کرمانشاه، سومین میزبان جشنواره منطقه ای سفره ایرانی

سومین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بررسی جشنواره منطقه ای سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، مجتبی نیک کردار معاون استاندار و رئیس کارگروه گردشگری استان، در این نشست با اشاره به اینکه پلیس، آتش نشانی،اتوبوسرانی و شهرداری برای کمک به بهتر برگزار شدن جشنواره غذاهای محلی مکلف هستند میراث فرهنگی را در این امر یاری دهند، اظهار داشت: در این جشنواره با دادن غرفه به شهرستان های استان به آنها کمک شود تا پتانسیل های خود را نشان دهند.
وی ادامه داد: فرهنگ استفاده از نوشیدنی های سالم و استفاده از آن نیز در این نمایشگاه ارائه شود.
معاون عمرانی استاندار درباره بحث خانه مسافر ها نیز توضیح داد: کاری که در بحث خانه مسافرها دارد انجام می شود در کشور و خصوصا شمال وجود دارد.
وی بیان کرد: برخی از مسافران به هر دلیلی نمی خواهند در هتل و یا پارک باشند و ترجیح می دهند در خانه اقامت داشته باشند اما تحت انضباطی باید از این ظرفیت استفاده شود. 
نیک کردار با تاکید بر این مطلب که این تقاضا در استان در حال ساماندهی است، عنوان کرد: ایجاد خانه مسافر ها می تواند به ایجاد اشتغال منجر شود و هتل داران نیز نباید بابت این مسئله نگران باشند زیرا آنان مشتریان هدف خود را دارند.
وی با اشاره به اینکه مردم می توانند از این فرصت استفاده کنند و اشتغال ایجاد کنند، گفت: دولت در اینجا هزینه نمیگذارد و فرهنگ خانه مسافر هنوز در کرمانشاه شروع نشده و باید طوری برخورد کنیم که هم از منظر گردشگران و هم از نظر مردم شکست نخورد به همین دلیل باید با درست برخورد کردن باعث شویم تا خاطره ای تلخ برای گردشگران پیش نیاید که بعدها تبلیغی منفی برای مردم استان نباشد.
معاون عمرانی استاندار اضافه کرد: باید با این مسئله با ظرافت و حساسیت برخورد و نظارت کرد.
وی عنوان کرد: مسافر خانه ها طرح بسیار خوبی است و بنیاد آن باید طوری نهاده شود که فرهنگ آن جا بیفتد و آسیبی به گردشگران و مردم وارد نکند به همین دلیل چگونگی اجرای آن مهم است.
نیک کردار با تاکید براینکه در گام اول این طرح فقط به خانواده ها اجاره داده شود تا سوء استفاده ای رخ ندهد، بیان داشت: این امر تا زمانی که نقاط ضعف و قوت طرح مشخص گردد ادامه یابد.
وی تصریح داشت: خود افرادی که خانه اجاره می دهند نیز باید صلاحیت لازم را داشته باشند و نهایت این بحث آن است که یک مجموعه هتل آپارتمان داشته باشیم.
معاون عمرانی استاندار در خصوص کارگروه سوم که مناطق نمونه گردشگری بودنیز گفت: از 50 منطقه نمونه گردشگری تعدادی که هنوز شروع نشده اند باید حذف گردند، آنهایی که شروع شده اند بازنگری شود و کار کارشناسی روی آنان صورت گیرد.
وی ابراز کرد: قطعا یک منطقه گردشگری نمونه آماده بهتر از 50 منطقه گردشگری است که هیچکدام شروع به کار نکرده اند.
نیک کردار به دستورالعمل شورای عالی درخصوص حفاظت از سراب ها اشاره کرد و اعلام داشت: از آنجایی که تعدادی از مناطق نمونه گردشگری را سراب های استان تشکیل می دهد هرگونه تصرف در آن ها و ساخت و سازدر حاشیه آن ها ممنوع است به همین دلیل سراب ها باید حذف شوند.
این مقام استانداری کرمانشاه ادامه داد: در دولت قبل برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی مناطق ویژه اقتصادی ایجاد شد طرحی که متاسفانه به شکست انجامید و نه تنها هیچ اتفاق مثبتی نیفتاد در بسیاری از مناطق تبعات منفی داشت و حتی در برخی مناطق چون به اسم منطقه ویژه اقتصادی تمام شد، دولت برای عمران و زیرساخت های آن نتوانست وارد شود و در آن مناطقی هم که بخش خصوصی وارد شد به سوء استفاده منجر شد.
وی تصویب مناطق نمونه گردشگری را مربوط به 8 سال پیش دانست و گفت: پس از گذشت 8 سال هنوز چندان اتفاقی در این زمینه نیز نیفتاده است و دولت نیز نتوانست کاری انجام دهد.
نیک کردار بیان کرد: طبق دستوالعمل شورای عالی هرجا که تشخیص داده شود ایجاد منطقه نمونه گردشگری می تواند به آن منطقه آسیب بزند باید حذف شود و در بخش هایی که اجازه داده می شود که بخش خصوصی واگذارشود و این بخش قصد ورود دارد باید در کارگروه گردشگری مطرح شود و آنالیز گردد.
وی در پایان یادآور شد: این اختیار به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان داده می شودکه خود این مسئله را پیگیری کند و گزارش آن را بعدا ارائه دهد.
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان کرمانشاه از آمادگی کامل کرمانشاه برای میزبانی جشنواره منطقه ای سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری و ثبت غذاهای محلی استان در فهرست آثار معنوی ملی خبرداد.
مهندس جلیل بالایی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه ار تاریخ 2 الی 4 شهریور ماه میزبان جشنواره منطقه ای سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری است، اظهار داشت: در این راستا جلسات متعددی با استان های همجوار، معاونین، کارشناسان ذیربط و بسیاری از افراد مرتبط انجام شد و مجموعه ای از اقدامات انجام گرفت تا این جشنواره در شان کرمانشاه برگزارشود.
وی افزود: این جشنواره طی روزهای برگزاری از ساعت 17 تا 23 پذیرای علاقمندان و بازدید کنندگان خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تصریح داشت: غذاهای منتخب محلی استان های شرکت کننده در جشنواره منطقه ای غذا در فهرست آثار معنوی ملی ثبت خواهند شد.
وی از تشکیل تیم رسانه ای در راستای اطلاع رسانی صحیح این جشنواره خبر داد و خواستار مساعدت و همراهی نمایشگاه های بین المللی کرمانشاه در جهت برگزاری جشنواره شد.
بالایی به دعوت از رستوران داران و هتل های دارای برند استان در جشنواره منطقه ای سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: در نمایشگاه بین المللی کرمانشاه 4 سوله بزرگ وجود دارد که سوله بزرگ را به نمایشگاه اختصاص داده ایم و یک سوله دیگر جنب آن را به نمایشگاهی برای معرفی محصولات غذایی تولیدی استان کرمانشاه و حضور کارخانجات مواد غذایی اختصاص یافته که این امر خود فرصتی برای معرفی محصولات غذایی تولیدی استان است.
بالایی در دستور کار دوم این جلسه به بحث شیوه نامه اجرایی ساماندهی و مدیریت خانه مسافرها در استان پرداخت و تاکید کرد: آمار بیان می کند که استان کرمانشاه دارای دو میلیون گردشگر است که درواقع این آمار رفت و آمدها است و عددی که می توان برای اشتغال، اقتصاد و ... روی آن حساب کرد عدد اقامت است که منافعی برای استان میزبان به همراه دارد.
وی با بیان اینکه اولین مسئله یک گردشگر و مسافر بحث اقامت اوست، گفت: از طرفی دیگر گردشگران با توجه به علاقه و وضعیت اقتصادیشان نوع اقامتشان نیز متفاوت است که هتل آپارتمان ها نیز بخشی از علاقه گردشگران هستند.
مدیرکل  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از وجود 3200 تخت جهت اقامت مسافران و گردشگران در هتل ها، مسافرخانه ها و .. کرمانشاه خبر داد و عنوان کرد: چند سالی است که بحث خانه مسافر ها در کشور مطرح است و استان کرمانشاه به دلیل شرایطی که دارد و حضور گردشگران بیشتر به این سمت روی آورده و هم اکنون کارگزار آن شکل گرفته و چرخه کار مشخص شده است.
وی به تشریح وظایف کارگزار خانه مسافر پرداخت و اضافه کرد: پس از معرفی اماکن به کارگزار بر حسب تقاضا، کارگزار موظف است که پس از انجام بررسی های لازم نتیجه را اعلام تا این سازمان نسبت به صدور مجوز اقدام کند و مرحله پس از آن نیز بازاریابی و جذب مسافرین جهت اسکان به این اماکن است.
بالایی گفت: ایجاد خانه مسافر ها می تواند به ظرفیت مهمانپذیر بودن کرمانشاه کمک کند.
وی با بیان اینکه این یک نیاز است که از طرف گردشگرانی که بیش از دو روز اقامت می کنند به وجود آمده و در داخل کشور شکل گرفته و در بسیاری از استان ها میراث فرهنگی به این امر ورود پیدا کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی،  صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از راه اندازی خانه مسافر ها در شهر های جوانرود، نودشه و نوسود خبرداد و تاکید کرد: جهت دقیق بودن کار و رفع برخی نگرانی ها تمام نکات مانند هویت افراد، کدملی، مبدا و مقصد همگی ثبت خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه خانه مسافرها موجی است که اگر مدیریت نشود باید تسلیم آن شد، گفت: تمام مجوز خانه مسافر ها تا پایان سال امضاء خواهند شد بطوریکه مجوزهای کم تر و با کیفیت بیشتر خواهیم داشت.
در دستور کار سوم کارگروه گردشگری مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه به بحث مناطق نمونه گردشگری پرداخت و افزود: زمانی که بحث مناطق نمونه گردشگری شکل گرفت رقابت منفی برای آن به وجود آمد.
بالایی به وجود 50 منطقه نمونه گردشگری در استان اشاره نمود و اعلام کرد: از این تعداد تنها چند مورد هستند که کار روی آن ها شکل گرفت و سایر آن ها هنوز در نقطه صفر هستند.
وی ادامه داد: تنها ده مورد از این تعداد هستند که اولین کار ها روی آنان صورت گرفته و و سایر آنان نیر به دلیل وجود برخی شرایط مانند منطقه حفاظت شده،، منطقه جنگی و ..شرایط سختی دارند که امکان حضور بخش خصوصی و انجام اقدامات در آنجا وجود ندارد.
بالایی به بازنگری در این مناطق نمونه گردشگری اشاره کرد و بیان داشت: ویس القرن، سراب روانسر، چشمه ریزه در قالب موافقت نامه به بخش خصوصی واگذار شده است، 7 مورد دیگر از این 50 مورد به شرکت های وابسته به سازمان میراث فرهنگی واگذار گردیده و 18 مورد دیگر نیز ابتدایی ترین شرایط را برای اینکه این نام را حمل کنند ندارند.
وی یادآور شد: تنها خوبی که طرح مناطق نمونه گردشگری دارد ورود بخش خصوصی به آن است و دولت نیز کمک هایی را به تامین زیرساخت تا محل ورود این بخش به مناطق گردشگری انجام می دهد.
همچنین علیرضا مرادی بیستونی معاون گردشگری استان افزود: در این جشنواره غذاهای سنتی از رستوران های تحت پوشش میراث فرهنگی استان ها ارائه می شود و پس از امتیاز دادن به آنها در منوی غذای آنها قرارمی گیرد.
وی از سه بخش مسابقه، آموزش و نمایش این جشنواره نام برد و اظهار داشت: در اولین جلسه ای که در تاریخ 22 تیر به میزبانی کرمانشاه و پس از آن نیز جلسه ای در استان همدان برگزار شد مقرر شد استان ها اطلاعات جشنواره را به کرمانشاه ارسال کنند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی استان کرمانشاه به تعداد غرفه های هر استان اشاره کرد و تصریح ساخت: استان ایلام 10 غرفه، همدان 15 غرفه، کردستان 12 غرفه و 37 غرفه نیز از استان کرمانشاه و جمعا 70 غرفه برپا خواهدشد.
وی خاطر نشان کرد: پوستر جشنواره طراحی و توزیع شده است، دبیر خانه تشکیل و سه کمیته نیز تحت نظر دبیر خانه ایجاد شده است، بنرهای این جشنواره از روز شنبه در تابلوهای ثابت بالا خواهد رفت.
مرادی از ایجاد 4 غرفه که به معرفی جاذبه ها و پتانسیل های استان های مختلف می پردازد خبر داد و گفت: یک سن طراحی شده است که افراد بازدید کننده که ورودپیدا می کنند از آئین ها بهره مند شوند.
وی به تبلیغات این جشنواره در فضای مجازی و از طریق تلگرام و اینستاگرام نیز اشاره کرد و بیان داشت: در جشنواره استان های دیگر شرکت کردیم تا نقاط ضعف و قوت آنها را شناسایی و در این جشنواره مرتفع و به کار گیریم.
 معاون گردشگری میراث فرهنگی استان کرمانشاه این جشنواره را در سه قسمت بخش غذا، بخش دمنوش و بخش دسر معرفی کرد و اعلام نمود: در روز سوم از هر بخش یک آشپز انتخاب و به مرحله کشوری راه خواهد یافت و به بهترین رستوران از دید بازدیدکنندگان امتیاز خواهیم داد.
وی یکی از مشکلات پیش رو را بحث مشکلات مالی و بودجه عنوان کرد و از معاون عمرانی استاندار خواست که از طریق مدیریت بودجه تنخواهی به این امر اختصاص یابد.
مرادی خواستار همکاری پلیس، اتوبوسرانی، آتش نشانی، بانک صادرات، اورژانس و صداوسیما در جهت برگزاری هر چه بهتر این نمایشگاه شد.
وی به استفاده از پتانسیل شهرستان ها نیز اشاره کرد و گفت: یک تیم نیز از مرکز بهداشت به ارائه خدمات می پردازند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی استان کرمانشاه در ادامه به بحث خانه مسافر پرداخت و ابراز کرد: هم اکنون 26 هتل، 2 هتل آپارتمان و 18 مهمانپذیر در سطح استان وجود دارد که بیشترین آنها در شهرستان های کرمانشاه و قصرشیرین واقع شده اند.
وی ادامه داد: 3200 تخت جهت اقامت مسافران وجود دارد که درزمان پیک مسافر اسکان آنها در آموزش و پرورش انجام می شود.
مرادی تاکید کرد: در سال 78 تصمیم برآن شد که واحد های اقامتی به سمت و سوی آپارتمانی برود که در آن زمان چندان مورد استقبال واقع نشد اما اکنون این موضوع بتدریج در حال شکل گیری است بطوریکه در حال حاضر در شهرستان های روانسر و جوانرود  ایجاد شده است.
وی از طراحی سامانه ای به صورت سراسری برای اسکان مسافر ها  خبر داد و افزود: این خانه ها مورد بازدید قرار می گیرند، درجه بندی می شوند و نرخ های متفاوتی خواهند داشت.
معاون گردشگری میراث فرهنگی استان کرمانشاه بیان داشت: در سه قسمت ورودی شهر کرمانشاه سه کیوسک طراحی خواهد شد که این مراکز را به مسافران معرفی خواهند کرد.
وی به شرایط دقیق پذیرش منزل و نیز مالک آن جهت ارائه این خدمات اشاره کرد و یادآور شد: پس از درخواست مالکین و گرفتن استعلام و تشخیص صلاحیت آنان کارت مدیریت برای مالک صادر می شودکه یک ساله است و شرکت های مجری نیز موظف به ارائه آموزش به این افراد هستند.
در بخش دیگری از این جلسه سرپرست معاونت سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه پیرامون مناطق نمونه گردشگری استان گفت: از مجموع 50 منطقه نمونه گردشگری استان کرمانشاه 10 منطقه دارای سرمایه گذار بخش خصوصی هستند. 
سمیه حیدری اظهار داشت: طرح مناطق نمونه گردشگری در سال 1382 تصویب شد و در طی سنوات 85 و 87 در دو سفر دولت قبل به استان یک بار طرح 20 منطقه و بار دیگر 30 منطقه نمونه گردشگری در استان تصویب شد.
وی ادامه داد: مشکلی که وجود دارد درباره ساماندهی آن ها است که از سال گذشته بررسی آنها آغاز شد تا از نقطه صفر به روال منطقی برسند.
 سرپرست معاونت سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تاکید کرد: از آنجایی که منطقه ویژه اقتصادی باید در محدوده جاذبه های تاریخی، گردشگری، مذهبی، فرهنگی یا مکان هایی که دارای پتانسیل و ظرفیت به منظور ارائه خدمات توسط بخش دولتی است نباشد مکلف شدیم که نسبت به این مناطق بازنگری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: مناطق 50 گانه نمونه گردشگری استان را براساس سه شاخص می توان تقسیم کرد به این شرح که این مناطق باید قابلیت ساخت و ساز داشته باشند، در مناطقی خاص مانند مناطق جنگی، مراتع، مناطق حفاظت شده، نقاط امنیتی، راه آهن، حاشیه سد و تالاب واقع نشده باشند و در صورت واقع شدن باید آن ها را از لیست 50 گانه حذف کرد.
حیدری خاطر نشان ساخت: از 50 منطقه نمونه گردشگری تنها ده منطقه دارای سرمایه گذار بخش خصوصی هستند و مابقی بدون سرمایه گذار مانده اند.
وی سراب نیلوفر، کرند، ریجاب، سراب گلین، سراب پیران، سراب روانسر، قوری قلعه، دربند صحنه، چشمه ریزه و ویس القرن را از مناطق نمونه گردشگری استان برشمرد که هم اکنون سرمایه گذار دارند.
این مسئول در ادامه به مناطق نمونه گردشگری در لیست اشاره کرد که بنا به دلایلی مانند منطقه استراتژیک نظامی بودن، منطقه حفاظت شده محیط زیست، محدودیت توسعه اراضی به علت کشاورزی، زوال منابع طبیعی، محدودیت ساخت و ساز، روستاهای هدف گردشگری و ... اشاره کردکه باید از لیست حذف شوند.
وی تالاب هشیلان، سراب شرف آباد، معبد آناهیتا، روستای شمشیر، روستای چرمه علیا، سراب هرسین، سراب نوژیوران، پارک جنگلی مرصاد، بیدمری، نوسود، بوزین و مرخیل، بازی دراز، بدر پریشان، نخلستان قصرشیرین، رودخانه گاماسیاب و سراب مورت را ازجمله مناطق نمونه گردشگری خواندکه باید به دلایل بالا حذف شوند.

انتهای پیام/

کد خبر 1395051830