مراسم باز گشایی مجموعه تاریخی و فرهنگی مدرسه سعادت بوشهر همزمان با بزرگداشت روز ملی خلیج فارس با حضور، اسداله درویش امیری معاون امور مجلس و حقوقی سازمان میراث فرهنگی، واعظ مهدوی معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، سالاری استاندار بوشهر، آیت اله صفائی نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر و جمعی از مسئولین استانی و حضور پرشور فرهنگیان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم بازگشایی مجموعه تاریخی و فرهنگی مدرسه سعادت بندر بوشهر گفت : سه مناسبت بزرگ بر پايي اين بازگشایی را به هم پيونده داده است. اول روز ملي خليج فارس، دوم روز معلم که محور اصلي دانايي است و متولي تربيت و آموزش است و سوم سالگـرد شهادت استاد مطهـري انديشمند، فاضل، متفكـر و فيلسوف اسلام شنـاس که با افراطي گري و تندروي به نام دين در روزگاري كه كمونيستهـا و ماركسیستها در دانشگاها، تاخت و تاز داشتند، مبارزه کرد.
درویش امیری افزود: اگر حوزه میراث فرهنگی به عنوان سرمایه فرهنگی و تاریخی این كشوركه سابقه نیاكان ماست به شایستگی مورد توجه قرار گیرد همه مراكز قدیمی كشور دوباره احیا و این سرمایه های ماندگار از نیاکان ما حفظ و در اختیار نسل های بعدی قرار بگیرد به همین دلیل باید مورد توجه و حمایت دولت و ملت قرار گرفته و به شایستگی حفظ شود.
وی همچنین گفت: اماکن تاریخی كه نمایانگر هویت فرهنگی و تاریخی ایرانی است در صورت همكاری دولت و تأمین اعتبار و مرمت و احیاء شود مثل مدرسه سعادت همه به گلستان تبدیل می شوند.
معاون حقوقی میراث فرهنگی همچنین بیان كرد: روزی كه در تهران مدرسه دارالفنون چراغش روشن شد مدرسه سعادت نیز در كنار خلیج فارس و در شهر بوشهر تأسیس و ره اندازی می شود.
وی اظهار كرد: چهار مدرسه همزمان با مدرسه سعادت بوشهر در كشور آغاز به كار كردند که این مدارس عبارتند از، مدرسه دارالفنون در تهران، رازی دركرمانشاه، شوكتیه در بیرجند و دیگری در تبریز که با تاسیس این مدارس زمینه ارائه علوم روز و درسهای متداولی كه در دنیا رایج بوده در كشور ما نیز راه اندازی شد.
درویش امیری گفت: از همكاران میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر كه با همت استاندار این استان اقدام به مرمت این بنای تاریخی كردند و این بنا را بار دیگر مرمت و احیاء شد و تحویل مردم شد، تشكر می كنم.
وی با تاكید بر اینكه نباید این گونه مراكز فرهنگی تبدیل به مخروبه شود ادامه داد: مدرسه سعادت هم مدرسه و هم معرف هویت تاریخی، سابقه فرهنگی و تعلیم و تربیت در این منطقه است.درویش امیری با اشاره به گرامیداشت روز خلیج فارس یادآور شد: خلیج فارس از آغازتمدن ایرانیان تاكنون در تمام سندهای مرتبط با عنوان خلیج پارس شناخته شده است.
نام خليج فارس ميراث تاريخي، فرهنگي ، سياسي، تمدني باقدمت چند هزار ساله ميراث كم اهميتي نیست كه بتوانند به آساني از خاطـره ها حذف كنند نام خليج فارس عمـري به بلنداي ظهور تمدن و امپراطوري بزرگ ايرانيان در بيست و پنج قرن قبل دارد.
وی ادامه داد : همه عالم و همه تاريخ و همه گذشتگان و حال مي داند 550 سال قبل از ميلاد حضرت مسيح (ع) در منابع يوناني نام اين دريا، درياي پارسي یا همان خليج فارس بوده است و اسناد آن نیز وجود دارد.
درویش امیری ادامه داد : خليج فارس يكي از راهبري ترين و با اهميت ترين مناطق نه تنها در خاورميانه بلكه در تمام دنيا است، خليج فارس از نظر اقتصادي بسيار پراهمیت است و يكي از بزرگترين منابع ذخایر نفتي و گازي جهان محسوب ميگردد، حدود هفتصد ميليارد بشكه نفت جهان يعني 30% از كل ذخایر دنيا و صدها ميليارد متر مكعب ذخایر گاز را در خود جاي داده است، با این وجود خلیج فارس بزرگترین منبع ذخیره انرژی نفت، گاز جهان محسوب می شود.
صدها سند معتبر تاريخي و بين المللي در جهان و منطقه وجود دارد كه حاکی از حقانيت و درستي نام خليج فارس است.
معاون پارلمانی سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد : خليج فارس برايمان داراي اهميت راهبردي است ودفاع از آن، دفاع از ميراث تمدني و تاريخي سرزمين مان ايران است.
همچنین درویش امیری گفت : در پايان ضمن نكو داشت شهداي خليج فارس بدينوسيله آمادگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگـري را براي استفاده از تمام ظرفيتهـاي توسعه خليج فارس شناسـي و استفاده از نقطه نظرات همه فرهیخته گان و دانشمندان را اعلام می کنیم.
درویش امیری در نهایت گفت: خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده و خواهد ماند.
گفتنی است در پایان این مراسم با پخش کلیپی از روند، احیاء و مرمت مدرسه تاریخی سعادت، از لوح یادبود مدرسه سعادت پرده برداری شد و از دست اندرکاران نیز با اهواء لوح تقدیر سپاسگذاری شد.
انتهای پیام/