ایران سراسر یک کشور میراث فرهنگی است

معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه پیش بینی می شود بیش از یک میلیون اثر تاریخی در کشور وجود داشته باشد گفت: از این تعداد 31 هزار و 200 اثر ثبت ملی شده اند و می توان اینگونه عنوان کرد که ایران یک کشور میراث فرهنگی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، محمد حسن طالبیان با بیان این مطلب در جلسه انجمن میراث فرهنگی خراسان رضوی که با حضور علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی و رئیس انجمن میراث فرهنگی این استان، زارع صفت مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی و تمامی اعضاء انجمن میراث فرهنگی استان درمشهد برگزار شد افزود: حراست، حفاظت و نگهداری از میراث فرهنگی و آثار تاریخی کشور موضوعی نیست که یک یا چند دستگاه بتوانند از عهده آن برآیند و به دلیل فراوانی آثار تاریخی کشور نیازمند استفاده از ظرفیت های اجتماعی و آحاد مردم در قالب انجمن های میراث فرهنگی هستیم.

وی افزود: 31هزار و 200 اثر در کشور شناسایی و ثبت شده اند و 19 اثر نیز در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده و از مجموع 500 موزه کشور 250 موزه آن زیر نظر سازمان میراث فرهنگی کشوراداره می شود و 250 اثر شناسایی شده اند که قابلیت ثبت جهانی را دارند بنابر این می توان گفت که ایران کشور میراث فرهنگی است.

رئیس انجمن های میراث فرهنگی کشورافزود: بر همین اساس نمی توان تنها به ظرفیت ها و اختیارات یک یا چند دستگاه در خصوص حفاظت و حراست از این آثار و نیز انتقال آنان به نسل های بعدی استفاده کرد و به طور حتم نیازمند استفاده از ظرفیت های مردمی هستیم.

و ی گفت: در حوزه ثبت جهانی ظرفیت بسیار بالایی در کشور وجود دارد و این در حالی است که 24 سال روند ثبت جهانی در ایران متوقف بود و اگر در آن سال ها نیز این روند صورت می گرفت امروز حتی از ایتالیا که بیشترین تعداد ثبت جهانی را دارد بالاتر بودیم.

معاون میراث فرهنگی کشور ادامه داد: خوشبختانه ظرفیت های بسیار زیادی در کشور در حوزه میراث فرهنگی و آثار تاریخی وجود دارد که باید با استفاده از ظرفیت های دولتی و مردمی از این ها استفاده کرد.

وی هم چنین به ظرفیت های استان خراسان رضوی و شهر مشهد در حوزه میراث فرهنگی و آثار تاریخی نیز اشاره کرد و افزود: خراسان نیز همواره در طول تاریخ نقش مهمی در توسعه فرهنگی داشته و یکی از استان های برتر از نظر ظرفیت های تاریخی و میراث فرهنگی است.

طالبیان با اشاره به رویداد مهم مشهد 2017 نیز اضافه کرد: پیشنهاد می کنم برای این رویداد مهم فرهنگی یک نمایشگاه بزرگ متشکل از آثار تاریخی و فرهنگی در مشهد برگزار کنیم تا به خوبی معرفی کننده تاریخ، تمدن و سابقه فرهنگی این سرزمین باشد.

رئیس انجمن های میراث فرهنگی کشوردر پایان صحبت های خود خاطر نشان کرد: مردم صاحبان اصلی میراث فرهنگی هستند بنابر این بهترین راهکار حراست، حفظ و نگهداری آثار و بناهیا تاریخی و میراث فرهنگی این است که این آثار را به دست خود مردم بسپاریم.

در این جلسه هم چنین رحمت الله رئوف مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی و دبیر و مجری اساسنامه های میراث فرهنگی کشور نیز در سخنانی با قدر دانی از برگزار کنندگان این جلسه گفت: اولین انجمن میراث فرهنگی کشور در سال 1329 در شهرستان نیشابور تشکیل شد که این موضوع نشان دهنده اهمیت استان خراسان رضوی در حوزه میراث فرهنگی و نقش این سرزمین پهناور در توسعه فرهنگی کشور در طول تاریخ است.

وی گفت: درحال حاضر نیز با توجه به فعالیت تعداد بسیار زیاد انجمن های میراث فرهنگی در بخش های مختلف کشور استان خراسان رضوی از نظر دارا بودن انجمن های میراث فرهنگی و نیز فعالیت این انجمن ها یکی از استان های مهم و پیشرو در این حوزه است.

وی خاطر نشان کرد: از آنجائیکه تعداد بسیار زیادی از آثار فرهنگی و تاریخی کشور در بخش ها و روستاهای کشور قرار دارد این مناطق برای ما اهمیت فراوانی دارند و در سازمان میراث فرهنگی کشور نیز در خصوص توجه هرچه بیشتر به این مناطق تاکیدات فراونی شده است.

حسین زارع صفت مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این جلسه با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی خراسان و شهر مقدس مشهد گفت: خراسان در حقیقت یک موزه بزرگ است.

وی افزود: در حال حاضر 3هزار و 860 اثر تاریخی در استان شناسایی شده که از این تعداد 1500 اثر در فهرست ملی به ثبت رسیده و 945 بنای تاریخی، 19 موزه و 7 مجموعه فرهنگی و تاریخی در خراسان رضوی وجود دارد.

وی گفت: ضمن اینکه 66 اثر از استان خراسان رضوی در فهرست میراث معنوی به ثبت ملی رسیده و 334 تپه تاریخی و 6 پایگاه میراث فرهنگی در استان وجود دارد   و 28 مکان رویداد انقلاب اسلامی نیز در مشهد ثبت ملی شده اند.

وی اضافه کرد: انجمن های میراث فرهنگی بر اساس بند 27 اساسنامه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تشکیل شده اند.

زارع صفت خاطر نشان کرد: فعالیت انجمن های میراث فرهنگی در استان وضعیت خوبی دارد و در حراست، نگهداری و حفاظت از میراث فرهنگی و آثار تاریخی و از همه مهمتر مقابله با حفاران غیر مجاز و کمک به شناسایی و دستگیری اعضاء باند قاچاقچیان عتیقه نقش بسیار مهمی دارند.

یاد آور می شود در این جلسه هم چنین علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی، محمد مقدوری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی و نیز تعدادی از اعضاء انجمن میراث فرهنگی خراسان رضوی به ایراد سخنرانی پرداختند که صحبت های این افراد در خبر جداگانه ای در پورتال اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی منتشر می شود.

 

 

 

 

انتهای پیام/

کد خبر 1394111428