بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی در همسایگی کویر سوزان و تفتیده همتآباد زیرکوه و در فاصله کمتر از پنج کیلومتر یکی از معجزات خداوند در زمین به چشم میخورد درهای سرسبز و زیبا با رودخانهای جاری و درختانی عظیم که به بهشت گردشگران در استان خراسان جنوبی شهرت یافته است.
دره تجنود در فاصله 70 کیلومتری جنوب شرق مرکز شهرستان زیر کوه و در مجاورت روستای قدیمی تجنود قرار دارد، وقتی پای در دره تجنود میگذاری در دو سوی دره باغهایی وجود دارند که انواع میوه از زردآلو گرفته تا عناب و زرشک در آن به چشم میخورد. بهار و پاییز تجنود سرشار از زیبایی، شکوفه، سرسبزی و یا رنگهای ناب پاییزی است.مسیر آب انسان را به دیدن سرمنشأ دعوت میکند، وقتی مسیر رود به پایان میرسد صخرههایی ماسهای نمایان میشوند آب در طول زمان و به آرامی بدون هیچ عجلهای سنگهای آهکی را به زیبایی بریده و مسیر خود را یافته است، سنگهای سفید آهک با قدرت آب، دیوارههایی قائم ساختهاند که عرضی از یک تا حداکثر سه متر دارند. آب روان رودخانه، سرشار از انرژی و زندگی است و برای گذر از مسیر دره باید از درون این آب عبور کرد.
دره تجنود علاوه بر جایگاه رفیعی که در بعد طبیعی دارد از لحاظ تاریخی و فرهنگی نیز حائز اهمیت است بهطوری که سد تاریخی تجنود در پاییندست همین رودخانه یکی از آثار مهم و برجای مانده از دورههای گذشته است.
بند تاریخی تجنود، آسیابهای آبی، قلعه قدیم و قلعه دختر تجنود از استعدادها و قابلیتهای ویژه منحصربهفرد دره تجنود است. با گرم شدن هوا لذت حضور در دره زیبای تجنود بیشتر حس میشود بهطوری که ایام تعطیل گردشگران بیشماری را به این بهشت زیبا میکشاند.
در مسیر دره تِجنود درختان زیادی به چشم میخورند که از میان آنها هفت چنار کهنسال و تنومند با استواری و سرسبزی چشمنواز در میان دره خودنمایی میکنند.
تقریباً همه این چنارها در اثر کهنسالی میان تهی شدهاند و از تنههای قطور آنها تنها دیوارهای نازک بهجا مانده با این وصف هنوز استواری و سرسبزی خود را حفظ کردهاند. این هفتچنار بهگونهای در مسیر هم قرار دارند که اگر کنار هر چنار قرار گیریم با نگاهی اجمالی به اطراف، چنار بعدی کاملاً قابلرؤیت است. همه این چنارها در مسیری به طول 525 متر و در درهای به طول تقریبی 2 کیلومتر قرار گرفتهاند.
مجموعه چنارهای کهنسال تجنود به شماره 349 و در مورخ 24 آبان سال 95 در فهرست آثار طبیعی- ملی ثبت شده است.
قدمت چنارهای دره تجنود از 500 تا 600 سال بوده و وسعت تاج آنها از 50 تا 113 مترمربع است.
حفاظت و نگهداری از این اثر طبیعی ارزشمند و منحصربهفرد پس از ثبت آن، از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و همکاری همهجانبه دوستداران طبیعت و گردشگران را میطلبد.
انتهای پیام/