به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ معاونت صنایع دستی سازمان و موسسه جام میراث جهان در اقدامی مشترک، نمایشگاهی تخصصی در زمینه معرفی و فروش پارچه های دستبافت ایرانی برگزار کردند که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان وعلاقمندان به این هنر صنعت اصیل ایران روبرو شد.
همزمان باروز پایانی این نمایشگاه مدیرعامل موسسه جام میراث جهان در خصوص دستاوردها و نتایج این نمایشگاه گفت: با توجه به استقبال علاقمندان داخلی و خارجی از این نمایشگاه زمینه مناسبی برای برگزاری برنامه های مشترک بین المللی در زمینه نساجی سنتی به ویژه با کشورهای اکو ایجاد شده که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد این اتفاق باشیم.
وی همچنین ادامه داد: مواجه مستقیم و نزدیک مخاطبان با انواع پارچه های دستبافت ایرانی فرصت خوبی بود تا آنها از نزدیک پارچه ارزشمندی مثل زربفت را ببینند و لمس کنند. همچنین تنوع بافت ها و مواد اولیه بکار رفته در پارچه های مختلف ایرانی جذابیت و هیجان خاصی برای آن ها داشت که آن را در صحبت هایشان مطرح می کردند.
دهدشتی همکاری میان جامعه علمی و بخش صنعت و بازار را عاملی موثر در رشد رویدادهایی از این دست دانست و بیان کرد: برای اینکه نساجی سنتی ایران به موقعیتی شایسته در بازارهای داخلی و خارجی دست پیدا کند می بایست تعامل پویایی بین بخش های دانشگاهی و بخش صنعت اتفاق بیافتد. توجه بیشتر تولیدکنندگان به کیفیت پارچه، بهبود موارد اولیه بکار رفته، استاندارسازی محصولات، حضور در نمایشگاه های بین المللی و توجه اصولی به بخش بازاریابی و فروش از جمله اقداماتی است که می تواند برای رونق نساجی سنتی ایران موثر باشد.
این فعال نساجی سنتی در خصوص ویژگی های نمایشگاه سی دار در موسسه اکو نیز گفت: نمایشگاه امسال به سبب اطلاع رسانی وسیعی تر توانست مخاطبان خاص یعنی متخصصان و طراحان لباس و پارچه های دستبافت و جمعی زیادی از علاقمندان به نساجی سنتی ایران را به خود جذب کند و از این نظر اتفاق خوبی بود که باید تلاش کنیم این ارتباط استمرار داشته باشد.
وی همچنین تبلیغات وسیع را عاملی موثر برای رونق رویدادهای فرنگی از این دست دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه های بالای تبلیغات شهری و رسانه ای، حمایت هایی از این قبیل بسیار در موفقیت نمایشگاه های صنایع دستی و هنرهای سنتی تاثیرگذار است. به طوری که ما در این نمایشگاه تنها سه بنر در یکی از مناطق شهر تهران داشتیم و همین مورد محدود تاثیربسیار خوبی در افزایش بازدیدکنندگان از این نمایشگاه داشت.
دهدشتی استقبال مردمی در کارگاه های بافت پارچه را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار کرد: در روزهای پایانی هفته استقبال از نمایشگاه بسیار خوب بود، به طوری که که دوستان ما در موسسه فرهنگی اکو تحت تاثیر قرارگرفتند و بازدیدکنندگان علاقه زیادی به کارگاه های بافت پارچه نشان دادند و به نظر می رسد در برنامه های آینده با همکاری معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور بتوانیم تنوع این کارگاه های آموزشی و تولید زنده را افزایش دهیم.
گفتنی است، در این نمایشگاه اعضای کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد، اساتید و دانشجویان دانشگاه های هنر، الزهراء پیام نور، مدیر کل نساجی وزارت صنعت، معدن و تجارت و جمعی از هنرمندان سینما و تئاتر، مهمان هایی از سفارتخانه های مختلف و نمایندگان سازمان ها و نهادهای مرتبط از 30 دی ماه تا 4 بهمن ماه از 94 این نمایشگاه در محل موسسه فرهنگی اکو بازدید به عمل آوردند.
انتهای پیام/