بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس، براساس سنتی کهن کدبانوهای اقلیدی در اواخر اسفند و در آستانه سال نو ابتدا گردو و بادام را میشویند و با ضربهای آهسته پوسته چوبی گردو و بادام را میشکنند یا با جسم نوکتیزی آنها را سوراخ میکنند. سپس این میوههای خشک را در آب میریزند و کمی نمک و گیاه دارویی آویشن که در کوههای سربهفلککشیده منطقه میروید به آن اضافه میکنند و میگذارند تا حدود 10 دقیقه بجوشد.
آب جوش ازطریق سوراخها به مغز خشک میوهها نفوذ میکند و به آن طراوت و تازگی میبخشد. آجیل بهدستآمده پس از سرد شدن در ظرف دیگری بستهبندی میشود و یک روز تا یک هفته دیگر میماند تا جا بیفتد و زینتبخش سفرههای هفتسین اقلیدیها و مهمانان عزیز شود.
در گذشته در سفرههای عقدکنان هم از این آجیل خوشطعم با طبع گرم استفاده میشد تا نویدبخش زندگی سرشار از طراوت و شادکامی باشد.
گردو و بادام آبگشا یکی از سوغاتهای منطقه کهن اقلید فارس است.
انتهای پیام/