برگزاری نخستین جشنواره غذاهای سنتي کردستان

نخستین جشنواره غذاهای سنتي کردستان با عنوان 'سفره کردستان' 12 مرداد ماه با حضور 26 شرکت کننده در بخش مسابقه وبا استقبال گسترده زنان و دختران استان در هتل شادی سنندج برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري كردستان؛ آوات مکاری دبير اين جشنواره گفت: جشنواره غذاهای سنتي سفره کردستان اقدامی فرهنگی با هدف شناسايی، معرفی و صيانت و حفظ و احياء غذاهاي سنتي گذشتگان وهمچنين غنای فرهنگی استان است.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که گردشگری مذهبی، تاريخی، کشاورزی و فرهنگی را مورد داريم غذاهای سنتی و بومی هر منطقه نيز به عنوان پايه اصلی گردشگری آن منطقه محسوب می شوند.

وي  تصريح کرد: اين جشنواره به عنوان بخشی از ميراث فرهنگی، معنوی و برای معرفی غذاهای بومی و محلی استان برگزار شده و اميدواريم زمانی برسد که در فهرست غذایی همه رستوران ها و هتل های استان شاهد ارايه غذاهای سنتی و محلی منطقه باشيم.
مکاری افزود: پس از ثبت ملی، اين غذاها به عنوان فهرست غذايی در اختیار هتل ها، مهمان سراها و رستوران ها قرار می گیرد.
دبيرنخستین جشنواره غذاهای سنتي سفره کردستان اظهار کرد: اين جشنواره آغازگر حرکت فرهنگی در زمينه معرفی غذاهای محلی به عنوان ميراث فرهنگی و معنوی کردستان است و بدون شک نواقص نخستین جشنواره در سال های آینده رفع می شود.
مكاري  تصریح کرد: متاسفانه در عرصه بسته بندی نان های سنتی، شيرينی جات و غذاهای سنتی و بومی، بسته بندی مناسبی نداريم و همين امر موجب عدم معرفی و شناساندن اين ويژگی فرهنگی مردم کردستان به ديگر هموطنان و جهانگردان شده است.
وی افزود: در سنوات آینده جشنواره های استانی نوشيدنی سنتی، دسرها و شيرينی و سوغات را برگزار می کنیم و برای تقويت اين عرصه تمام توان خويش را به کار می گیریم.
مکاری خاطرنشان کرد: غذاهای معرفی شده در جشنواره به ثبت میراث فرهنگی در می آید و کتابچه و سی دی معرفی و ثبت این غذاها نيز در آينده نزديک تدوين می شوند. 
گفتنی است، 26 شرکت کننده در مرحله نهايی اين جشنواره علاوه بر طبخ غذا در زمينه چيدمان سفره های کردی نيز به رقابت پرداختند که در نهايت در بخش سفره آرايی سنتی ليلا زارع رمشتی رتبه برتر را کسب کرد.
همچنین، در بخش طبخ غذا نيز پری احمدی، سودابه نصرتی، شهناز عليمددی، شيوا زندی و پرشنگ فاتحی عناوين برتر را کسب کردند و از شوکت باغبانی به عنوان بانوی پيشکسوت و هديه ماسوچی به عنوان جوان ترين شرکت کننده تجليل به عمل آمد.
یادآور می شود، بانوان هنرمند کردستانی در اين جشنواره غذاهای محلی همچون 'گيپه'، 'قبوولی بروشين'،'له ق له ق'،'ساوار'، 'پلينه و که ش که '، 'شلمين'، 'دوخوا'، 'قليه'، 'پرپوله'،'شايانه پلاو'،'شله'، 'په کاده'، ' دانه کولانه'، 'به ر به سيل'، 'کاليوش'،' سه نگه سير'، 'هه تيمچه'، ' خورش قه سقوان'،' دووينه'، ' به ناو ماس'، 'هالاو' و ' له ب زه رينه' را در اين جشنواره به مخاطبان ارايه کردند.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394051330