بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری یزد، ساشا ریاحیمقدم، سرپرست معاونت میراثفرهنگی این استان، امروز سهشنبه 10 مرداد 96، با بیان این مطلب، اظهار کرد: «قلعه باقرآباد بنایی است مربوط به دوره قاجار که بهدستور عبدالرحیمخان بافقی، فرزند محمدتقیخان، برای پناه گرفتن مردم در برابر خطرات احتمالی و همچنین انبار کردن غلات استفاده میشده است.»
او اضافه کرد: «قلعه باقرآباد بافق در سه مرحله ساخته شده. در آغاز برج شمالی قلعه و 10 سال بعد از آن برج جنوبی قلعه ساخته شده. پس از آن در سال ۱۲۹۸، بهدلیل ناآرامی و هرجومرجهای کشور، مردم این روستا دیوارهایی برای قلعه ساخته و بهنوعی دور آن حصار کشیدهاند تا از خطرات احتمالی در امان بمانند.»
ریاحی، با بیان اینکه این قلعه ۴۵ اتاق و راهروهای متعدد و دو برج نگهبانی دارد، افزود: «برجی که در شمال قلعه قرار دارد ارتفاعش به 8 متر میرسد و دو طبقه دارد. این برج سه جایگاه برای سنگانداز و ده جایگاه برای تیراندازها دارد. برج جنوبی قلعه که برجی هشتضلعی است ارتفاع بیشتری دارد (حدود ۱۱ متر). این برج نیز مانند برج شمالی دو طبقه دارد و شامل ۱۶ جایگاه برای تیراندازان و ۴ جایگاه برای سنگٔاندازان است و راهرویی برج جنوبی را به برج شمالی متصل میسازد.»
بافق یکی از شهرستانهای تاریخی استان یزد است که معروفترین آثار تاریخی آن آبانبار حاجیآباد، آسیاب باقرآباد، حمام حاجیآباد، دینگخانه باقرآباد، قلعه باقرآباد، برج حاجیملازینل، برج حاجیآباد، برج مبارکه، قلعه دهعسکر، آسیاب باقرآباد، برج حاجیملازینل، برج حاجیآباد، برج مبارکه، حمام حاجیآباد، مسجد جامع بافق و مدرسه علمیه است.
انتهای پیام/