به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی کمال دهقان گفت: در سال های پس از انقلاب و تحت تاثیر تبلیغات سو رسانه های غربی تلاش بسیاری صورت گرفت تا چهره ایران و ایرانی با آن پشتوانه عظیم ملی و اسلامی در منظر جهان مخدوش و منفی جلوه داده شود .
نماینده تفت در مجلس با اشاره به موفقیت برخی از این تلاش ها تاکید کرد: متاسفانه در بسیاری از مقاطع در کشور نیز تلاش شد تا پاسخ این تلاش ها تنها به واسطه تلاش ها و شعارهای سیاسی داده شود و بدین ترتیب بسیاری از ظرفیت های داخلی ما برای واکنش متناسب به تلاش های غرب نا دیده گرفته شد .
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با اشاره به ظرفیت موجود در حوزه گردشگری و جهش های این بخش بعد از توافق هسته ای با 1+5 گفت: ما در تمام مقاطع قبلی شاهد بودیم که حضور توریست ها و گردشگران خارجی عموما منجر به اعتراف این افراد به نادرست بودن چهره ساخته شده از ایران در رسانه ها و جوامع غربی می شد و عموم این گردشگران بعد از ترک ایران به جذابیت های طبیعی و فرهنگی و تاریخی وهمینطور ارزش های والای انسانی در جامعه ایران اعتراف می کردند .
دهقان ادامه داد: این وضعیت یعنی یک پتانسیل بسیار بزرگ و موقعیت غیر قابل چشم پوشی برای کشورمان که هم دارای زوایای اقتصادی است و هم فرهنگی و سیاسی. او با بیان اینکه معمولا در موضوع صنعت گردشگری به بحث های اقتصادی توجه و از موضوعات و تاثیرات فرهنگی و حتی سیاسی غفلت می شود، توضیح داد: در دنیای امروز در کنار دیپلماسی سیاسی و اقتصادی، دیپلماسی فرهنگی نیز دارای جاذبه ها و کارویژه های مهمی است و اکثر کشورها به گردشگران خارجی به جز نگاه اقتصادی، به چشم مبلغانی برای فرهنگ و ارزش های خود می نگرند .
این نماینده مجلس ادامه داد: تمرکز بر موضوعاتی چون میراث فرهنگی فرهنگی در شرایط پساتحریم با توجه به اهمیت دیپلماسی فرهنگی باید از رئوس کار دولت و دستگاه های اجرایی کشور باشد تا با استفاده از ظرفیت های این حوزه بتوانیم معرفی واقع بینانه تری از کشورمان در عرصه بین المللی داشته باشیم .
وی توضیح داد: صندوق احیا و حفظ بناهای تاریخی از یک سو با توجه به ظرفیت عمارت ها و ساختمان های ما در کشور برای جذب گردشگر ومعرفی فرهنگ ایرانی و اسلامی و از سوی دیگر به دلیل تخصص و اختیاراتی که در این حوزه دارد می تواند به مانند بازویی برای دستگاه دیپلماسی کشور از بعد فرهنگی عمل کند. این مجموعه هم می تواند یک بازوی مشورتی برای دستگاه دیپلماسی کشور در ابعاد فرهنگی باشد و هم لازم دارد تا از ظرفیت موجود در روابط بین المللی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه داخلی استفاده کند .
کمال دهقان ادامه داد: صندوق احیای بناهای تاریخی با توجه به این مسایل دارای یک مسئولیت دوگانه است. یعنی هم باید بتواند با توجه به یک نگاه داخلی چتر محافظی بر سر میراث ما در این حوزه باشد و آنها را برای نسل های آینده حفظ کند و از سوی دیگر کمک کند تا ارزش های جهان شمول و انسانی فرهنگ ما بهتر و بیشتر از قبل در دنیا تبلیغ شود و به عبارتی بازوی دیپلماسی فرهنگی ما در سطح بین المللی باشد .
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به این موارد عملکرد صندوق احیا در حوزه بازسازی بناهای تاریخی و بهره برداری بهینه و درست و منطقی از آن دارای کارکردی چندگانه است که هم ابعاد سیاسی و اجتماعی و فرهنگی دارد و هم ابعاد اقتصادی. اما مهم این است که در این عرصه تنها به عملکرد اقتصادی توجه نشود و بقیه زوایا هم مد نظر قرار بگیرد.
انتهای پیام/