توسعه روابط گردشگری و صنایع دستی اردبیل با طرابزوان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در طرابزوان ترکیه بر توسعه روابط گردشگری و صنایع دستی این استان با طرابزوان تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل؛ جلسه ای به منظور گسترش روابط گردشگری استان های اردبیل و طرابزوان ترکیه با حضور سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در طرابزوان ترکیه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاونان و کارشناسان این اداره کل و جمعی از هنرمندان صنایع دستی و فعالان گردشگری این استان برگزار شد.
کریم حاجی زاده ضمن خوش آمدگویی خدمت سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در طرابزون ترکیه، گفت: امید است این دیدار به توسعه روابط بین دو کشور و فعالان بخش خصوصی حوزه های مرتبط به سازمان و راه گشایی برای گسترش روابط گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی این دو استان بیانجامد.
وی با بیان اینکه مادر شاه اسماعیل از نوادگان آخرین امپراطوری طرابزوان بود، گفت: بنابراین اردبیلی ها و طرابزوانی ها دارای یک اتصال تاریخی عمیقی هستند و این موضوع می تواند نخستین عامل اتصال دهنده این دو استان باشد.

حاجی زاده دومین عامل اتصال دهنده و توسعه ارتباطی بین این دو استان را حوزه صنایع دستی استان اردبیل به ویژه سنگ های قیمتی آن عنوان کرد و افزود: 45 درصد از کل سنگ های قیمتی کره زمین، در فلات ایران واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه دشت مغان استان اردبیل، مرکز ورنی دنیا است، اظهار داشت: این استان به لحاظ داشتن مواد اولیه بسیار مرغوب و هنرمندان توانمند و بسیار قابل یکی از مهمترین مراکز صنایع دستی ایران به شمار می رود.
این مقام مسئول به قابلیت های دو طرفه این دو استان در زمینه گردشگری و توسعه ارتباط بین علویان ترکیه با ایران تأکید و تصریح کرد: استان اردبیل پس از نیشابور و خراسان یکی از هدف های بنیادی سفر علویان به ایران است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در طرابزوان ترکیه نیز این استان را مردمی مذهبی و ایران دوست توصیف و خاطر نشان کرد: مردمان این منطقه علاقه زیادی به شناخت شاه اسماعیل و شیخ صفی دارند.
رضا باغبان در ابتدا در مورد ظرفیت های توریستی و ییلاق های زیبای طرابزوان سخن گفت و در ادامه با اشاره به روابطه یک طرفه گردشگری ایران با ترکیه، بر گسترش روابطه دو طرفه این دو کشور با توجه به شباهت های بسیار فرهنگی تأکید کرد و گفت: درحال حاضر برای گسترش روابط گردشگری استان اردبیل و طرابزوان و معرفی شایسته ظرفیت های گردشگری این استان دو فرصت جدید ایجاد شده که از یک سو طرابزوانی هایی که در شمال ترکیه زندگی می کنند بیش از آنکه به آنتالیا نزدیک باشند به مرزهای ایران نزدیک ترند و از سویی دیگر تغییر مقصد گردشگران ترکیه ای به سوریه به دلیل وضعیت ناآرام آن، میل سفر به استان اردبیل را بیش از پیش کرده است.
وی از اعلام آمادگی یکی از شرکت های هولدینگ بزرگ طرابزوان با داشتن آژانس های مسافربری چند منظوره برای گسترش روابط گردشگری ایران و طرابزون خبر داد و افزود: برنامه ریزی برای بازدید تعدادی از آژانس های طرابزون از سه استان اصفهان، یزد و اردبیل با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در فصل بهار ترتیب داده شده است که این می تواند فرصتی مناسبی برای استان اردبیل برای معرفی و شناساندن ظرفیت های گردشگری ، صنایع دستی و میراث فرهنگی این استان باشد.
این مقام مسئول در پایان برای برپایی نمایشگاه های صنایع دستی این استان در طرابزوان به منظور به نمایش گذاشتن توانمندی های هنرمندان این خطه اعلام آمادگی کرد و خاطر نشان کرد: مردمان طرابزوان علاقه و استقبال زیادی از صنایع دستی این استان به ویژه منبت کاری نشان می دهند.

انتهای پیام/

کد خبر 1394111010