به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان احمد جلالی امروز سه شنبه 20 بهمن ماه در آئین ثبت جهانی روستای تاریخی و دستکند میمند در محل این روستا افزود: هر کدام از آثار ثبت شده این کشور در میراث جهانی، بزرگی سهم و تمدن مردم ایران را در میراث جهانی به مانند میخ فرو می برد و باقی می ماند.
وی با بیان اینکه بدنه روستای تاریخی و دستکند میمند، کنهسال و فرسوده است گفت: برای اجرای برنامه های توسعه ای در این مکان باید به این موضوع توجه لازم را داشت.
وی ادامه داد: با ثبت جهانی میمند یک میخ به استقرار شناسایی و رسمیت دادن به تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران کوبیده و راهی باز شد که پیام هزاران سال زندگی کردن و ساختن با طبیعت به جهان برسد.
جلالی اظهار کرد: حضور استاندار کرمان در جلسه ثبت جهانی میمند در یونسکو مایه دلگرمی برای همه مسئولان و نشانگر اهمیت ویژه این موضوع برای مردم میمند و ایران بود.
وی تاکید کرد: توجه به میراث فرهنگی به معنای آن است که عمر کوتاه خود را به عمق تجربه هزاران سال تاریخ پیوند می دهیم و بزرگ می شویم.
سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو اظهار کرد: زمانی میراث خود را می شناسیم به دریای تاریخ خود متصل شده و عمر کوتاه ما بزرگ می شود و می توانیم زمینه ای را ایجاد کنیم که فرزندان ما در مقابله با طوفان ها و یورش های فرهنگی به این تاریخ و فرهنگ متصل شوند.
وی با تاکید بر اینکه توجه به میراث فرهنگی و تاریخی موضوعی زینتی نیست ادامه داد: این امر بحثی برای استقرار زندگی در آینده است.
جلالی گفت: با ثبت منظر فرهنگی میمند در فهرست میراث جهانی صدای گمشده هزاران سال تاریخ را اکو و آن را به آواز روز زندگی خود متصل می کنیم.
وی بر حضور مردم در این منطقه تاکید کرد و گفت: زمانی که این منطقه را ثبت می کردیم بیش از دو هزار متخصص جهانی حضور داشتند.
جلالی افزود: یک کنوانسیون جهانی با حضور 187 کشور شش موضوع را برای ثبت جهانی مطرح کرده و ملاک این کنوانسیون ارزش منحصر به فرد جهانی است.
نماینده دائم ایران در یونسکو عنوان کرد: توسعه باید با فرهنگ و درایت پیش رود و در این زمینه مسئولیت بزرگی بر عهده همه ما قرار دارد.
در این آئین لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند و تمبر ثبت این روستای جهانی نیز رونمایی شد.
چشم انداز فرهنگی میمند به عنوان نوزدهمین اثر جمهوری اسلامی ایران و سومین اثر تاریخی استان کرمان 13 تیرماه سال جاری در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
چشم انداز فرهنگی میمند در سی و نهمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان در فهرست آثار جهانی ثبت شد.
پرونده میمند دو سال قبل نیز مطرح شد اما به دلیل برخی نواقص نتوانست به ثبت برسد که در اجلاس بن آلمان با همت مسئولان سازمان میراث فرهنگی، استاندار کرمان و کارشناسان توانمند کشورمان نواقص آن رفع و ملاک های یونسکو محقق شد به گونه ای که با اجماع از تصویب اعضای کمیته گذشت.
روستای صخره ای و دستکند میمند با قدمت چند هزار ساله از نخستین سکونتگاه های بشری و از مواریث باستانی ایران است که در 38 کیلومتری شمال شرقی شهرستان شهربابک در استان کرمان با وسعت 420 کیلومتر مربع و در ارتفاع 2 هزار و 240 متر از سطح دریا واقع است.
انتهای پیام/