موزه عاشورائیان، نخستین موزه مشارکتی استان قزوین با حضور استاندار، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جمعی از مسئولان، پیرغلامان اهل بیت(ع)، فعالان دستگاه ابا عبدالله حسین(ع) در بنای تاریخی حسینیه امینیهای قزوین افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین؛ محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی این اداره کل‌ در مراسم افتتاح موزه عاشورائیان گفت: موزه عاشورائیان نخستین تجربه در طراحی، کاربری و بهره‌برداری موزه مشارکتی در استان قزوین است که آثار آن از طرف افرادی که دست‌ اندرکار برپایی مراسم‌های عزاداری امام حسین (ع) هستند، به این موزه اهدا شده است.
وی با اشاره به روند راه اندازی این موزه افزود: اشیا و آثار جمع‌آوری شده در این موزه با حمایت مردم و همت عزاداران حضرت سیدالشهدا است که هر کدام در دستگاه سرور آزادگان فعالیت داشته و آثار خود را به موزه اهدا کرده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین ابراز داشت: در قسمتی از این موزه آثار و ابزارهای ساخته شده توسط مرحوم متولی به نمایش گذاشته شده که توسط خانواده آن مرحوم به موزه عاشورائیان اهدا شد. در بخش دیگر دفترچه‌های نوحه مرحوم صمیمی‌فر به نمایش درآمده که شامل هفت دفترچه نوحه دستگاهی خاص استان قزوین است و همچنین یک سری نسخه تعزیه، عکس‌های قدیمی از هیئت‌های عزاداری قزوین از سال 1305 به بعد و کتاب‌هایی با موضوع عاشورا و قیام امام حسین(ع) که تألیف مولفان قزوینی است. در قسمت دیگر این موزه نماد فرهنگ عاشورا و شهادت در روزگار کنونی به نمایش درآمده و بخشی نیز به عکس‌هایی از شهدا و عزاداری‌های رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس اختصاص یافته است.
حضرتی‌ها با اشاره به آثار ناملموس استان قزوین اظهار داشت: استان قزوین دارای 35 اثر فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی کشور است که 11 مورد از آن مربوط به عزاداری‌های ماه محرم و عاشورا بوده و در این موزه در معرض دید عموم قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: با افتتاح موزه عاشورائیان زمینه‌ای مناسب برای جذب و اقامت برای گردشگران در قزوین فراهم می‌شود زیرا علاوه بر بازدید از بنای تاریخی حسینیه امینی‌ها دیدن موزه که فرصت بسیاری نیاز دارد ایجاد شده و گردشگران مدت زمان طولانی‌تری را در قزوین سپری می کنند.
حضرتی‌ها با اشاره به اعتبار هزینه شده برای راه‌اندازی موزه عاشورائیان در استان قزوین گفت: هزینه تأسیس این موزه توسط مشارکت‌کنندگان، پرداخت شده و متولی حسینیه امینیها با در اختیار قراردادن بنا به صورت رایگان و اهدای اشیا توسط مردم امکان راه‌اندازی این موزه را به صورت مشارکتی فراهم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با بیان اینکه باید از ظرفیت بناهای تاریخی بیشتر استفاده شود افزود: گردشگرانی که بنای تاریخی امینیها را برای بازدید انتخاب می‌کنند با وارد شدن در این فضا با یک فرهنگ روبرو می شوند زیرا آنچه که مردم در عزاداری‌های ماه محرم در خیابان‌ها می‌بینند را در یک زمان کوتاه و خلاصه شده مشاهده می‌کنند که همیشگی و پایدار است.
این مقام مسئول در پایان یادآور شد: برای توسعه موزه عاشورائیان مذاکره و هماهنگی لازم با خانواده مرحوم امینی‌ها صورت پذیرفت که امیدواریم با راه‌اندازی این موزه بتوانیم گام‌ موثری در جهت اشاعه فرهنگ عاشورا و انتقال آن به نسل‌های آینده برداریم.
شایان ذکر است، آثار این موزه توسط آقایان: حبیب شادروز، متولی، حاج سید ابراهیم صمیمی فر، حاج کاظم سروری فر، حاج محمد توکلی، سید محمد رضا شهاب‌‌زاده، حاج ابوالفضل ثقفی، حاج علی محمد درافشانی و... اهدا شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1394080940