به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ فرهاد نظری مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی در جلسه کارگاه ثبت و حریم آثار ملی و جهانی که با حضور معاونین میراث فرهنگی سراسر کشور برگزار شد گفت: پرونده هر اثري كه واجد حداقل ارزشها براي ثبت اضطراري باشد در كمتر از يك هفته تعيين تكليف ميشود.
وی خطاب به معاونين ميراث فرهنگي در استانها گفت: در مورد ثبت اضطراري آثاري كه نيازمند پاسداري فوري هستند می توان پس از ثبت اضطراري ميتوان اسناد تكميلي را ارائه كرد.
مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی و فرهنگی همچنین اولین اقدام حفاظتی در حوزه قانون را ثبت آثار دانست و ادامه داد: اولین اقدامی که سبب می شود آثار، بناها و محوطه های تاریخی حفظ شوند ثبت آن در فهرست آثار ملی است.
وی گفت: از سال 1310 تاکنون نزدیک به 31 هزار و 500 اثر به ثبت رسیده است، هرچند که تمامی این آثار مرمت و تعیین حریم نشده اند اما ثبت آنها در فهرست آثار ملی سبب شده که آثار در شرایط حفاظتی قرار بگیرند. به طوری که در محاکم و مجامع قانونی اولین پرسش برای دفاع از آثار و بناهای تاریخی این است که آثار ثبت شده اند یا خیر.
نظری تاکید کرد: اگرچه ثبت یکی از مهمترین مقولات حفاظت به شمار می رود و امکان مداخله در آثار را به حداقل می رسارند اما باید ضابطه مند باشد.
وی همچنین به ضعف روزآمدكردن آثار واحد ثبت اشاره کرد و افزود: در مكاتبات فراوان اين دفتر با استانها روزآمد كردن فهرست آثاري كه قابليت ثبت ملي و جهاني را دارند خواسته شده است.
نظري شرط نخست ثبت جهاني يك اثر تاريخي يا طبيعي را قرار گرفتن اين اثر در فهرست انتظار يونسكو خواند و از معاونين ميراث فرهنگي استانهاي كشور خواست تا فهرستهاي 2برگي آثاري كه تاكنون ثبت ملي نيز نشدهاند را به دفتر ثبت آثار تاريخي و فرهنگي سازمان میراث فرهنگی ارسال كنند تا اين دفتر نيز واجد ثبت ملی بودن آثار ارائه شده را در مجامع حقوقي اعلام كند تا مورد حفاظت قرار بگيرند.
انتهای پیام/