توسعه همکاری های جمهوری اسلامی ایران با یونسکو

در دیدار دکتر حسن روحانی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران با ایرینا بوکووا، مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در روز پنج شنبه 8 بهمن ماه سالجاری برابر با 28 ژانویه 2016 بر توسعه همکاری های جمهوری اسلامی ایران با یونسکو و نقش محوری فرهنگ و آموزش برای مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر امور بین الملل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان ضمن ستودن نقش منحصر به فرد یونسکو در سازمان ملل متحد اظهار داشت: \"راه حل های مشترکی باید درجهت حفاظت از آثار و مکان های فرهنگی در معرض خطر یافت شوند. تخریب بناها و نابودی اماکن تاریخی به دست گروه های مختلف قومی و فرهنگی، بیانگر این نکته است که افراط گرایان به دنبال جدا سازی جوانان از هویت خود هستند. مطابق با بیانیه مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر سال 2013، ایران مبارزه با افراط گرایان را در صدر کارهای خود قرار داده است\".
وی همچنین تاکید کرد: \"فرهنگ پایه و اساس جوامع است که به همه جنبه های زندگی ما نفوذ نموده واساس درک متقابل و گفتگوی بین فرهنگی می باشد\".
بر اساس این گزارش، دکتر روحانی ضمن تشویق یونسکو به توسعه برنامه های آموزشی در مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز، به خانم بوکووا پیشنهاد نمود تا این سازمان کنفرانسی بین المللی در زمینه نقش فرهنگ در متوقف ساختن خشونت برگزار نماید.
بوکووا نیز در ادامه سخنان دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان اظهار داشت: \"تخریب هدفمند میراث فرهنگی بیانگر تراژدی بسیار بزرگی برای بشریت است\". وی ضمن تایید دیدگاه رئیس جمهور محترم کشورمان در نقش اساسی فرهنگ در هر جامعه ای، افزود: \"در برابر تلاش های افراط گرایان به تقسیم جوامع، یونسکو بر احساس مسئولیت خود در بسیج سراسری جامعه بین المللی برای حفاظت از میراث فرهنگی در معرض خطر تاکید دارد\". ایشان همچنین از تمرکز ویژه یونسکو بر نقش جوانان و ترسیم طرح های مقابله ای با افراط گرایی خشونت آمیز از طریق آموزش، فرهنگ و تحمل و بردباری خبر داد.
در پایان بوکووا از توسعه همکاری های جمهوری اسلامی ایران با یونسکو و گستردگی حوزه های علمی، آموزشی و فرهنگی در ایران قدردانی و برضرورت نفوذ هر چه بیشتر این زمینه ها در متحول سازی جوامع تاکید کرد.
وی همچنین ضمن تبریک به دکتر روحانی به مناسبت ثبت آثار شوش و میمند در فهرست میراث جهانی یونسکو و نیز کلیات سعدی و المسالک و الممالک استخری در میان آثار حافظه جهانی، از انتخاب ایران در شورای اجرایی یونسکو، به عنوان یکی از نهادهای حاکم آن سازمان استقبال نمود.
لازم به ذکر است، در این دیدار مسعود سلطانی فر، معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محمد جواد ظریف، وزیر محترم امور خارجه، سرکار خانم معصومه ابتکار، معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست و برخی دیگر از مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران دکتر روحانی را همراهی کردند.
همچنین، مایکل ووربز، رییس شورای اجرایی یونسکو و سایر مدیران ارشد آن سازمان نیز در این دیدار حضور داشتند.






انتهای پیام/

کد خبر 1394111015