به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان؛ در راستای امضای تفاهم نامه همکاری های مشترک این اداره کل با پارک علم و فناوری استان، نشست مشترکی با حضور مدیران کل و معاونین دو دستگاه برگزار شد.
در این نشست که با حضور هنرمندان برتر صنایع دستی وابسته به چوب برگزار شد، رضا علیزاده با اشاره به نقش صنایع دستی در درآمدزایی و توسعه اقتصادی اظهار داشت: گیلان در زمینه هنرهای سنتی و صنایع دستی استانی پیشتاز است و هنرمندان آن دارای آوازه ای دیرینه هستند.
وی با بیان اینکه کیفیت افزایی تولیدات صنایع دستی نیازمند بهره گیری از فناوری های دانش بنیان است، اذعان نمود: حضور در بازارهای جهانی و رقابت با کالای مشابه خارجی از سوی برخی تولیدکنندگان صنایع دستی گیلان از طریق بهره مندی از شیوه های عملی محقق می گردد.
علیزاده تصریح نمود: علیرغم جنگل های انبوه و رشد درختان متعدد در استان گیلان، هنرمندان صنایع چوبی سنتی با مشکل کمبود چوب مواجه هستند.
این مسئول؛ نبود صنعت و راهکار علمی برای خشک کردن چوب را معضلی در مسیر تولید سازه های سنتی چوبی با کیفیت ممتاز خواند و افزود: با وجود همت مجدانه هنرمندان صنایع دستی در ساخت سازه های چوبی، به دلیل رطوبت موجود در مواد پایه تولیداتشان پس از مدتی معیوب می شوند.
علیزاده؛ پارک علم و فناوری را ظرفیتی قابل اتکا برای ارائه شیوه یا دانشی کیفی در جهت بهسازی تولید خواند و گفت: بهینه و استانداردسازی در صنایع طی سالهای اخیر مرهون مطالعات علمی این نهاد ارزشمند است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان در اشاره به جایگاه هنرمندان صنایع دستی در تولیدناخالص ملی و نگاه حاکمیتی بر تحقق اقتصاد مقاومتی با تکیه بر اقدام و عمل،خاطرنشان کرد: باید تلاش نمود تا با ارائه راهکارهای علمی در جهت توسعه افزایی در تولید و عرضه صنایع دستی به جایگاه ارزنده ای دست یابیم.
در ادامه مجید متقی طلب رييس پارك علم و فناوري گيلان با اشاره به فرايند حمایتی در این پارك بیان داشت: پارك علم و فناوري گيلان همواره به دنبال پرورش و حمايت از ايده تا محصول است و در اين مسير باید تفكر نوآورانه در كنارسرمايهگذاري مناسب قرار گیرد تا در این نقطه اتصال ، تولیدکنندگان محصول در بازار حضور موثر داشته باشند.
وی به ظرفيتهاي پارك علم و فناوري گيلان در جهت دانش افزایی و رفع مشکلات تولید به ویژه تولیدات بومی اشاره كرد و گفت: دبير خانه فن بازار جمهوري اسلامي ايران در پارك علم و فناوري گيلان مستقر است و اين مساله فرصتي براي ارائه فناوري ها در سطح ملي خواهد بود.
متقی طلب با بیان اینکه امضای تفاهم نامه همکاری پارك علم و فناوري گيلان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زمینه اقدامات موثری در پیشبرد اهداف توسعه محور را فراهم می آورد، بر ضرورت اجتناب از خام فروشی و بکارگیری شیوه های ارزش افزوده تاکید نمود.
انتهای پیام/