بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی، علی صالحی مسئول نمایندگی میراثفرهنگی شهرستان خوسف امروز پنجشنبه 15 تیر 96 با اعلام این خبر گفت: «مرمت خانه محمد بیکخلیلی شامل لایهبرداری و اجرای کامل مراحل بامسازی، لایهبرداری و اجرای کامل کاهگل نماها، لایهبرداری و اجرای کاهگل نمای ورودی، مرمت تزیینات گچی، لایهبرداری و اجرای گچ راهروها است که با اعتبار 400میلیون ریال آغاز شده و تا دو ماه ادامه دارد.»
او افزود: «خانه کربلایی محمدعلی بیکخلیلی بنایی است مربوط به اواخر دوره قاجار که ویژگیهای معماری این بنا نیز نشاندهنده سبک معماری این دوران است.»
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان خوسف اضافه کرد: «این بنا دارای طرح و نقشهای کاملاٌ متفاوت با سایر خانههاست و سایر ویژگیهایی که در خانههای ایرانی بهکار رفته یعنی داشتن حیاط مرکزی، اتاقهای دورتادور حیاط، ایوان و... در این بنا بهچشم نمیخورد.»
او گفت: «بهنظر میرسد وجود باغی در کنار بنا باعث شده تا معمار سعی کند تغییراتی در طرح و نقشه بنا ایجاد کند. در این بنا ورود به دهلیز پس از بالا رفتن از دو پله امکانپذیر است. دهلیز بهسمت راست ادامه پیدا میکند و در انتهای دهلیز یک رشته پلکان به پشتبام بنا راه دارد. در حدود یک متر مانده به انتهای دهلیز در سمت چپ یکی از عناصر معماری جالب توجه این بنا دیده میشود.»
صالحی گفت: «یک گنبد کلاهفرنگی که فضای زیر آن از یک سمت به دهلیز و از سه سمت به دالان محدود میشود. یکی از دالانها به چهار اتاق راه دارد. این اتاقها کاملاً شبیه هم هستند و هر سه دالان به باغ منتهی میشوند. البته بنا بر روی صفهای بنا شده که نسبت به باغ مرتفعتر است و سایر اجزای این بنا شامل مطبخ، بادگیر، پنجرههای مشبک و گنبد کلاهفرنگی است.»
او خاطرنشان کرد: «این خانه ماندگار، متعلق به دوره قاجار است و به شماره 3474 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.»
انتهای پیام/