نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: واقعیت این است که نسبت به ظرفیت بناهای تاریخی کشور در سه سطح مدیران، سرمایه گذاران و مردم یک نا آگاهی عمومی احساس می شود و نهادهای متولی مانند صندوق احیاء برای موفقیت کار احیاء بناهای تاریخی باید قبل از هر کاری کمر این نا آگاهی را بشکنند.

به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی عبدالرضا هاشم زایی  گفت: ما نتیجه نوع نگاه خود به میراث فرهنگی و بافت ها و بناهای تاریخی کشور را هم اکنون با تمام وجود خویش می بینیم و درک می کنیم و به نظر درک اشتباه بودن این نگاه و شیوه مدیریت هم امروز چندان سخت نباشد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس افزود: مسیر ما در این حوزه مانند کسی بود که پول بسیار زیادی در اختیار دارد اما این پول را نه تنها وارد هیچ بازاری نمی کند، بلکه در بانک هم سرمایه گذاری نکرده و آن را در خانه اش نگه می دارد. ارزش پول چنین فردی مدام مسیری نزولی را طی خواهد کرد.
وی ادامه داد: ما نیز در کشورمان با بناهای تاریخی یک چنین کاری کردیم. یعنی وقتی دولت امکان احیاء و بازسازی آنها را نداشت، درهای این بناها را بستیم و از یاد بردیم که بخش خصوصی نه تنها می تواند این کار را انجام دهد بلکه با احیاء این بناها یک ظرفیت بزرگ اقتصادی برای کشور ایجاد می شود.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بخش خصوصی ما هم اکنون در یک سرگردانی نسبی برای یافتن موقعیت های سرمایه گذاری به سر می برد و یکی از دلایل مهم این سرگردانی هم آن است که حوزه های درآمدزای اقتصاد کشور و از جمله بخش گردشگری برای این بخش به خوبی معرفی نشده اند.
هاشم زایی توضیح داد: اقتصاد ما هم اکنون در شرایط جذب قرار دارد، یعنی ما در موقعیتی قرار گرفته ایم که سرمایه گذار داخلی و خارجی مشغول گرفتن دو تصمیم مهم است. اول اینکه سرمایه اش را در این کشور وارد کند یا خیر و دوم هم اینکه این سرمایه را در کدام بخش به کار ببندند.
وی تاکید کرد: در چنین فضایی است که باید ظرفیت بناهای تاریخی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی به صورت عمومی توضیح داده شود. چرا که بدون این معرفی جذب سرمایه در بناهای تاریخی کار چندان ساده ای نخواهد بود.
این عضو کمیسوین شوراها همچنین گفت: واقعیت این است که نسبت به ظرفیت بناهای تاریخی کشور در سه سطح مدیران، سرمایه گذاران و مردم یک نا آگاهی عمومی احساس می شود و نهادهای متولی مانند صندوق احیاء برای موفقیت کار احیاء بناهای تاریخی باید قبل از هر کاری کمر این نا آگاهی را بشکنند.
هاشم زایی تاکید کرد: متاسفانه ما نه اطلاعات مناسبی از جغرافیای بناهای تاریخی کشور در سطح عمومی داریم و نه جامعه را با جذابیت ها و ظرفیت های این بخش آشنا کرده ایم و همین هم باعث شده تا هم اکنون این ظرفیت در کشور ما بلا استفاده بماند.


انتهای پیام/

کد خبر 1395042717