به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، فریدون اله یاری با شرکت در نشست کارگروه گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان چادگان که با حضور فرماندار و مدیران ارشد شهرستان و با همراهی معاونت صنایع دستی اداره کل برگزار شد با ایراد سخنانی اظهار داشت: با توجه به پایان عصر درآمد اقتصادی از طریق فروش نفت و همچنین بروز خشکسالی های متعدد در فلات مرکزی ایران لزوم هر گونه برنامه ریزی در حوزه های مختلف فرهنگی و اقتصادی که بتواند جایگزین مناسبی برای صنعت نفت و کشاورزی باشد بیش از گذشته احساس می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی استان در ادامه سخنانش به غنای بالایی میراث فرهنگی در استان و همچنین وجود بیش از 80 درصد صنایع دستی کشور در اصفهان اشاره کرد و افزود : با عنایت به فعالیت بیش از 40 هزار هنرمند در استان اصفهان و وجود 199 رشته صنایع دستی در این استان و وجود 22000 اثر تاریخی در اصفهان، امروز همه فعالان در عرصه های فرهنگی و اقتصادی به این نتیجه رسیده اند که هرگونه توسعه در حوزه های مرتبط با میراث فرهنگی، از جمله گردشگری می تواند راهکار مناسبی برای برون رفت از رکود در حوزه اقتصاد بشمار آید.
اله یاری در ادامه سخنانش به عدم توسعه متوازن گردشگری در غرب استان به ویژه شهرستان چادگان اشاره کرد و اظهار داشت:در شهرستان چادگان با توجه به وجود آثار تاریخی بی بدیل، حداقل از4000 سال قبل تا کنون و همچنین وجود رشته های مختلف صنایع دستی و حضور انبوه هنرمندان در این شهرستان، ما صرفاً در دهکده زاینده رود شاهد رشد گردشگری بوده ایم و در سایر مناطق این شهرستان توسعه چندانی در حوزه گردشگری به چشم نمی خورد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان در ادامه تأکید کرد: در سال 1395 با توجه انتخاب اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی، به دنبال تاسیس پایگاه های حمایت از تولید و ترویج صنایع دستی دربخش های مختلف استان از جمله غرب استان و در شهرستان چادگان هستیم لذا از این طریق، ضمن احیاء و باز زنده سازی هنرهای عشایری و روستائی منطقه به دنبال صادرات این محصولات هستیم تا از این طریق ضمن اشتغالزائی، اقتصاد محلی نیز رونق یابد.
وی همچنین تصریح کرد: براین اساس به حوزه صنایع دستی اداره کل استان مأموریتی محول شده است که بر اساس آن در طی شش ماه اول سال حد اقل 3 پایگاه صنایع دستی در سطح استان راه اندازی شود.
در ادامه این نشست فرماندار و مسئولین شهرستان نیز با ایراد سخنانی به صورت جداگانه ضمن استقبال از توسعه گردشگری و صنایع دستی شهرستان، ضمن بیان مسائل و مشکلات خود از آمادگی کامل مسئولین شهرستان برای توسعه چادگان مبنی بر گردشگری و صنایع دستی خبر داد.
شایان ذکر است در پایان نشست کارگروه گردشگری شهرستان چادگان توافق گردید تا طرح جامع گردشگری شهرستان چادگان با مشارکت اداره کل و فرمانداری چادگان در سریع ترین زمان ممکن تدوین شود.
همچنین در این نشست مقرر گردید تا پایگاه صنایع دستی شهرستان چادگان در روستای اورگان در شش ماه اول سال جاری راه اندازی شود.
گفتنی است در این نشست توافق گردید تا 3 موزه مردم شناسی در شهر های چادگان و رزوه با مشارکت شهرداری چادگان، سازمان عمران زاینده رود و هیئت امناء امامزاده عبد الله در این شهرستان ایجاد شود.
همچنین در این نشست مقرر aد فرصت های سرمایه گذاری شهرستان در حوزه گردشگری با مشارکت اداره کل و مسئولین شهرستان به سرمایه گذاران حوزه گردشگری ارائه a,n.
انتهای پیام/