی در استان خبر داد و گفت: با وجود تعدد رشته های هنری و هنرمندان صنایع دستی، نظارت بر همه آنها میسر نیست وحمایت از هنرمندان به صورت گروهی و رشته ای انجام می شود.
وی با اشاره به فراهم سازی شرایط افتتاح خانه صنایع دستی استان افزود: در این مکان اقدامات مشاوره ای، فروشگاه رایگان و فروش آنلاین انجام می شود و زمینه برای حمایت از هنرمندان استان فراهم شده است.
این مقام مسوول مکان خانه صنایع دستی گرگان را مناسب ارزیابی کرد و گفت: جانمایی درست باعث می شود تا شرایط استقبال علاقمندان برای حضور در این مکان بیشتر باشد.
اخوت ضمن اشاره به راه اندازی بازارچه صنایع دستی در خانه باقری از ارائه مواد اولیه طبیعی در سال گذشته به هنرمندان خبرداد و گفت: علی رغم این گونه حمایت ها، محصولات عرضه شده در نمایشگاه ها سنتی نیست و با مواد مصنوعی تولید می شود که باعث می شود خروجی مطلوب برای استان نداشته باشد.
وی از ارائه تسهیلات یک تا پنج میلیون تومانی به هنرمندان برای خرید مواد اولیه طبیعی خبرداد و گفت: با وجود همکاری برای خرید مواد اولیه در اغلب موارد خریدی از سوی هنرمندان انجام نشد.
اخوت تجهیز رایگان کارگاه و غرفه های رایگان برای فروش محصولات را از جمله اقدامات این دستگاه برشمرد و افزود: با وجود چنین اقداماتی هنرمندی برای ارائه محصول در نمایشگاه حاضر نبود ودرصورت حضور نیز محصولات ارائه شده از کیفیت لازم برخوردار نیست.
در ادامه این نشست جعفر خاندوزی دبیر شورای پژوهشی این اداره کل تقویت توان گفتمان سازی در حوزه صنایع دستی را از جمله اهداف این نشست اعلام کرد و گفت: تقویت حمایت های بازاریابی، ارائه محصول در بازارهای فروش، بررسی علمی فرصت ها و پتانسیل رشته ها و محصولات صنایع دستی استان از دیگراهداف این نشست به شمار می رود.
وی در ادامه به ایجاد یک چارچوب فکری و محتوایی برای صنایع دستی استان اشاره کرد و گفت: ارائه راه حل های علمی و کارشناسی برای رفع مسائل و مشکلات هنرمندان صنایع دستی از دیگر اهداف این نشست تخصصی است.
وی ادامه داد: نبود بازاریابی و بسته بندی مناسب محصول، استفاده نکردن از مواد اولیه طبیعی، نشناختن بازارهای هدف و ناشناخته مانده هنرهای اصیل و سنتی استان مانع از توسعه و ترویج مناسب صنایع دستی استان می شود.
بهجت توحیدی رئیس دانشکده فنی کوثر گنبدکاووس نیز دراین نشست  با بیان این نکته که ۳۰ درصد دانشجویان این دانشگاه بومی استان هستند، افزود: این افراد با هدف ایجاد مشاغل خانگی و درآمدزایی به دانشگاه آمدند اما به دلیل مدیریت نامناسب و استفاده نکردن از مواد اولیه مرغوب و تکراری بودن نقش ها با مشکل فروش محصولات صنایع دستی مواجه هستند.
وی علت اصلی رکود بازار فروش را در نشناختن بازارهای جهانی از سوی هنرمندان دانست و افزود: این قشر همچنان به عرضه طرح های قدیمی ادامه داده و از سلیقه خریداران بی اطلاع هستند.
وی آشنایی نداشتن جامعه با هنر صنایع دستی را از جمله مشکلات رکود این صنعت دانست و گفت: هنرکارگاهی با آموزش های دانشگاهی هنوز تلفیق نشده و گران بودن آثار هنری و نبود نظارت کافی، نبود بازارچه های هفتگی و دائمی و قیمت های متفاوت را عامل بی رونقی صنایع دستی استان است.
توحیدی نیازسنجی وسلیقه سنجی را از ضروریات برشمرد وادامه داد: شناسایی جایگاه هنر مهم است وهنرمندان باید سفیران معرفی هنر باشند.
وی درپایان از اعلام آمادگی این دانشکده درراستای همکاری با صنایع دستی استان خبرداد و افزود: برگزاری کلاسهای کارآموزی، فراهم سازی حضور هنرمندان درنمایشگاه های داخلی وخارجی، راه اندازی بازارچه های محلی وهفتگی، ارائه تسهیلات به خریداران صنایع دستی وایجاد کمیته خیرین را از جمله اقدامات حمایتی این دانشکده می توان برشمرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394033029