مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: با مرمت تالار تیموری که در مجاورت باغ موزه چهلستون و میدان امام ، در دولتخانه صفوی قرار گرفته است، این بنای تاریخی جان تازه می گیرد.
به گزارش واحد خبر پایگاههای ثبت جهانی میراث فرهنگی استان اصفهان \"فریدون اله یاری\" افزود: عملیات مرمت و ایزولاسیون پشت بام وعایق های رطوبتی پشت بام در ضلع جنوبی تالار تیموری که در ورودی شرقی باغ موزه چهلستون واقع شده در حال انجام است.
وی اظهار داشت : برای مرمت و ایزولاسیون پشت بام مبلغ 700میلیون ریال و جهت مرمت ضلع جنوبی تالارتیموری اعتباری بالغ بر 800 میلیون ریال اختصاص یافت .
به گفته وی ، سال گذشته نیز برای مرمت و بدنه سازی ضلع شمالی و رسمی بندی های نمای شمالی ، گچبری و مقرنس های ضلع شمالی مبلغ 700 میلیون ریال و برای مرمت درهای چوبی ، پنچره های گره چینی و استحکام بخشی این بنا مبلغ 900میلیون ریال هزینه شد.
اله یاری تصریح کرد: با توجه به اینکه ضلع جنوبی تالار تیموری کاملا تخریب شده بود، با اقدامات مرمتی و عملیات بازسازی ، برداشت الحاقات غیر اصلی از بدنه این بنا بر اساس شواهد اجرا می شود.
\"منصور عسگری\" ناظر پروژه مرمت تالارتیموری گفت: با بررسی های صورت گرفته در خصوص آسیب شناسی این بنا،آسیب های بوجود آمده شامل ناشاقول شدن جرز باربر بنا درضلع شرقی ، باز شدن لنگه ها و ایجاد ترک های مختلف در آن و شکستگی برخی از لنگه هاتشخیص داده شد.
وی جلوگیری از نفوذ رطوبت با اجرای کانال ناکش ، مقابله با نفوذ آب از طریق باغچه ها، مقابله با حرکت سازه و جلوگیری از این حرکت ،اجرای یک سیستم یکپارچه و هماهنگ جهت کلاف کشی و مقابله با نیروهای جانبی را از اقدامات مقاوم سازی ومرمتی صورت گرفته در این بنا دانست .
تالار تیموری در جنوب خيابان استانداری و در مجموعه دولتخانه، عمارت زيبا و جالب تالار تيموری واقع شده است. اين بنا که طی ساليان متمادی شکل و کاربرد اصلی خود را از دست داده است؛ هنوز هم به نام تالار تيموری ناميده می شود.
اين عمارت با تزئينات بسيار جالب آن که از نوع قطار بندي های گچی است، سنگاب بسيار نفيسی دارد که با خط نستعليق برجسته و زيبا؛ اشعاری با تاريخ ۱۰۵۶ هجری قمری بر بدنه آن نوشته شده است.
در حال حاضر اين عمارت دارای سالن وسيعی است که جلوی آن ايوان بزرگ و مرتفعی قرار دارد چند اتاق نيز متصل به يکديگرند که تزئينات آن ها هم بسيار ديدنی و جالب هستند.
هم اينک ساختمان تالار تيموری که در بردارنده چند دوره از معماری اسلامی است در اختيار موزه تاريخ طبيعی اصفهان است.
انتهای پیام/