افزایش 7 درصدی بازدید گردشگران از اماکن تاریخی فارس

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس از بازدید بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از اماکن تاریخی و فرهنگی استان در شش ماه نخست امسال خبرداد و گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد رشد داشته است. 
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری فارس مصیب امیری در آئین گرامیداشت روز جهانی گردشگری اظهار داشت: آنچه  اهمیت این موضوع را دوچندان می‌کند جایگاه گردشگری در روند توسعه دنیای امروز است.
وی افزود: در حالی قدم به سال ۲۰۱۵ گذاشتیم که صنعت جهانگردی با خلق بیش از یک میلیارد سفر در سطح جهان و دستیابی به حدود یک هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد، به‌تنهایی ۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها و ۶ درصد از مجموع صادرات جهانی را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با اشاره به اینکه امروزه از هر ۱۱ شغل یکی از آنها در بخش گردشگری قرار دارد خاطرنشان کرد: گردشگری یکی از منابع ارزشمند تأمین معیشت برای میلیون‌ها انسان است.
امیری تصریح کرد: علاوه بر جنبه قدرت اقتصادی، گردشگری حاصل میلیون‌ها مراوده فرهنگی در سراسر جهان است و بر این اساس دروازهای به سوی شناخت بهتر جهان و عامل تقویت صلح و دوستی در بین ملت‌های مختلف به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه می‌توان گردشگری را راهی به سوی رشد همه جانبه جهان امروز دانست عنوان کرد: گردشگری با ملاحظات توسعه پایدار متضمن حفظ، پاسداشت و غنای منابع فرهنگی و محیط زیست هر سرزمین است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس بیان کرد: دبیر کل سازمان جهانی جهانگردی در تعریف شعار روز جهانی جهانگردی ۲۰۱۵ که «یک میلیارد گردشگر، یک میلیارد فرصت» عنوان شده است یک میلیارد گردشگر را موهبتی دانست که در بستر آن می‌توان با خلق فرصت‌ها، تغییرات مثبتی را نصیب سیاره زمین و تمام بشریت کرد.
امیری با اشاره به اینکه جایگاه ایران به عنوان یکی از ۱۰ کشور اول دنیا به لحاظ داشته‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی، بهره‌مندی از این خوان گسترده را به صورت یک ضرورت مطرح می‌کند اظهار داشت: در این میان استان فارس در حوزه‌های متنوع گردشگری دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است.
وی افزود: وجود سومین حرم اهل بیت (ع) در شیراز، سهم ۳۰ درصدی استان فارس از آثار تاریخی کشور با شاخص‌ترین بناهای  بیش از ۳ هزار سال هنر و معماری، تنوع اقلیمی بسیار تاثیرگذار در تنوع‌بخشی به محصولات و خدمات گردشگری، وجود مواهب طبیعی متعدد، مینیاتوری و منحصر به فرد، جایگاه کلان شهر شیراز به عنوان مهم‌ترین مرکز اجتماعی اقتصادی جنوب کشور و موقعیت استان فارس به عنوان کانون ارتباطات برون‌مرزی در منطقه ژئوپولتیک جنوب ایران از جمله ویژگی‌های استان فارس است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس شهرت جهانی شیراز، پاسارگاد و پرسپولیس به عنوان نخستین مقاصد گردشگری ایران را از مهم‌ترین ویژگی این شهر در بحث گردشگری دانست و گفت: وجود بیش از ۷۷ رشته صنایع دستی فعال در استان، جایگاه فارس به عنوان کانال ارتباطی اجتماعی و اقتصادی ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس، موقعیت شیراز به عنوان مرکز ثقل ارتباطات هوایی جنوب کشور و نقطه عطف شبکه جاده‌ای شمال جنوب، وجود فعال‌ترین بخش خصوصی، نیروهای انسانی و خدمات مسافرتی در استان فارس بعد از تهران از دیگر ویژگی‌های استان فارس در بحث گردشگری است.
امیری با بیان اینکه استان فارس با وسعت ۱۲۲ هزار و ۶۰۸ کیلومتر مربع، ۷.۵ درصد از مساحت کشور و با ۴ میلیون و ۵۲۸ هزار و ۵۱۴ نفر جمعیت معادل ۶.۰۵ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده که پس از استان‌های تهران، خراسان رضوی و اصفهان چهارمین استان پرجمعیت کشور است عنوان کرد: این استان از نظر تعداد شهرستان نیز با دارا بودن ۲۹ شهرستان نخستین استان در کشور است.
وی خاطرنشان کرد: استان فارس به عنوان یکی از مناطق هفتگانه گردشگری کشور با عنوان قلب تمدن‌ها تنها استانی است که آثار تاریخی پابرجا از دوره‌های متعدد تاریخی کشور در آن قرار دارد و نیز کانون خدمات حمل و نقل هوایی کشور در جنوب است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با اشاره به اینکه نزدیک به ۴۷.۶ درصد از اشتغال استان مربوط به بخش خدمات است تصریح کرد: از این مقدار ۱۰.۳۴ درصد در بخش خدمات مربوط به گردشگری فعال هستند و در مجموع سهم اشتغال مستقیم و غیرمستقیم گردشگری از کل شاغلان استان حدود ۹.۹ درصد است که در این زمینه بسیار بالاتر از میانگین کشوری بوده و پس از تهران و خراسان رضوی در جایگاه سوم قرار دارد.
امیری با بیان اینکه بهره‌برداری از شعار «یک میلیارد گردشگر، یک میلیارد فرصت» برای استان فارس که نیمی از اقتصاد آن وابسته به بخش خدمات است بسیار حیاتی است عنوان کرد: وجود قابلیت‌های گسترده و غنی گردشگری به همراه نیروی انسانی مناسب تنها زمینه‌ای است که فرصت‌های  کاری را سریع، نسبتاً آسان و ارزان در اختیار همگان قرار می‌دهد.
وی اظهار داشت: براساس چشم‌انداز توسعه گردشگری استان فارس در افق ۱۴۰۴ این استان باید در پایان سال ۱۴۰۴ از بعد گردشگری تاریخی فرهنگی در جایگاه نخست، از بعد گردشگری پزشکی و سلامت جزو دو قطب برتر ملی، از بعد گردشگری روستایی عشایری در جایگاه نخست، از بعد گردشگری زیارتی مذهبی در جایگاه سوم و در حوزه خدمات آن جایگاه دوم، از بعد گردشگری عرفانی ادبی در جایگاه نخست و از نظر تبدیل شهر شیراز  به شهر نمونه گردشگری در جایگاه نخست قرار داشته و دارای فضایی ایمن، یکپارچه و آرامش‌بخش برای گردشگران داخلی و خارجی باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با اشاره به اینکه بر همین اساس استان فارس با گرامیداشت یک میلیارد گردشگر یک میلیارد فرصت، به استقبال مشاغل، فرصت‌های کاری و سرمایه‌گذاری خود در حوزه گردشگری می‌رود افزود: به طور حتم تغییرات و تحولات سیاسی اقتصادی همچون رفع تحریم‌ها و توسعه مناسبات سیاسی و تجاری ایران با دیگر کشورها، فضای جدیدی پیش روی استان برای کسب و کار و فعالیت در گردشگری قرار می‌دهد.
امیری با بیان اینکه بر مبنای چشم‌انداز توسعه کشور تا پایان سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ میلیون گردشگر به کشور وارد شده باشد گفت: برای دستیابی به این امر نیاز به هماهنگی بین بخشی قوی و توسعه زیرساخت‌ها در حوزه‌های مختلف حمل و نقل، توسعه آموزش‌های تخصصی، تنوع‌بخشی به محصولات و خدمات گردشگری در بخش‌های مختلف، تقویت حضور بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری‌های مختلف است.
وی با اشاره به اینکه توسعه گردشگری داخلی نیازمند پیش‌بینی راهکارهای مناسب برای ایجاد سفرهای ارزان قیمت و توسعه خدمات متناسب با توان مالی اقشار مختلف جامعه است خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های درون استانی، توسعه خدماتی همچون سفر کارت و غیره از جمله روش‌هایی است که می تواند در این مسیر راهگشا باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس تصریح کرد: با توجه به خصوصیات ویژه گردشگری نظیر توزیع ذاتی و مستقیم درآمد حاصل از آن در بین بدنه‌ها و سطوح مختلف اجتماعی، توسعه گردشگری منجر به بالارفتن سطح رفاه اجتماعی، رشد کسب و کارهای کوچک و ایجاد پویایی و تحرک در سطح جامعه می‌شود.
امیری بیان کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس امیدوار است با فراهم‌سازی بستر لازم برای همکاری و همفکری تمام نهادها، سازمان‌ها، گروه‌ها و افراد دلسوز، فعال و علاقه‌مند به حوزه گردشگری و تسهیل، راه‌اندازی، توسعه و ایجاد کسب و کارهای جدید، استقبال از ایده‌های جدید و خلاقانه در شیراز و تمام شهرستان‌های استان بتواند در سال جدید گردشگری، اقدامات سازنده‌ای در این استان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۱۹ هتل در سطح استان فارس در حال ساخت است که پیشرفت فیزیکی آنها بین ۲۰ تا ۹۰ درصد است ابراز امیدواری کرد که تا پایان امسال شاهد افتتاح ۴ هتل در استان فارس باشیم و عنوان کرد: در شش ماه نخست امسال بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از اماکن تاریخی و فرهنگی استان بازدید کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد رشد داشته است.
گفتنی دراین مراسم از فعالین حوزه گردشگری فارس تقدیر شد. 

انتهای پیام/

کد خبر 1394070614