بسیاری از آثار تاریخی ایران قابلیت ثبت جهانی دارند

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به جاذبه های بی نظیر فرهنگی – تاریخی و هم چنین جاذبه های گردشگری فراوان در استان های مختلف کشور گفت: به نظر من ایران یک کشور موزه است و در جای جای استان ها و شهرهای مختلف ایران شاهد وجود آثار متعدد فرهنگی – تاریخی بی نظیر و یا کم نظیر هستیم.

به گزارش میراث آریا(chtn)، مسعود سلطانی فر به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت با حضور در برنامه زنده تلویزیونی صبح بخیر ایران با تشریح مهمترین جاذبه های گردشگری و آثار فرهنگی – تاریخی کشور و برنامه ها و ماموریت های سازمان میراث فرهنگی گفت: جاذبه های گردشگری و آثار فرهنگی – تاریخی در تمامی شهرها و استان های کشور گسترش دارد و در استان های شمالی، جنوبی، غربی و شرقی شاهد وجود آثار بی نظیری هستیم.

وی افزود: قبل از شروع این برنامه شما مهمان تعدادی از مردم استان کهگیلویه و بویر احمد بودید که بد نیست بدانید همین استان  دارای جاذبه ها و ظرفیت های فراوانی است و در برخی از مناسبت ها مانند عید نوروز شاهد ورود مسافر و گردشگر به میزان  50 تا60 درصد معادل این استان هستیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: گردشگری را نباید سخت گرفت در بسیاری از کشورهای دنیا گردشگر با داشتن یک کوله پشتی به نقاط مختلف سفر کرده و با سفر به مناطق خوش آب و هوا از جمله مناطق روستایی یک دوران خاطره انگیز برای خود رقم می زند.

وی گفت: در همه استان های کشور ما ظرفیت های فراوانی در حوزه گردشگری و آثار فرهنگی – تاریخی داریم و با توجه به سابقه تمدنی 10 هزار ساله ایران و وجود آثار متعدد فرهنگی – تاریخی به نظر من ایران یک کشور موزه است.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: بسیاری از آثار فرهنگی – تاریخی در کشور ما قابلیت ثبت جهانی دارند و جاذبه هایی در ایران داریم که واقعا بی نظیر هستند.

وی افزود: به عنوان مثال بیابان لوت که ثبت جهانی نیز شده است یکی از بی نظیر ترین آثار ماست و نکته حائز اهمیت این است که در فرآیند توسعه کشور در سال های گذشته معتقد بودند که بیابان مانع توسعه است اما امروز در گردشگری، بیایان عامل توسعه به حساب می آید.

 سلطانی فر در ادامه گفت: این بیابان با اهمیت در بین استان های کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی قرار گرفته که شرایط بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری دارد.

معاون رئیس جمهور در ادامه صحبت های خود گفت: نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که ما در ایران \"ترین ها\" را داریم از گرم ترین نقطه تا گرم ترین آب گرم دنیا و مرتفع ترین برج های آجری دنیا و هم چنین مرتفع ترین برج های شنی که تمام این ها نشان دهنده ظرفیت های بسیار عظیم ایران در حوزه گردشگری است.

 سلطانی فر اضافه کرد: در مورد نوار ساحلی ایران نیز باید گفت که ما مناطق بسیار زیبا، دیدنی و بکری داریم که علاوه بر نوار ساحلی شمالی، 3 هزار کیلومتر نوار ساحلی ما در جنوب واقعا دیدنی و در برخی از نقاط بکر است.

وی افزود: ضمن اینکه نباید فراموش کرد جاذبه های بی نظیری در استان های متعدد از استان های غربی و شمال غرب گرفته تا استان های شرقی و جنوب شرق و استان های شمالی و جنوبی داریم که بسیار حائز اهمیت هستند به عنوان مثال شهر سوخته زابل که در سیستان و بلوچستان واقع است و ثبت جهانی نیز شده دارای اهمیت فراوان تاریخی است و هزاران سال پیش در این شهر باستانی عمل جراحی چشم انجام شده است.

معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع فرهنگ سازی و آشنا سازی هرچه بیشتر کودکان و نوجوانان و عامه مردم با موضوعات مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: ما نیاز به فرهنگ سازی داریم و باید یک کار ریشه ای کنیم که در این میان آموزش و پرورش نقش اساسی و مهمی دارد.

وی افزود: البته صدا وسیما نیز بسیار نقش پررنگی در این باره دارد که بسیار خوب هم عمل کرده و جای تقدیر و تشکر دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به موضوع رونق گردشگری داخلی نیز اشاره کرد و در ادامه گفت: گردشگری داخلی در سال های گذشته به شدت رونق یافنه و استان هایی که قبلا معبر سفر بودند امروز تبدیل به مقصد سفر شده اند و آژانس های گردشگری برای این مقاصد تور تعریف می کنند.

وی افزود: یکی دیگر از بخش هایی که به شدت مورد توجه گردشگران داخی و خارجی در ایران قرار گرفته مناطق روستایی است که به همین جهت اقامتگاه های روستایی نیز تقویت و گسترش یافته و در حال حاضر 700 اقامتگاه روستایی در کشور داریم که بیش از 300 اقامتگاه دارای مجوز هستند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان صحبت های خود خاطر نشان کرد: گردشگری یک گنج پنهان است و اعتقاد داریم که گردشگری یک صنعت سبز و پایدار است و برای توسعه کشور، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال از طریق بهره گیری از ظرفیت های متعدد کشور در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری برنامه ریزی ها و حرکت ها خوبی را آغاز کرده ایم.

 

انتهای پیام/

کد خبر 139506074