روستای گردشگری افین، قلب یاقوت سرخ خراسان جنوبی

روستای هدف‌گردشگری افین از توابع بخش زهان شهرستان زیرکوه، یکی از زیباترین و دیدنی‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهرستان به‌شمار می‌رود و از جاذبه‌های افین می‌توان به مسجد جامع، قلعه، بافت تاریخی، کاروانسرا، آسیاب‌های آبی، برج‌ها، حوض‌ها و جز آن اشاره کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، حسین سروش، سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی زیرکوه، امروز چهارشنبه 11 مرداد 96، درباره این روستا گفت: «روستای زیبای افین با فاصله 40کیلومتری از مرکز شهرستان زیرکوه  ــ به‌دلیل غنای آن به‌لحاظ جاذبه‌های زیبای تاریخی و گردشگری و همچنین برخورداری از طبیعتی جذاب و باغزارهای بزرگ زرشک یکی از بهترین مناطق گردشگری شهرستان زیرکوه است. این روستا به همین لحاظ به‌عنوان روستای هدف‌گردشگری در شهرستان نیز معرفی شده است.»

او افزود: «روستای افین، علاوه‌بر جاذبه‌های تاریخی و طبیعی دارای صنایع‌دستی متنوع و اصیلی است که از آن جمله می‌توان به گلیم‌بافی، پلاس‌بافی و پارچه‌بافی اشاره کرد. علاوه‌بر آن از محصول زرشک افین می‌توان به‌عنوان یک جاذبه نام برد که پاسخ‌گوی نیاز گردشگران برای خرید سوغات باشد.»

سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زیرکوه گفت: «مسجد جامع افین همانند مسجد جامع قاینات دارای یک ایوان اصلی و بزرگ در وسط و دو شبستان در اطراف ایوان است. طول گلدسته‌ها 15 متر است که درحال‌حاضر 12 متر آن باقی مانده و از میان گلدسته‌ها راهرو پله‌ای‌شکلی تا طبقات بالای مسجد بالا رفته است. نمازخانه و محل عبادت خواهران و برادران جدا از هم بوده و تعداد 15 رواق در اطراف صحن قرار داشته است. منبر این مسجد ساخته‌شده از سنگ و گل است و بر روی آن گچ‌کاری و همچنین آیات قرآنی نقش بسته. مسجد جامع افین در بخش میانی و در قسمت میانی روستا واقع شده است.»

سروش افزود: «همچنین مزار چهارگنبد یا آرامگاه عمربن‌داوود از بناهای مربوط به دوره تیموری (قرن هشتم قمری) است که در این روستا و در نزدیکی مسجد جامع واقع شده. وجه تسمیه این آرامگاه شاید وجود چهار گنبد کوچک بر فراز مقبره بوده باشد. این مزار خانه شیخ رجب محدث افینی است که در قسمت مرکزی روستای افین قرار دارد. مزار چهارگنبد آرامگاه عمربن‌داوود است.»

او خاطرنشان کرد: «بنای این مزار وقفی بوده و علاوه‌بر مزار عمربن‌داوود، مقبره مجتهد و روحانی عالی‌قدر شیخ محمدباقر درخشی (متوفی 1319) نیز در آن دیده می‌شود.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396051125