غلامرضا بنی اسدی- کشور های جهان، به خصوص در جهان پیش رفته ، می توانند جاذبه های گردشگری متعدد بسازند. می توانند پل هایی طراحی کنند که چشم ها را خیره کند. می توانند با دریاچه های مصنوعی، هوش ربایی کنند. می توانند با ساخت شهر بازی های ممتاز، ذهن تماشاگر را به بازی بگیرند. می توانند چنان جاذبه هایی ایجاد کنند که مخاطب پلک هم نزند اما... اما \"آثار باستانی \" نمی توانند بسازند! حتی کسانی که معتقدند امروزه، تمدن ها نه طولی، بلکه عرضی شکل می گیرد، به این جا که می رسند از گفتن باز می مانند چه آثار باستانی ،تاریخ مجسمی است که در گذر سالیان و حتی قرن ها شکل می گیرد. این جاست که سیل گردشگران اهل تامل باید از اروپا و آمریکا، هم شال و کلاه کنند و مسافر قطار عقاب طلایی شوند و به ایرانی بیایند و به احترام تاریخ و تمدنش کلاه از سر بردارند که در یک جلوه اش، روستایی می یابند با عمری به بلندای 6هزار سال. یعنی چندین و چند برابر عمر تمدنی برخی کشور ها، این خبر را بخوانید؛ کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه باستانی سرچم در نزدیکی روستای روآر از توابع شهرستان سروآباد کردستان به کشف بقایای یک روستای6 هزارساله منجر شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، امیر ساعدموچشی سرپرست کاوش در محوطه باستانی سرچم با اعلام این خبر تصریح کرد که این روستای کهن مربوط به دوره‌ای است که باستان شناسان آنرا دوره مس‌سنگی می‌خوانند. او تصریح کرد: کاوش اخیر بخشی از مجموعه کاوش‌های باستان‌شناسی گسترده‌ای است که به هدایت دکتر فریدون بیگلری در منطقه اورامان، خصوصاً در دره رودخانه سیروان در حال انجام است .
وی افزود:این کاوش ها در طول یک سال گذشته باعث شناسایی مکان‌های متعددی از دوره‌های پارینه‌سنگی، مس‌سنگی، عصر آهن و ادوار اسلامی‌شده که نشان‌دهنده غنای باستان‌شناسی این بخش از استان کردستان است ... بله این فقط یک نمونه بود از غنای باستانی این مرزو بوم والا در هر گوشه این دیار کهن، آثاری می توان یافت که در گردشگری، حکم کیمیا دارد و به جرات می توان گفت در دوران تحریم، گردشگری متفکر و تاریخی، بزرگ ترین ضرر را متحمل شد و در عصر پساتحریم این گردشگری فاخر باید آن ضرر را جبران کند و \"عقاب طلایی\" باید شهر به شهر و منطقه به منطقه را بگردد و بهره کافی و حظ وافی از میراث کهن انسانی برگیرد. چنانکه مسافران قطارعقاب طلایی با گردشگرانی از کشورهای آمریکا، هلند، مجارستان، جمهوری چک و استرالیا سفر خود را از تبریز آغاز کردند و به کاشان، دیار گل و گلاب و قالی رسیدند و جلوه های بکر تاریخ را به تامل ایستادند. و شهری را دیدند که به گفته سرپرست فروانداری، از دیرباز مقصد مورد علاقه گردشگران خارجی و آثار و بناهای تاریخی و ارزشمند آن از جاذبه های علاقمندان به باستان شناسی و تاریخ بوده است.آنان در بازدید از خانه های تاریخی، باغ فین و سیلک برنامه پر باری را تجربه کردند. عقاب طلایی، در ادامه سفر خود به نصف جهان رفت تا گردشگران ،تماشای گنبدهای فیروزه ای را به خاطرات خوب خود اضافه کنند. نهمین قطار گردشگری زنجان، شیراز و... را هم در نوردید و به یزد رسید که به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی یزد، این استان در کنار استانهاي فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلايي گردشگري ايران مقصد، اول گردشگران خارجي و اروپايي است و خوشبختانه استان یزد از ابتدا تاكنون به عنوان يكي از شهرهاي تعريف شده در ليست تورهاي گردشگري اين قطار قرار داشته است.در یزد بافت تاریخی منحصر به فرد ، برج سکوت (دخمه زرتشتیان)، آتشکده زرتشتیان، مسجدجامع و ...در نگاه گردشگران نشست تا خاطرات طلایی برای گردشگران ،رقم خورد  و در مشهد آنان به مشاهده شکوه معنویت در حرم مطهر امام رضا(ع) پرداختند و از دیگر اماکن تاریخی بازدید کردند و...بله می شود جاذبه های گردشگری در هر گوشه جهان ایجاد کرد اما برای داشتن آثار باستانی، باید عمری به درازای تاریخ داشت چنانکه ایران ما دارد و همیشه می تواند کلاس درس پر تامل گردشگران نکته سنج و تاریخ دوست باشد. باری عقاب طلایی در حرکت است، نه در آسمان که در زمین ایران . و در هر قدم صفحه ای از تاریخ را ورق می زند ....

انتهای پیام/

کد خبر 1395012314