محمود وفایی افزود: رویداد فرهنگی نوروزگاه اتفاق بسیار مهمی است و استان کرمان به عنوان یکی از استان های شاخص به دلیل اینکه حرف های زیاد در حوزه فرهنگ و تمدن و تنوع قومی دارد، از سوی سازمان مرکزی میراث فرهنگی جزو استان های برگزیده برای اجرای برنامه مهم نوروزگاه است.
وی بیان کرد: این رویداد در ارتباط با تبلیغ و تشکیل جزئیات و رویدادهای نوروز که با چند کشور دیگر مشترک ثبت جهانی شده است، برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تاکید کرد: رویداد فرهنگی نوروزگاه در حقیقت می خواهد بپردازد که محتوای استاندارد و صحیح نوروز چیست و این را در قالب برنامه های مفرح، شاد و آموزشی به منصه ظهور برساند و مقابل دیدگاه مردم بگذارد.
وی گفت: این رویداد به حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و شورای سیاستگذاری رویداد فرهنگی نوروزگاه در شهر کرمان و سایر شهرستان های استان که در بحث آداب و محصولات متعلق به نوروز دارای جایگاه خاصی هستند اجرا خواهد شد.
وفایی بیان کرد: این رویداد برای اولین مرتبه امسال در کشور برگزار می شود و از سال آینده بطور سالانه و مستمر ادامه پیدا خواهد کرد.
وی گفت: در اجرای این برنامه از مشارکت علاقه مندان به حوزه میراث معنوی و ناملموس حتما استفاده خواهد شد.
وی افزود: یکی از راه های مبارزه با تهاجم فرهنگی توجه به میراث معنوی، آیین، آداب، رسوم و فرهنگ جامعه می باشد و علاوه بر بحث نوروز که شاخص ترین میراث ناملموس ماست، برای بسیاری از مباحث ناملموس دیگر نیز باید برنامه ریزی کنیم.
مسئول کمیته برگزاری رویداد فرهنگی نوروزگاه نیز گفت: رویداد فرهنگی نوروزگاه بخشی از فعالیت های جشن نوروز است که امسال قبل از عید به همت سازمان میراث فرهنگی برگزار خواهد شد.
شبان میرشکرایی افزود: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی در حفظ و احیای آثار فرهنگی در خصوص میراث ناملموس، موظف است یکسری فعالیت هایی انجام دهد.
وی با بیان اینکه نوروز بزرگترین پرونده چند ملیتی ثبت شده در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو است تصریح کرد: اولین بار کشور ایران در ثبت اثر فرهنگی و این میراث ناملموس پیش قدم شد و پس از آن تعداد 9 کشور و در نهایت سال گذشته 12 کشور را در این پرونده عضو کردیم و ایران مدیریت پرونده را برعهده دارد.
عضو شورای سیاستگذاری آیین ملی نوروز اظهار کرد: یکی از بندهای این پرونده اقدامات پاس دارنده است و کشوری که دارای این اثر ناملموس است یکسری اقدامات برای حفظ و احیا و بازشناسانده به جامعه محلی انجام دهد.
وی افزود: برگزاری همایش سراسری نوروز میراث صلح و دوستی در روزهای 17 و 18 اسفند، چاپ چهار تمبر و برگزاری سمینار و نمایشگاه عروسک های نوروزی در تهران از بخش های جشن نوروز است که از فعالیت های دولتی و جامعه هدف آن جمعیت روشنفکر و پژوهشگر حوزه نوروز است.
میرشکرایی گفت: اما تنها رویداد فرهنگی که در این برنامه ها جنبه سراسری دارد و در استان ها برگزار می شود رویداد فرهنگی نوروزگاه است که هدف آن بازشناساندن آداب و رسوم و میراث ناملموس حوزه نوروز است.
وی تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این رویداد صرفا بستر سازی فراهم می کند و برگزار کنندگان و مخاطبان مردم هستند.
وی گفت: این برنامه محدود به امسال نیست و طبق سیاستگذاری شورای آیین نوروز سال های بعد هم اجرا خواهد شد و چون مردم در آن مجری و حضور دارند نیازی به حضور دولت نیست و باید مردمی باشد تا دستخوش تغییرات نشود.
مسئول کمیته برگزاری رویداد فرهنگی نوروزگاه گفت: مردم ما علیرغم دید بازشان در حوزه فرهنگ، به دلیل اینکه شاید اطلاع رسانی مناسبی انجام نگرفته است نسبت به میراث فرهنگی ناملموس چندان آشنا نیستند.
وی با اشاره به انحرافات در آیین و رسوم فرهنگی و ناملموس مانند چهارشنبه سوری تصریح کرد: یکی از وظایف رویداد فرهنگی نوروزگاه این است که رسانه ها به این انحرافات بپردازند و رفع انحراف کنند.
وی افزود: میراث ملموس قابل مرمت است اما میراث ناملموس قابل مرمت نیست و باید توسط حاملان آن یعنی مردم حفظ شود و باید در این زمینه مردم بخصوص نسل جوان را آگاه کرد.
میرشکرایی گفت: این رویداد فرهنگی 2 بخش اصلی دارد یک بخش نمایشگاهی که در آن غرفه بندی و در آن اطلاع رسانی می شود و یک بخش متحرک مانند موسیقی و بازی ها است که محل آن را در مجموعه گنجعلیخان در نظر گرفتیم.
وی گفت: کارگروهی از پژوهشگران حوزه مردم شناسی سازمان میراث فرهنگی و سایر بخش های اجرایی در استان شکل گرفته است و فراخوان نیز داده خواهد شد که سایت ها و رسانه های خبری در این زمینه می توانند کمک کنند.
انتهای پیام/