رضا شیران خراسانی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: ظرفیت برون زای حوزه گردشگری ایران می تواند بخش زیادی از نیاز کشور به اشتغال پایدار را پوشش دهد، ضمن اینکه این اشتغال زایی متناسب با سیاست های اقتصاد مقاومتی هم باشد.
این نماینده مجلس دهم افزود: وقتی تجربه گذار کشورهای در حال توسعه به سمت توسعه یافتگی را بررسی می کنیم متوجه می شویم که یکی از اساسی ترین شاخصه های رشد این کشورها، توجه به حوزه خدمات است که صنعت توریسم از جدی ترین و پولسازترین آنهاست. صنعت توریسم و گردشگری ضمن اینکه از لحاظ اقتصادی دارای اهمیت ویژه و بالایی است، باعث تبلیغ فرهنگ و مدنیت جوامع هم در بیرون مرزها می شود که این خود به روند توسعه کمک شایانی می کند.
وی ادامه داد: ما هم اکنون در دالان ورودی اقتصادی قرار داریم و اگر اینجا نتوانیم هدف گذاری خوبی انجام دهیم و تعاریف متناسبی از مسیرهای درست توسعه را مشخص کنیم، در ادامه راه زمان را به شدت از دست خواهیم داد. چرا که آنجا نیاز به بازنگری اساسی پیدا می کنیم و این برگشت به نقطه اول کار بسیار سخت و پر هزینه ای است که فوت وقت قابل توجهی هم دارد.
شیران خراسانی تاکید کرد: در سیاست اقتصاد مقاومتی هیچ بخشی از ظرفیت داخلی کشور، هر چقدر که به نظر خرد و کوچک بیاید نباید نادیده گرفته شود و به عبارتی تمام ظرفیت ها باید با یکدیگر هم راستا گردند. بنابراین در چنین بستری و در مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی، بی توجهی و یا عدم برنامه ریزی صحیح برای موضوع مهمی چون احیاء بناهای تاریخی که یک ظرفیت بزرگ برای توسعه صنعت گردگشری است، غیر قابل توجیه خواهد بود.
نماینده مردم مشهد در مجلس دهم گفت: مزیت بزرگ بناهای تاریخی ما در چند مورد است. یکی اینکه ما تقریبا در سراسر کشور نمونه های درخشان و قابل توجهی از این بناها را داریم و به عبارتی می توانیم با احیاء این بناها صنعت گردشگری را در تمام مناطق جغرافیایی فعال کنیم. مورد بعدی این است که اساسا شهرت بین المللی ایران به تاریخ طولانی آن و اثار به جای مانده از این تاریخ است. یعنی از کشور ما در این حوزه یک تصویر عمومی مثبت در دنیا وجود دارد. این تصویر می تواند به تضمین سود دهی احیاء بناهای تاریخی کمک کند و از آن سو احیاء بناهای تاریخی هم می تواند در جهت تقویت این تصویر موثر باشد. یعنی در اینجا یک سیکل مثبت به نفع کشورمان ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/