نهمین کنفرانس وزیران گردشگری سازمان همکاریهای اسلامی كه از30 آذر تا 2 دی در شهر نیامی پایتخت نیجر برگزار شده بود با انتخاب شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری كشورهاي إسلامي برای سال 2018 به كار خود پايان داد.
به گزارش مركز روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دومین روز از اجلاس کارشناسان ارشد نهمین کنفرانس گردشگری سازمان کشورهای اسلامی  با بحث و بررسی پیرامون مفاد دستور کار و برنامه های تعیین شده در روز سه شنبه اول دي ماه جاري به كار خود ادامه داد. 
در این نشست درویش امیری معاون امورمجلس، حقوقی و استانها اظهار داشت: توسعه گردشگری از اولویتهای دولت تدبیر و امید جمهوری اسلامی ایران است و برای معرفی ظرفیتهای گردشگری و نیز جذب گردشگر در حوزه گردشگری سلامت، تاریخی، فرهنگی، ادیان، اکوتوریسم  و دیگر زمینه های صنعت گردشگری برنامه های متعددی را دارد.
وي همچنين در جريان ملاقات با وزیر گردشگری کشور نیجر، بر توسعه همکاریهای گردشگری میان کشورهای اسلامی و نیز دو کشور مسلمان جمهوری اسلامی ايران  و نیجر تاکید و از وزیر گردشگری این کشور برای سفر به ایران در فرصتی مناسب دعوت كرد.
وزیر گردشگری کشور نیجر نيز ضمن تشکر از دعوت مقام ایرانی، علاقمندی خود را به بازدیداز ایران اعلام  و با توجه به ظرفیتهای گردشگری سلامت ایران برنامه ریزی خود را در این زمینه در فرصتی مناسب ابراز كرد.
مراسم اختتامیه نهمین کنفرانس گردشگری کشورهای اسلامی سازمان همکاری های اسلامی صبح روز چهارشنبه ٢ دي ماه جاري با حضور رئیس جمهور نیجر و مقامات عالیرتبه این کشور و نیز مقامات گردشگری کشورهای شرکت کننده  و نیز وزیر گردشگری گامبیا به عنوان رئیس پیشین کنفرانس وزیران گردشگری، رئیس کنفرانس کنونی وزیران گردشگری، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی برگزارشد.

 تصويب سند نهمین کنفرانس گردشگری یادشده و همچنين تصمیمات اتخاذ شده از برنامه هاي اين روز و انتخاب شهر تبریز به عنوان شهرنمونه گردشگری برای سال 2018 مهمترين دستاورد برای جمهوری اسلامی ایران در اين كنفرانس بود.

بر أساس اين گزارش کشور مالزی شهر تالینگ، بنگلادش دو شهر پالقا و سیلد، ترکیه شهر ماردینگ، عربستان سعودی شهر مدینه  و جمهوری اسلامی ایران دو شهر یزد و تبریز را برای سالهای 2017 و 2018 نامزد كرده بودند و هیات هماهنگ کننده و ژوری  مرکب از 9 عضو به پرونده های  کشورهای عضو و پیشنهادات ارسالی  رسیدگی و 7 عضو از هیات یادشده به اتفاق آرا به شهر تبریز برای سال 2018 رای مثبت دادند؛ همچنین  کنفرانس از پیشنهادات ارائه شده توسط مصر و جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی سومین  و چهارمین نمایشگاه گردشگری کشورهای اسلامی در سال های 2017 و 2019 استقبال و تصویب نمود و از کشورهای اسلامی خواست تا فعالانه در این نمایشگاه شرکت كنند.

دیگر مصوبات اجلاس عبارتند از :
1) تصویب برگزاری همایش فرصتهای سرمایه گذاران بخشهای دولتی و خصوصی در زمینه توسعه گردشگری توسط کشورهای ایران، بنگلادش با همکاری ICDT، ICIEC ، ICCIA  در سال 2016 به منظور تشویق و تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت گردشگری  و کیفیت و خدمات استاندارد به منظور ارتقا و گسترش فعالیتها و معرفی توانمندیهای کشورهای اسلامی .
2) به منظور تشویق فعالیتهای مرتبط با توسعه سرمایه های انسانی جهت تضمین دسترسی به مدیریت و خدمات پرسنل استانداردهای بین المللی مقرر شد جمهوری اسلامی ایران شبکه آنلاين برای آموزش  کشورهای اسلامی را در سال 2016  راه اندازی كند.

انتهای پیام/

کد خبر 139410031