همه نهادها باید برای احیاء بناهای تاریخی مسئولیت خود را بپذیرند

رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری گفت: برای احیاء بناهای تاریخی نیازمند عزم ملی و فرا دستگاهی هستیم. ما شهرداری ها، سازمان اوقاف، وزارت راه وشهرسازی و نهادهایی از این دست را داریم که دارای اختیارات و مسئولیت هایی هستند که باید آن را بپذیرند.

آرش نورآقایی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: بناهای تاریخی پتانسیل های مهمی در حوزه گردشگری هستند که به نظر می رسد سال هاست که به فراموشی سپرده شده اند. حال آنکه ایجاد کاربری های جدید در این بناها و حتی استفاده از برخی موارد آنها در قالب همان کاربری های قدیمی یک اتفاق بسیار جذاب در حوزه گردشگری است.
این مدرس گردشگری افزود: همین روند یعنی احیاء بناهای تاریخی در کشورهایی مانند یونان، ایتالیا، اسپانیا و خیلی جاهای دیگر به عنوان یک مزیت بزرگ صنعت گردشگری محسوب می شود. در اروپا بسیاری از هتل ها و رستوران ها در درون همین بناها و بافت های تاریخی ایجاد می شوند که اتفاقا در زمره پر متقاضی ترین مکان های توریستی نیز قرار دارند.
وی ادامه داد: البته تجربه جهانی هم نشان می دهد که ضرورتی ندارد تا تمرکز ما برای احیاء بناهای تاریخی تنها بر حوزه گردشگری باشد. چرا که خیلی از کشورها برخی مراکز خود را نظیر دانشگاه یا موسسات خاص را به این دست مکان ها منتقل کرده اند و با حفظ هویت معماری بنا، از آن در قالب کاربری غیر گردشگری استفاده می کنند.
این فعال حوزه گردشگری در خصوص الزامات احیاء گسترده بناهای تاریخی در سطح کشور گفت: برای فراگیر شدن عملیات احیاء در سراسر کشور مهمترین نیاز موجود ما ایجاد هماهنگی بین دستگاه ها در صنعت گردشگری است. چرا که این هماهنگی با ایجاد افق رونق اقتصادی برای این صنعت اولین محرک سرمایه گذاران برای احیاء و بهره برداری از یک بنای تاریخی است.
رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری افزود: یکی از دلایلی که باعث شده تا سرمایه گذاران ما در دوران گذشته نسبت به احیاء بناهای تاریخی کم رغبت و کم تمایل باشند این بود که صنعت گردشگری در کشور ما بازده اقتصادی لازم را نداشته است.
وی ادامه داد: هم توسعه صنعت گردشگری و هم رونق بازار احیاء بناهای تاریخی در گرو این است که تمام دستگاه ها در مسیر این دست فعالیت ها با یکدیگر همراستا شوند و ما شاهد تداخل و تقاطع واظایف و اختیارات نباشیم. به طور مثال وقتی راه های ما دچار مشکل باشند یا شهرهای ما مدیریت مناسبی نداشته باشند، این مسایل روی گردشگری هم اثر می گذارد و به همین طریق باعث رویگردانی سرمایه گذاران از این بخش می شود.
آرش نورآقایی همچنین گفت: برای احیاء بناهای تاریخی نیز جدای از بحث گردشگری باز هم نیازمند یک عزم ملی و فرا دستگاهی هستیم. همانطور که نباید تنها سازمان میراث فرهنگی را متولی و مسئول گردشگری کشور دانست، در حوزه احیاء بناهای تاریخی هم فقط این مجموعه نیست که می تواند از صفر تا صد کارها را انجام دهد. ما برای احیاء بناهای تاریخی شهرداری ها، سازمان اوقاف، وزارت راه وشهرسازی و نهادهایی از این دست را داریم که دارای اختیارات و مسئولیت هایی هستند که باید آن را بپذیرند.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139503307