عرصه و حريم بازار تاريخي اروميه مشخص و تكميل شد

عرصه و حريم بازار تاريخي اروميه تدقيق و تكميل شد.

به گزارش میراث آریا(chtn) مجموعة مسجد جامع و بازار تاريخي اروميه از مهّم ترين اركان و عناصرِ هستة تاريخي شهر اروميه است. این مسجد جامع در سال 1314 به شماره 243 و مجموعة بازار تاريخي اروميه در 1362 به شمارة 1639در فهرست آثار ملّي به ثبت رسيد و حمام آخوند (شمارة ثبت 4844) و حمام تجلي  (شمارة ثبت 6223) از ديگر آثار ثبت شدة واقع در عرصة اين مجموعه است. 

حريم حفاظتي مجموعه بازار اروميه در سال 1353 توسط اداره كل حفاظت آثار باستاني و بناهاي تاريخي ايران تعيين و ابلاغ شد. در عرصة اين مجموعه سه كاروانسرا به نام‌هاي «سراي نخجواني»، «سراي جديد»، و «سراي مهدي‌زاده» وجود داشت كه بعداً از بين رفته بود. نظر به فعاليت‌هاي مقدماتي عمراني و گودبرداري در اين محدوده، بازنگري حريم اين مجموعه ضرورت يافت. در سال جاري تكميل حريم و ضوابط حفاظتي اين مجموعه ضرورت يافت و در بازنگري عرصه و حريم بازار تاريخي اروميه اين محدوده به عرصة بازار افزوده شد و مصوب شد هرگونه ساخت‌وسازي در اين محدوده مطابق با طرح و تراكم سراهاي مذكور  و با استناد به عكس هوايي سال 1335 شمسي باشد.


در بازنگري عرصه و حريم بازار تاريخي اروميه، راستة نجاران راستة آهنگران، و راستة نوبخت به عرصة بازار افزوده شد. اين سه راسته جزو بخش‌هاي لاينفك بازار بوده كه با احداث خيابان پهلوي سابق (خيابان امام خميني فعلي) از بدنه بازار جدا شده است. «دوشابچي‌بازار» يا بازار دوشاب‌فروشان بخش ديگري از بازار اروميه در قسمت شمالي واقع شده به سرنوشت راسته‌هاي مذكور دچار شده است. يعني به واسطة خيابان شهيد مطهري از بدنة اصلي بازار گسسته است. اين راستهفرآيند ثبت در فهرست آثار ملّي را طي مي‌كند و در حريم بازنگري شده به عنوان بناي واجد ارزش معرفي شده است.

گفتنی است در محدودة عرصه و حريم بازار اروميه يازده اثر ثبت‌شده و سه اثر ارزشمند قرار دارد. 


انتهای پیام/

کد خبر 1394050431