گنیجینه امن آثار تاریخی فارس به بهره برداری رسید

همزمان با فرا رسیدن دهه مبارک فجر گنجینه امن آثار تاریخی فارس در محوطه موزه پارس در شیراز ساخته شد و به بهره برداری رسید . 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس طی مراسمی که امروز در موزه پارس شیراز برگزار شد گنجینه امن آثار تاریخی شیراز با حضور دکتر مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس و جمعی از مسئولین و مدیران استان فارس به بهره برداری رسید . 
در این رابطه دکتر مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت : موزه پارس نخستین موزه فارس است که در سال 1316 در محل عمارت کلاه فرنگی باغ نظر در شیراز راه اندازی شده است و هم اینک گنجینه امن آثار تاریخی فارس است.
به گفته وی ، این گنجینه امن با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد و 500 میلیون ریال ساخته شده است . 
گفتنی است موزه پارس موزه‌ای است واقع در عمارت کلاه فرنگی شیراز که در آن اشیایی از دوران قبل و بعد از اسلام نگهداری می‌گردد. این موزه در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی تأسیس شده‌است.
کریمخان زند در میان باغ نظر، عمارت هشت ضلعی (هشت و نیم هشت) زیبایی ساخت که به روزگار او این عمارت باشکوه محل پذیرایی از میهمانان، سفیران خارجی و انجام مراسم رسمی و اعیاد گوناگون بوده است. نام دیگر آن را باغ حکومتی گفته اند. نمای بیرونی عمارت کلاه فرنگی به صورت هشت ضلعی است با تزئینات کاشی نگاره‌های گل و مرغ و در بالای عمارت اسپرها و لچکیهای کاشیکاری شده بنا را مزین کرده اند، این نگاره‌ها به قرنیه در چهار ضلع منظرهٔ شکارگاه و روایت بر تخت نشستن حضرت سلیمان را نشان می‌دهد. چهار آب نما در چهار سوی ساختمان وجود داشته که آب نمای شمالی آن در مسیر خیابان زند قرار گرفته و تخریب شده است. فضاهای درونی بنا شامل یک بخش مرکزی وچهار شاه نشین جانبی است. یک آب نمای یک پارچه از سنگ مرمر در کف فضا طراوت فضای داخلی را موجب گردیده است. پس از مرگ کریمخان وی را در اینجا به خاک سپردند و آقا محمد خان قاجار در سال 1206 شمسی به دلیل کینه توزی دستور نبش قبر وی را داد و استخوان‌های وی را به کاخ گلستان منتقل کردند. و مجدداً در زمان رضا شاه استخوان‌ها نبش قبر گردید و به این مکان عودت داده شد. آثار موجود در موزه پارس به سه دوره پیش از تاریخ، دوره تاریخی و دوره اسلامی تقسیم می‌شود.
ساختمان کلاه فرنگی شیراز در میان باغ نظر در موزه پارس بنا شده.باغی با سروهای آزاد، درخت‌های نارنج و بنایی با معماری کاملا ایرانی. ساختمان کلاه فرنگی را کریمخان زند برای پذیرایی از مهمانان و نمایندگان خارجی ساخته بود. بنایی با چهار شاه نشین و چهار اتاقک.

انتهای پیام/

کد خبر 1394112137