اهمیت و نقش پایگاه های میراث فرهنگی در توسعه گردشگری

فرهاد عزیزی مدیر اداره کل امور پایگاه ها با تاکید اهمیت و نقش پایگاه های ملی و جهانی کشور در توسعه گردشگری گفت: پایگاه های ملی و جهانی کشور باید از برنامه ای مشخص برای توسعه زیرساخت های گردشگری تبعیت کنند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهاد عزیزی مدیر امور کل پایگاه های ملی و جهانی سازمان با اشاره به وجود 19 پایگاه جهانی و 75 پایگاه ملی میراث فرهنگی در سطح کشور گفت: خدماتی که به بازدیدکنندگان از پایگاه های میراث فرهنگی ارائه می شود باید متناسب با استانداردهای پایگاه ها باشد.

مدیر اداره کل امور پایگاه های افزود: اگر پایگاه های ملی و جهانی برنامه مشخص نداشته باشند، خطای دستگاه های اجرایی و افرادی که در بخش خصوصی قصد سرمایه گذاری در نزدیکی و اطراف سایت های تاریخی دارند افزایش می یابد.

عزیزی توسعه گردشگری را آسیب زا ندانست و بیان کرد: درحال حاضر مطالعات و برنامه ریزی برای طبقه بندی زیرساخت های گردشگری انجام شده و اینکه گردشگران در چه مسیری و با چه فرایند و نوع خدمات باید به سایت های ملی و جهانی ورود کنند پیش بینی شده است.

وی فعالیت خارج از چارچوب حتی با هدف اقدامات گردشگری در پایگاه های ملی و جهانی کشور را رد کرد.

وی افزود: اقداماتی که قرار است سازمان میراث فرهنگی و بخش خصوصی در پایگاه های ملی و جهانی برای ایجاد مسیر بازدید، مبلمان، نیازسنجی و خدمات دهی به گردشگران انجام دهند باید در پلان مدیریت پایگاه ها مشخص باشد.

عزیزی گفت: فعالیت های مرتبط با جمعیت هلال احمر و اورژانس نیز در پایگاه های ملی و جهانی باید با نظارت پایگاه ها و همکاری دستگاه های اجرایی و جامعه محلی انجام شود.

عزیزی با تاکید بر نقش مهم جامعه محلی در صیانت از پایگاه های ملی و جهانی میراث فرهنگی کشور اعلام کرد: درحال حاضر با همکاری دفتر منطقه ای یونسکو در ماسوله اقدام به آگاهی رسانی به جامعه محلی در خصوص ارزش های میراث فرهنگی انجام شده و تلاش ها برای جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی با رعایت ارزش های میراث فرهنگی برای ایجاد زیرساخت های گردشگری در پایگاه های ملی و جهانی ادامه دارد.

مدیر کل امور پایگاه های میراث فرهنگی با اشاره به شکل گیری عزم جدی برای حفاظت از آثار جهانی در دنیا گفت: امیدواریم عزم جدی جهانی برای حفاظت از میراث جهانی بشر در ایران و با همکاری دستگاه های اجرایی کشور نیز تقویت شود.

عزیزی پایگاه های میراث جهانی را قله های فرهنگی ایران در جهان دانست و تاکید کرد:پایگاه های ملی نیز ظرفیت های فرهنگی کشور هستند که می توانند در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار گیرند.

وی تصریح کرد: باید به پایگاه های ملی و جهانی کشور به عنوان یک مقصد فرهنگی بیش از گذشته توجه شود.
وی گفت:از آنجا که موضوع توسعه کشور یک امر جدی است، امیدواریم دستگاه های اجرایی نیز اولویت خود را به ایجاد زیرساخت ها و افزایش سطح کیفی پایگاه های ملی و جهانی میراث فرهنگی اختصاص دهند.

مدیر کل امور پایگاه های کشور با اشاره به وضعیت پایگاه ملی تخت سلیمان از دستگاه های اجرایی منطقه ای و کشوری خواست تا توجه بیشتری به موضوع میراث فرهنگی داشته باشند.

عزیزی گفت: لازم است وزارت راه همکاری بیشتری با سایت تاریخی تخت سلیمان که آمادگی ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو را پیدا کرده داشته باشد و مسیر سخت بازدید گردشگران از این محوطه تاریخی کشور را هموار و مناسب سازی کند.

وی همچنین خواستار همکاری جدی و موثر وزارت ارتباطات برای ارائه خدمات اینترنتی و مخابراتی در پایگاه های ملی و جهانی کشور شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394072025