سرپرست هيات كاوش در تپه تاريخي گزوار از كشف نوعي تدفين خاص در اين منطقه خبر داد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان، «علي اكبر مرادان» اظهار داشت: بر اساس بررسيهاي انجام شده در فصل نخست كاوش در اين تپه تاريخي، نوعي تدفين خاص حاوي تدفين دسته جمعي در يك گور مشاهده شد.
وي با ابراز تاسف از تخريب بيش از 90 درصد اين تپه توسط حفاران غير مجاز گفت: در اين فصل كاوش كه با هدف شناسايي، نجاتبخشي و انجام مطالعه بر روي آثار باقي مانده انجام شد، تدفيني خاص شامل بيش از يك تدفين در يك قبر پيدا شد.
مرادان با بيان اينكه احتمال ميرود اين گورها متعلق به عصر آهن باشند، گفت: تا كنون شش تدفين در يك قبر مشاهده شده و ممكن است به اين تعداد افزوده شود.
اين باستان شناس افزود: يكي از نكات سوال برانگيز اين است كه اين تدفينها همزمان بوده اند و يا در دورههاي مختلف تاريخي انجام شده اند.
وي اظهار نظر قطعي در رابطه با زمان تدفينها و احتمال خانوادگي بودن و جنسيت تدفين شدگان را به زمان بررسي دقيق آزمايشهاي DNA و انجام مطالعات انسان شناسي موكول كرد و گفت: اظهار نظر قطعي در اين رابطه هنوز زود است.
مرادان افزود: بررسيهاي اوليه نشانگر وجود سه بزرگسال، يك كودك و دو نوزاد در اين گور است.
وي گفت: تا كنون دو گور با تدفين دسته جمعي يافت شده كه يك گور سالم و يك گور كاملا آسيب ديده و حاوي بقاياي ناچيز استخوان بدن انسان است.
وي تاكيد كرد: اين نوع تدفين دسته جمعي، جزء معدود تدفينهاي خاص در كاوش هاي باستان شناسي است.
وي با بيان اينكه اين منطقه داراي آثار معماري نيز است، گفت: به نظر ميرسد اين منطقه داراي سه فاز معماري باشد و معماري لايه فوقاني چند مرحله اي و به دوره هاي تاريخي و اشكاني نزديك است.
وي با ابراز نگراني از نفوذ حفاران غير مجاز به اين منطقه گفت: تپه گزوار در معرض خطر است و نياز به حفاظت بيشتر دارد.
فصل نخست مطالعات در تپه تاريخي گزوار از ابتداي مرداد ماه امسال آغاز شد و تا هفته اول شهريور ماه ادامه داشت.
تپه گزوار در 30 كيلومتري شمال گرمسار و در مرز جغرافيايي استانهاي سمنان و تهران واقع شده است.
انتهای پیام/